Inlägg från: Mimmi 71 |Visa alla inlägg
  • Mimmi 71

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Kaja skrev 2010-11-15 09:53:55 följande:

    Ni som har stått på markader. Gör ni något för att försöka marknadsföra er webbsida? Typ mailinglista eller lämnar ut visitkort, eller rabattkod eller något??


    Själv har jag sista nedräkningen inför lördagen nu. Galgar införskaffade, prislappar gjorda (dock inte fastsatta), skylt hoppas jag att min man fixar. Display för hårspännen är på gång. Massproduktion av kläder pågår. Ja, det känns ganska bra. Men jäklars vad tid det tar!


    Ja allt det här sista tar enorm tid.

    Jag har visitkort (egentillverkade i blacstråleskrivaren på tjockar papper) som delas ut. Det är många som inte köper men vill ha uppgifter så det tycker jag du MÅSTE ha. Sedan har jag ett litet infopapper som följer med i kassen för dem som köper, där finns information om mig, kläderna och tvättråd (tvåttråd finns även på prislappen, men inte på kläderna ännu). Till nästa säsong hade jag tänkt att trycka logga på mina papperskassar i dagsläget kör jag med helt "rena" bruna papperspåsar inköpta på Kontorab. Det finns att köpa på kasse.nu men där är minsta ordervärde 400 kr
  • Mimmi 71

    Jag skall stå på lokal, välbesökt marknad i helgen. Tyvärr har min "marknadskollega" dragit sig ur all marknadsdeltagande av privata själ detta år, men det skall väl fungera iallafall. Inte lika kul att stå själv dock.

    Ser med spänning fram emot den, det är så kul att stå på marknad. och jag måste erkänna att det är enormt skönt att redan stått på en marknad (ala London förra helgen) för jag behöver faktiskt inte fixa något. Däremot vill jag nog sy lite kompletterande till nästkommande marknad som går av stapeln 4-5/12.

  • Mimmi 71
    Kaja skrev 2010-11-15 10:37:14 följande:
    Japp. Ska stå på idrottsföreningens marknad i December och jag räknar bara med att ta med allt jag har och så är allt annat förberett.

    Hur gör du med så många marknader igång. Ibland så kanske man säljer MASSOR på en marknad och då är ju risken att det nästan är slut på sortimentet innan nästa.... Eller? Åtminstone i vissa storlekar.

    Visitkort har jag. Beställde från Vistaprint i Moo.com-stil och fick med en hejjans massa på köpet. Infopapper med tvättråd skippar jag. Det står på mina labels.

    Kassar. Köpte vita kassar och vita godispåsar (för småsaker) och så ritar jag lite på dem med min logga och så. Tyvärr så var det grossist-kvantitet så om det är någon som behöver ett par hundra godispåsar så kan ni höra av er. Silkespapper har jag alltid hemma och presentsnöre.
    Det är svårt när storlekar tar slut. Jag har en benägenhet att vilja ha alla storlekar i  början på marknadsdagen, men inser att man måste dämpa ambitionen. På ala London så var det faktiskt ritkigt skralt med storlekar på muddbyxor, men jag fixar detta med att bjuda på frakten om de vill beställa i samband med marknaden. Sedan har jag faktiskt ett sådant stort lager i början på marknadssäsongen så det ser inte tomt ut även om försäljningen går bra på de tidigare marknaderna, år står jag på ala London, 2 julmarknader och Galleri Hemsytt. Jag har lite att fundera på för sista marknaden och Galleriet är samtidigt så jag måste bestämma mig för vad som skall få följa med till respektive ställe.

    Visitkort, påsar och växel gör att man klarar sig långt på en marknad (förutom sitt sortiment förståss ). Jag har en liten alltiallolåda som alltid får följa med där jag har lite verktyg (hammare, skiftnyckel, insexnyckel och div skruvmejslar) nål och tråd för lite lagning, häftapparat, tejp, buntband (toppen!), kassakvitto, lite olika pennor, papper och kartong, säkerhetsnålar, snöre mm
  • Mimmi 71
    plura skrev 2010-11-15 13:47:12 följande:
    *Morr* Jag som väntat på mina lappar från WWL fick nu mail (det är inte WWL utan fabriken som är sen och krånglar) att det skulle gå på 15 dollar till, för att få dem som jag ville då de gick som artwork.

    Har bet. 39.95 dollar + frakt för att få 3 färger enbart text.
    49.95 kostar väl "artwork-varianten" (300lappar alltså) och enligt fabriken ska jag bet. 15 dollar till.
    Den matten går inte ihop för mig + jag fattar dels inte varför jag ska bet. mer när det bara är text -kanske för att den är åt 2 håll då (för att vikas och sättas i kanten)
    Och om jag ska göra det så borde det väl vara 10 dollar (prisskillnaden enligt hemsidan)
    -Vad har ni fått betala för era och vilken sort har ni valt? 

    (Ska försöka få ihop ett mail -verkar inte som att det blir några lappar innan jul *suck*) 
    Konstigt! Mina artwork kostade $59,95 inkl frakt. Har du valt vikta eteiketter så går de som artwork för detta. Sedan har jag sett att de har höjt priserna dessutom.
  • Mimmi 71

    VAB idag då lilleman har feber sedan i helgen. Lugnande och avslappnande film står på schemat och då skall jag försöka få några napphållare gjorda till helgens marknad, de är tillklippta och broderade så det saknas bara ihopsömnaden. Sedan hoppas jag på att få till ett mönster på en vanlig klänning med knappar på axeln för att klippa till några svarta sådan klänningar. Dessa är planerade att fodras med rött, ha röda knappar och ett broderi i form av några röda vallmoblommor med skaft. Åh, jag tror de blir fina när de blir klara

  • Mimmi 71
    Ogabinne skrev 2010-11-17 11:16:19 följande:
    Nej, vilken besvikelse! Blev eld och lågor när jag läste skogsvelour och trodde det skulle bli samma underbara rosa och gröna färg men icke. De nya färgerna var ju hemska!
    Jag tyckte nog färgerna var fina, men vill i så fall ha dem på jersey (smaken är.....)
    Ogabinne skrev 2010-11-17 11:17:11 följande:
    Det låter riktigt fint!! Hoppas lillen kryar på sig fort!
    Nu börjar febern avta så han är på bättringsvägen. Vi får hoppas att klänningarna blir lika fina i verkligheten som i mitt huvud.
  • Mimmi 71

    "Inne hos mig" finns det en härlig "godispåse". Vad man blir glad utav härliga färger

  • Mimmi 71
    Pumpalicious skrev 2010-11-17 11:28:30 följande:
    Är alla knapparna sålda? vill ha!!
    Japp! Kan rekomendera KAM-snap, snabba och bra att ha att göra med. Enda nackdelen är att de bara säljer 100-pack vilket kan vara lite mycket om man vill ha många färger.
  • Mimmi 71

    Var är ni alla? En vabbande mamma kan behöva er kommunikation.

    Håller på att rita mönster, inser att det inte är min favorit, jag vill vara närmare resultatet och känna att produkten/plagget blir så bra som jag tänkt.

  • Mimmi 71
    Pumpalicious skrev 2010-11-17 13:52:46 följande:
    Fick hem busbollarna idag, och nja.. ångrar mitt köp lite.. Någon som tänkt köpa en meter? Inboxa mig
    Nje, inte direkt, annar hade jag helt klart hjäpt till.
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd