Inlägg från: Ullerull |Visa alla inlägg
  • Ullerull

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    har inte gjort någon med  foder och jag har inte så tor koll på hur mycket större jag gör dem. Men det vore ju lite smart kanske att göra innermössan som den "ska" vara så den inte far ner. Eller skulle det bli konstigt. Testa!

    Nu ser jag suddigt och har börjat kisa...go natt!

  • Ullerull
    emptythorn skrev 2010-11-14 10:05:09 följande:
    Antar att frågan var till mig, Jag svarar iaf!
    Min bror har stuga i Piteå så han var in på Panduro-återförsäljaren där och köpte när han var dit i veckan. Synd att de inte hade några stämplar, men jag ska frihanda lite..
    ja, sorry, kag är så dålig på att skriva vem jag skriver till eller citer, framförallt om det jag ska svara på ligger några sidor bakåt. Jag var in och köppte färg här i stan på panduro (skellefteå) de hade inte heller stämplar, förutom bokstäver i ett par sorter. Skulle vilja ha ltie figurer, men jag var den första som frågat efter det.
    Ogabinne skrev 2010-11-14 11:38:15 följande:
    Åh så fin!! Är inte det Po.P's gamla tyg? Eller kanske bara liknar det.
    Tack! Det är flera som sagt det så det kan nog vara det, jag har då missat det helt. Det är en jättehärlig tjock interlock.
    madebyinferno001 skrev 2010-11-14 12:25:22 följande:
    Släppte lite på pressarfotstrycket och ändrade övertrådarna till 5 och undertråden till 4 - det gjorde susen

    Nu sitter jag och klipper ut en massa body´s till kommande bebis men det blåa fordonstyget räckte inte till ett helt bakstycke och inte har jag något annat passande enfärgat hemma heller... Skulle bara behöva en snutt som är 50 hög och 25 bred... vet inte hur man kan skarva snyggt på ett bakstycke heller, fram hade varit lättare
    Toppen!
    vitt och svart går ju alltid att ha på ett bakstycke.
  • Ullerull
    emptythorn skrev 2010-11-14 18:47:35 följande:
    Åhå! Vad hade de för bokstäver? Var det såna där set som de har på hemsidan? Sambon har en moster i skellefteå, som kommer upp innan jul. Alltså kanske hon kan slinka förbi där.
    Har ni några andra tyg-sytillbehörs butiker där?
    de hade tre olika alfabet tror jag, du kan kolla på min sida för att se hur det jag köpte ser ut. Det med "bollar" fanns också som någon har och så ett par till tror jag. Jag valde det med små bokstäver tycker det är snyggare och tar mindre plats.

    Tygaffärer, hmm, trikåtygaffärer är Ohlssons och majkens tyger "ett kaos" i en källare. Hon har mest gardintyger men även lite trikå/jeans etc. Men inte mycket och väldigt dyrt. Annars finns det ju flera affärer som säljer stumma tyger, spets och ting, åhlens, hemtrevnad, tror även ev att smått och snyggt kan ha något tyg. Någon mera kom jag inte på nu. Jag handlar nästan aldrig tyger i stan, beställer i stårt sätt allt eller shoppar på jofotex när jag är hem till Söderköping några gånger/år.
  • Ullerull

    du och jag: ooooppsan så det kan gå :o) Jag var också nära på att råka handla där ifrån men någon stans måste jag dra en gräns, har shoppat hur mkt som helst sista tiden och i och med att jag jobbar 40% och sambon är fl ledig lite också så lever vi typ på en lön = inte någon vidare tygbudget eller budget öth.

    Igelkottarna var sååå fina, en kompis köpte de tutkosa tror jag det var. 
     
    Det börjar alltså bli dags att skaffa glasögen eller gå och lägga sig :o) Annars kanske en toalett framför datorn vore något och så ett kylskåp då behöver man alrig lämna skrivbordet :o)

  • Ullerull

    Jag tror att jag här bilder på min hemmagjorda kantbandsplåt i bloggen. Ids inte kolla själ, surfar på mobilen.

  • Ullerull
    madebyinferno001 skrev 2010-11-16 22:12:06 följande:
    Hur gör man för att få som ett kryss med fyra toppar på en mössa, tycker det är så snyggt men har hjärnsläpp!?
    en fyrkantig bit som du syr ihop som en tub, vik den dubbel och vänd med insidan ut. Sy sedan ihop toppen, en fjärdedel, av den, vänd och gör lika från andra hållet. Vik sedan så att det blir ett kors och sy en söm rakt över. Vänd åt rätt håll och peta ut topparna med en sax lr liknande.

    Insåg just att det här var en värdelös försklaring, men just nu ids jag inte förklara bätte, ska spotta tandkräm och sova
    yrväder skrev 2010-11-16 22:26:34 följande:
    Jag vart inte heller så förtjust i znoks nya tyg, som tur var, jag har alldeles för mycket, om man kan ha det jag har sytt 8 omlottbodys i 56 och 7 st i 68, och det enda tyget som återkom var piraterna och då har jag fortfarande några tygmönster som förblivit oanvända..... Ingen risk att lillfisens alla kläder ser likadana ut
    du lär få en välklädd lilfis!
    madebyinferno001 skrev 2010-11-16 22:39:33 följande:
    Massproducerar pyttekläder nu känns det som och använder upp alla småbitar jag har som inte räcker till något åt de större i syskonskaran, så kul att kunna göra kläderna precis som man vill ha dem och inte gnälla på att butikskläderna antingen är tråkiga eller konstiga i modellerna på ett eller annat sätt

    Ritade förresten ett "eget" (när man nu kan kalla det eget?) mönster på en body i strl 80/86 med raglanärm och t-shirthals åt lilltösen igår, är jättenöjd men ska nog ändra lite på det så den knäpp mer fram innan jag är 100% nöjd! Det jag var mindre nöjd med var ihopsättningen då allt som kunde gå fel, gick fel!!
    Tyget räckte inte riktigt så jag fick skarva, kanbanden tog slut så det fick bli i två färger, försökte sy ihop den på ett nytt sätt så OLen inte skulle förskjuta kantbanden i sömmarna med mindre lyckat resultat och coverpro´n gjorde bara hoppstygn Men förutom alla minus är jag fortfarande stolt över mönstret jag lyckades åstadkomma

    Nu väntar sängen så jag är pigg till en ny dag med eleverna på syslöjden
     Oj så det kan gå, ibland ska då allt gå käpp..åt..h...Känner igen det syndromet.
    Kul att d lyckades få till ett bra mönster på en gång, det är inte lätt.

    ......................................

    Vi har också magsjuka i huset tror jag, stortjejen (3 år) har just gjort bort det, 4 dygn tog det, gubben och lillfisen började idag. Denna variant börjar med feber och ett dygn senare börjar resterande del. Var hemma själv med lillfisen natt då gubben jobbade, hon hade över 40 grader, lite otäckt tycker jag allt.

    Här har vi haft kalas idag, trots sjukdom, jag fick mig en liten slant, så nu ska jag beställa från panduro, jippi. Har haft lite dåligt samvete över senaste tidens mastodonta tyginköp.

    På fredag ska jag vara med och sälja kläder på en byagrej igen, men i grannbyn, har hur mkt som helst att göra, hur ska jag hinna?
  • Ullerull

    Jag är lite besviken på stoff och stil och rekomenderar ALLA att verkligen kolla igenom tygerna INNAN ni tvättar dem.

    Köpte bilar som hade tryckfel varje rapport samt enfäggad vinröd "mudd" till uggletyget, det ser ut som ett batiktyg.

    Men eftersom jag redan tvättat tygerna går det itne att göra något åt det.

    Håller på att sy en tröja med vinröd mage och uggleärmar och textiltryk fram, det blir batikmage med tryck istället, kanske inte jättesnyggt.

    Eller ska det enfärgade vara flammigt?

  • Ullerull

    Skumboll och flora: Jag undrar hur de tänker på stoff och stil, är det meningen att tygerna ska bli flammiga när man tvättar dem? Det verkar ju vara många som fått flammig tyger efter tvätt då om vi är 3 st här. Jag vet inte om mitt var flammigt innan tvätt. Det är ju annars väldigt smidigt för sos att skriva i köplilkoren att tygerna inte får reklameras efter tvätt om tygerna blir flammig först efter tvätt. Tur jag tvättade innan så man inte lägger ner massor tid på ett plagg och se blir det helt flammigt efter tvätt. Och ännu värre om det är ett plagg man ger bort eller säljer. Låter jag bitter? oh yes!

    madeby.. : jag kan göra en tut, men det får bli först nästa vecka i sådana fall. Har massor att göra inför fredagens tjejkväll.

  • Ullerull

    Ang kantbandsgrejen så frågade jag i våras, det var ingen som svarade då heller så jag googlade i typ en hel dag för att hitta något vettigt. Det finns lite olika varianter på hemmabyggen. Jag fastnade för en helt rak bit med nervikt kant, måttade på symadkinen hur stor den skulle vara. Gjorde en modell i papper gick till en plåtslagare som gjorde en åt mig, borrade hålen själv och köpte en vingmutter på beijer att fästa den med.

  • Ullerull

    Ang plattan till cp:n:

    min ser ut så här, och om inte länken funkar så finns den på mitt ställe yunder fliken hobbyrum lite längre ner, den är 12x6 cm och fliken ner är 2 cm

    MEN jag skulle göra den ungefär 7 cm om jag vore du., eller det beror på vad man har för skruv och fäster den med, jag har en med vingmutter och eftersom vingmuttern är så stor tar den emot i kanten så den går itne snurra så bra. Men det funkar, markeringarna har jag gjort för att veta när den är bra inställd.

Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd