Inlägg från: Ullerull |Visa alla inlägg
  • Ullerull

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Idag  har jag bloggat massor, nöjd :o) Det blev ltie sparsmakat med text dock.

    Och ååå vad mycket fint det fanns i sos katalogen, speciellt de där kuddarna i soffan i början av ena tidningen me lööööve. Har köpt masssor små bitar tyg från panturo, bollfrans och spets som jag tänkt göra något liknande av :o) När jag nu ska få tid till det.

    Imorgon ska jag åter igen sälja kläder på byns flärdkväll, ska bli kul!

    Frida: Så fin, jag gillar detaljen :o) Det är så snyggt att piffa till det lite.

  • Ullerull

    Är det bara jag som har lyckats använda prymtången till sos knappar? Det går jättebra, jag fäster honan/hanen i den där vita "sockerbiten" och så håller jag den uppåt sedan lägger jag i ringen i den andra vita "sockerbiten"  och håller den sidan nedåt, tar emellan tyget och klänner åt. Det går jättebra. En lassning med knappar från sos som jag hade för ett tag sedan hade en tendens att hamna snett på honan så att någon av klamrarna hamnade i mitten, var det inte så mycket så tryckte jag bara ner den annars gjorde jag en ny. Men med de senaste två 50-packen har det inte varit några som helst problem. Jag hillar de bättre än prym för de är inte riktigt lika klumpiga.

    Jag kantar jersey med både interlock och jersey, men jag föredrar interlock, mest för att det är så smidigt, gillar inte när jerseyn krullar sig så mycket. Mudd blir för tjockt tycker jag. Helst en tunnare interlock.

  • Ullerull

    Nu har jag beställt viklappar från www, hoppas mailkontakten flyter på bra så de kommer snart, har helt slut lappar så jag har fått börja tryka loggan istället, det går ju det med men den blir lite stor.

  • Ullerull
    Elias Emil skrev 2011-02-16 20:18:03 följande:
    Jag klurade ut det =)
    Det var bra gjort, sånt är knepigt, hur gjorde du?
  • Ullerull

    Hjälp!

    Ska rita mönster till sovpåse 56 och 62. Är det nåpgon med bebis som råkar ha en 56 och 62:a liggandes som kan mäta bröstvidd, ärmlängd, under ärmen ner till nederkanten samt vidden på nederkanten?

    Plllzzzzz....

  • Ullerull
    madebyinferno001 skrev 2011-03-09 14:21:39 följande:
    bebisen lr sovpåsen??

    sovpåse lr sk grobag också förresten??
    Påsen, om det är en bra modell dvs :o)
  • Ullerull
    madebyinferno001 skrev 2011-03-09 19:07:04 följande:
    ska kika vad jag hittar när läxbråken är överstökade....
    Vore supersnällt!
  • Ullerull

    Hej hopp! Idag har jag lite tid att spendera som jag vill å då blir sed sömnad har ltie som ligger å väntar.

    Men, hur var det nu, hade någon mått på sovpåse stl 56 och 62?

  • Ullerull

    virre: snygg, jättesnygg.

    Min granne frågade i tisdags om jag kunde sy en sån där modell till hennes stora tjej men med mudd i midjan och pärlor på axelbandet. Hon hade en sån som var förliten. Hon skulle komma hit och välja tyg själv någon dag, det var viktigt.

  • Ullerull
    pysselpussar skrev 2011-05-09 09:30:28 följande:
    Hej alla sytokiga! Tänkte kolla om det är någon här som syr/sytt sittdyna till barnvagn. Min undran är då vad "fyller" ni den med? Nån slags vadd?? Provade med fleccetyg i flera lager ( i brist på annat) men den kanar ju bara ner :( tacksam för hjälp!
    Har sytt ett par stycken till sulky och brio sitty/combi, dessa har jag stoppat med tjock vadd typ, annars kan man stoppa med tunnt skummgummi. (stavas?)
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd