Inlägg från: klara07 |Visa alla inlägg
  • klara07
    gewjyn skrev 2010-05-18 13:34:47 följande:
    Tänkte utnyttja sovtiden idag till att rita upp mönster på sånt som behöver sys och skulle börja med solhatt. Jag var säker på att jag hade hittat mönstret till den jag sydde förra året på Ottobres hemsida, men där hittade jag bara en som kallas flickhatt och som har mindre brätte bak, och det hade inte min. Jag har mönstret avritat på både denna flickhatt och på hatten jag sydde som har tårtbitar i kullen och jämnbrett brätte runtom, men de är ju såklart för små i år och jag har inte skrivit på mönstret varifrån det kommer. Någon som har en aning?
    www.ottobredesign.com/fi/kaavat/pdf/lierihattu_fi.pdf

    Kan det vara den här då?
  • klara07
    Näbbgädda skrev 2010-05-22 20:32:46 följande:
    God kväll! Jag skrev ett inlägg igår och tackade för alla fina tips angående jeansen jag ska sy, men något hände och familjeliv ville inte posta, så jag tror inte det kom med. Hur som haver, tack så mycket. Nu hoppas jag bara denimen kommer i nästa vecka så jag kan sätta igång. Nu till en annan fråga. Jag har sytt lite kjolar idag med spets, och de blev så ruggigt söta. Jag kikade runt lite efter mer spets och undrar är det stoffochstil som är billigast på spets, eller har ni något annat tips?
    Mg har spets men om det är billigt vet jag inte.
    www.mg-tyger.se/shop/ se under sybehör/band/brodyrband
  • klara07
    stor grön drake skrev 2010-05-23 23:10:58 följande:
    Nu har jag äntligen, efter sisådär en veckas traglande med symaskin, div udda verktyg m.m., och många fula ord tänkta fått min väska, solskydd samt liggdel till vagnen sytt. Är så äckligt nöjd med mig själv för att väskan blev så snygg att jag knappt täcks skriva inlägg, folk kommer ju tro att jag har ett ego stort som planeten även vanligtvis (just nu stämmer det dock ) Är väll mest nöjde eftersom jag inte trodde det skulle bli så bra som det blev. Trodde jag skulle tövkla till det på något vis, eller att det skulle gå bra men bli fult endå osv. Fan vad nöjd jag är dragon-pup.blogspot.com/2010/05/pimped-my-pra...
    Och nöjd det skall du vara, du har verkligen fått till det. Såg jättefint ut.
  • klara07
    m o e skrev 2010-06-09 09:10:38 följande:
    Imorn reser vi till Tallin i några dagar och jag har bestämt mig för att sy en Sack n' seat till lillkillen (fyllde 1 för tre veckor sen). Jag har ritat mönster igår, tog ett gammalt lakan, mätte och hängde över en stol och så har jag klippt, nålat och ritat som jag vill ha det. Men ikväll blir det sy, sy, sy!

    Är det någon som har sytips generellt till en sån? Nån som har sytt och stött på problem?

    Jag tänkte slakta ett par väskremmar att använda som spännen. Har läst att en del tar gamla nyckelband, men de är väl inte reglerbara? (fast det kanske inte är nödvändigt?)
    Har inte sytt en själv, men har haft mönster på en länge. Kanske kan du hitta nåt tips på den sidan.
    www.sleepingbaby.net/jan/Baby/chairseat.html
  • klara07
    Kaja skrev 2010-06-15 13:31:11 följande:
    Typiskt att vi inte har Ohlssons här då... Jag har hittat ett på MHtyger, men det kostar 200 pix metern... Tycker att det blir LITE dyrt då.
    Vill minnas att jag betalade 79kr/m på Kungälvs tyglager, fast det var ett tag sen.
  • klara07
    Kaja skrev 2010-06-16 19:23:29 följande:
    Tackar för tipset om Barbapapatyg på Tyglagret i Kungälv. Finns kvar för 75 kronor metern. Blev 5 meter där och så 5 meter gult på ett annat ställe... Gissar att jag kommer att kräkas på den rosa gubben om ett tag....
    Va kul att du hittade, är det samma motiv på det gula? Du såg möjligtvis inte om de hade nåt Bambityg där?
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd