Inlägg från: Ullerull |Visa alla inlägg
  • Ullerull

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    ogabinne: jag vet ju inte hur den andra velouren är men ser man till att köpa av jofotex dyrare/bättre variant tror jag inte man blir missnöjd, jag tycker den är jättehärlig och mjuk. Men de har som sagt andra sorter också som inte är av den kvallan.

  • Ullerull
    melizza skrev 2010-10-05 20:23:52 följande:
    hur får man så att resår i midjan på ett par muddisar inte vrider sig?? hatar när resåren vrider sig hela tiden
    Antingen så syr du fast dem i linningen typ som en mudd, viker ner och stickar ner den. Eller så syr du små sömmar rakt över mudden på några ställen så den itne kan sno sig. Någon som har något annat smart förslag?
  • Ullerull

    Ang dregglisar, när ni syr sådana med 4-trådar. Hur gör ni i svängen?
    Men min "nygamla" huskylock går det bra första halvan av U-et, men när jag kommer runt vill den inte klippa och det blie en stor tjorv under tråden, inte snyggt, slutar alltid med att jag syr av hörnet. Detta problem hade jag inte med den gamla 3-trådiga.

  • Ullerull

    hur mycket sömsmån har ni? alltså som maskinen ska klippa av?

  • Ullerull

    ang dregglisar så får jag väl testa och försöka lära mig helt enkelt, men jag blir så sur när det blir fult.


     


    Idag anlände ett paket på 7 kilo från sos..,mycket fint!

  • Ullerull

    Yepp, har nya bilder på syhörnan i bloggen!


    Jag har ju stor yta att hålla till på om jag vill, men jag vill vara där resten av familjen är så därför har vi klämt in tvhörna/datorhörna/pysselbord och syhörna i ett allrum på övervåningen, ca 30m2

  • Ullerull

    oj, ja det var hutlösa priser. Ungefär som vår elektriker tar för materialet, svinigt dyrt. Vi betalade 9kr/meter för flexislang, en kompis som är elektriker tar 2:-/meter och då går han + på den.

    Nu ska jag klicka hem lite tyger frn jny, det är på tiden :o)

    Förresten så tipsade jag lokala bibblan om två syböcker, de skulle ta hem dem och nu har jag kunnat låna meedom för större barn, toppen service tycker jag!

  • Ullerull

    Frida: Jättesnyggt set!

    Sarahl: Jag har inget enkomt syrum, jag har sygarderober i allrummet uppe (typ klassisk villa med 4 sovrum och ett allrum i mitten) kolla i min blogg där jag har nya bilder, tja, bilderna är från i somras, men det är nybloggat.

    Jny är helt fantaskisk måste jag bara säga, har beställ tyger och det strulade lite men hon fixar allt och är super på att svara på mail, dygnet runt nästan, min ganska stora beställning är redan skickad (beställde på kvällen och hon skickad dagen efter) och redo för hämtning. Det är service! 

  • Ullerull

    Jag är lite sugen på att beställa där ifrån också, vad har ni fått betala, mängd, storlek, färger?

  • Ullerull

    jag skulle vilja ha en sort som man kan sy in i sömmar och en som man syr rakt på kläderna, hmm, det blir dyrt. Vilka färger kan vara smart, för då ska ju lappen passa på alla plagg. Från mina namnband har jag några olika färger.

Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd