Inlägg från: Millimina |Visa alla inlägg
  • Millimina

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Pejgan skrev 2010-04-09 20:42:57 följande:
    Är det någon som vet något bra lapptäckställe? Jag har börjat fnula på ett lapptäcke och behöver stuvar men jag är så jäkla dålig på att leta
    Jao. Ett eller annat vet jag nog.
    Annars kan du ju köpa småbitar i quiltbutiker, men det har du ju koll på redan, visst?
  • Millimina
    mage06 skrev 2010-04-10 13:22:48 följande:
    Hej på er! Är igång med mina tunikor... En varsin till tjejerna och en present till i morgon. Det är ju så roligt! Men svårt med små "stjälpredor"... E har precis klippt fina hack i nederkant på ena tunikan...suck, så nu måste jag kmpromissa på något sätt... Jag gör egna kantband, fanns det någon "mojjäng" för det? Det är lite pilligt tycker jag. Sen när jag syr fast dem vill jag ju att sömmen skall löpa så nära kanten som möjligt och då missar jag ibland kantbandet på insidan...om ni förstår... Tips?
    Om det är stadiga kantband (eller, iofs även mjuka) så kan du sy fast dem rätsida mot rätsida först och sen vika över. Då syr du i ena viket och lägger kanten på kantbandet en millimeter utanför tygets kant. Sen när du vikt över så syr du precis på tyget, men intill kantbandet. Den där lilla millimeterns överlapp gör att du får en baksida som är en millimeter längre in och förenklar lite. 
    Annars brukar jag vika kantbandet innan jag börjar sy och dra med nageln över vecket för att skärpa vikkanten, och så gör jag så allteftersom jag syr på. Då är det mycket enklare att verkligen vara säker på att det är lika mycket kantband både bak och fram. Och sen är jag noga med att tyget ligger hela vägen in mellan det dubbelvikta kantbandet. Det underlättar enormt att man då har en helt jämn kant på sitt tyg som man bandkantar, gärna skuret med rullkniv. 
  • Millimina

    Yrväder! Vilken fin tröja du hade gjort! Gillade verkligen öppningen!! (tilltalas nog av välavvägda assymetrier)

  • Millimina

    Minxy, (verkar inte som jag kan citera dig) Blixtlåset syr du fast mellan foder och yttertyg, och det gäller att planera sina steg innan man syr. Tex innerfickor syr man innan sidsömmar. Beroende på var blixtlåset ska sitta så skulle jag nog sy fast även det innan jag sydde sidsömmar. Axelremmar kan du köpa på stoff och stil till exempel. Eller på ohlssons tyger eller liknande tygaffär. Då är de ofta i nylon. Sen finns det en jättefin butik vid Mariatorget i sthlm som har massvis med band, och även så axelremsband. Prissättning får vi inte diskutera här, men undervärdera inte ditt jobb. Förstås inte övervärdera heller. Är sömmarna perfekta ska det kosta rätt mkt mer än HMs kläder/väskor men är det små fel här och var så kanske bara tygkostnaden är rätt att ta ut.

  • Millimina

    Åh, önskar det fanns en sy-gud. Finns det det så ska jag bli lite relischös och be om mer ork.

  • Millimina
    Kaja skrev 2010-04-26 15:48:52 följande:
    ÅH! Då skulle jag önska mig 10 timmar mer per dygn!! Och en tokig ryss som köper upp halva affären (drabbade en av mina kollegor på Etsy, hon hade två dagböcker kvar i shoppen när han var klar...) så att man med gott samvete kan sy ÄNNU mer!
    Åh, får jag önska mig någon som sitter och syr åt mig istället? 
    Jag håller på att ta fram ett tyg. Förstå så dyrt det är med små volymer, miljövänligt och svensktillverkat. Men nu har jag fått prislista på sömnaden av kuddar och det verkar gå ihop. Men dyra kuddar blir det
    Hörde någon som, för att visa på hur absurt billigt vi har det, prissatt en sådan där rot-korg som om den vore gjord i Sverige. (vanliga typen, picnickorg, flätad med något växtmaterial, som man kan köpa färdig med mat i som present) Drygt 4000 skulle den kostat. 
  • Millimina
    Kaja skrev 2010-04-29 10:57:54 följande:
    Tänkte på det... Folk som ska på symässor och sånt men som inte hittar rätt. De irrar omkring med något blankt i blicken och frågar förbipasserande "harru någe tyg??"...
    Haha, jag såg ju framför mig precis när jag hade börjat tygknarka hur jag till slut skulle bli hemlös efter att ha förköpt mig på tyger! "passa er barn, sådär blir man om man börjar tygknarka" skulle mammorna varna sina barn när de gick förbi mig på min filt på stan, med tiggarskylten: will work for fabric!
  • Millimina

    Urkel, jag har en utlottning just nu, men alldeles för få deltagare. Jag är helt vissen på att marknadsföra mig själv. Och så får jag ju inte länka härifrån.. 


    Får man ha sin blogg på sin presentation då?
  • Millimina
    madebyinferno skrev 2010-04-30 21:18:52 följande:
    ja det tror jag vad heter bloggen då, för det får man väl skriva men inte hela adressen lr?? inboxa i annat fall
    minmina... *väntar på straffet*
  • Millimina
    lindalake skrev 2010-04-30 23:06:39 följande:
    Ja! du får ha din blogg på presentationen och jag hann precis med båda tävlingarna men, med min tur såå...hehe
    Hejaheja! Jag vann första tävlingen någonsin i hela mitt liv här före jul, så någon gång ska vara den första! :)
    Och tack, det kändes lite ensamt. Jag har ganska många träffar varje dag, men tydligen inte så många som vågar delta ändå.. måste analyseras. Kanske att jag är lite för upptagen och inte riktigt är med i sy-barnkläders-kategorin som de flesta. Men, trägen vinner väl! :)
  • Millimina
    Jalapeno skrev 2010-04-30 23:58:30 följande:
    tror inte det blir så vansinnigt många röster om man MÅSTE länka i sin blogg. Det blir mycket människor emd speciella tävlingabloggar men många har nog tröttnat på att läsa andras reklaminlägg. Fast när det kommer till dina väskor är det ju värt det.
    Jepps, reklam är svårt. Men det är väldigt många som har möjlighet att lägga tävlingar i en liten sidomeny, och det underlättar mycket tror jag! Då slipper ett helt inlägg vara tävlingsgrejen. 
    Men ska nog tänka på det nästa gång. Och kanske bara göra utlottning bland medlemmarna på fejjan istället. Som en sorts belöningsgrej.
  • Millimina
    madebyinferno skrev 2010-05-01 19:53:50 följande:
    hahaha, sökte på blogspot först men innehållet stämde inte riktigt då
    :)
    Nä, jag såg det också efter att jag reggat mig. Vet inte om jag kanske kollade något litet tag efteråt också, för jag funderade på att byta till blogspot. Tycker bilderna gör sig snyggare där ofta. Och bättre länkningar mellan bloggar med små bilder! 
    Nu vet jag vem som vann hos mig. Så nu ska jag sy och fota innan jag presenterar. :)
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd