Inlägg från: Mimmi 71 |Visa alla inlägg
  • Mimmi 71

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    På trikå så tycker jag 4 mm är allra bäst, den smalar har en förmåga att dra ihop tyget även om man justerar trådspänningen. Tror att 4 mm är allra vanligast på köpeplagg vad det gäller trikå. På vävda tyger så kan jag tycka att den smalare varianten är rätt snygg.

  • Mimmi 71

    Nya fräscha nålar i maskinerna gör underverk, min CP spinner som en katt Så härligt det är när man bara kan gasa och köra utan att oroa sig för resultatet. Maskinerna går varma med alla julklappsbeställningar och då är man beroende av icke krånglande maskiner. Alla beställningar skall skickas på måndag och sedan hoppas jag på att hinna med lite egna julklappar efter det.

  • Mimmi 71
    GOBLIgobli skrev 2010-12-17 10:40:32 följande:
    Vad satte du i för nålar?
    Jag kör med EL 80 - fick en snabbleverans av Bibbi häromdagen med lite smått och gott bl a en julklapp till mig själv en till Fiskars Softouts, min gamla hade börjat strula med återfjädringen.
  • Mimmi 71

     


    Ogabinne skrev 2010-12-17 12:22:08 följande:
    Är det någon som vet om verktyg ingår i sos 50 set tryckknappar 10/12 mm? Annars finns denna men vad fasen är det för något? www.stoffochstil.se/Katalog/Sytilbehoer.aspx?... Man vill ju gärna ha de vanliga små klämmorna, i alla fall jag. Jag har massor av sådana hemma av diverse olika märken men jag vet inte om någon av dom passar till sos knappar? Ingår det en klämma i deras 10 pack så man isf kunde köpt ett sådant vid sidan om annars?

    Jag tror inte det ingår verktyg i S&S storpack utan du får köpa till verktyget som du länkar till. Någon klämma har de inte utan använder sig av detta som du bankar med hammare på.

  • Mimmi 71
    tinni78 skrev 2010-12-30 11:53:49 följande:
    Ni som syr kantband på bomullstyger eller vaxduk, vad är hemligheten? Jag har t.o.m. skaffat mig en kantbandspressarfot och ändå får jag det inte helt bra, det är alltid någonstans som jag hamnar utanför kantbandet på baksidan.
    Pressa kantbandet först så du är säker på att det viker sig precis på mitten. På det viset så vet man att sömmen kommer på själv kantbandet både på ovan och undersidan.
  • Mimmi 71
    Freiya skrev 2010-12-30 15:22:27 följande:

    hej på er!


    Tänkte kolla med er, jag fick just hem lite tyger från JNY, men märkte att den svarta molninterlocken var lite knepig. den kändes lite stel och det räckte med att man bara tryckte två händer mot tyget (när det låg ihopvikt) för att det svarta skulle dela sig och vitt lysa igenom. Drog man lite i den så blev den helt randig. brukar det vara så? jag har inte köpt just den svarta innan och på de andra har jag inte märkt av något sånt. Har det varit likadant för er, är det bara att det syns extra tydligt på den svarta tror ni?
    Sen undrar jag hur varmt ni brukar tvätta velouren? 40grader funkar väl? har ingen tumlare heller :(


    Jag brukar förtvätta alla mina tyger i 60 grader för att stabilisera överflödig färg. Jag har inte köpt den svarta molninterlocken men att tyget spricker kan vara ett problem när mönstret är tryckt. Jag skulle formoda att problemet återstår efter tvätt, men att tyget blir lite mjukare iallfall.
  • Mimmi 71

    Glömde säga att jag själv väntar på en megabeställning ifrån Jny. Det blev som vanligt lite för mycket tyg men det är svårt att välja Ser med spänning fram emot att testa den borstade bomullen. Förutom en hel del meter till försäljningskollektion så blev det en och annan enstaka meter för att testa färger och att uppdatera lillemans garderob (det kan behövas).

  • Mimmi 71
    plura skrev 2010-12-30 21:02:52 följande:
    Vad är borstad bomull egentligen?
    Har tittat på den med fattar inte ;D
    Som Upponer skriver så är den lite uppryggad och blir dundermjuk.
  • Mimmi 71

    Jag är ju lite sen men måste iallafall få säga

    Gott Nytt År!
    till er alla också.

    Mitt nyårslöfte är inte så mycket sömnasrelaterat men får förhoppningsvis till följd att jag orkar med mer sömnad på vardagkvällar. Jag skall nämligen ta tag i motionen NU. Köpte en CrossTrainer i höstas men har inte utnyttjat den pga tiden inte räckte till både garagebygge och sambons avslitna hälsena (som gjorde att jag fick sköta all "vardag").

    Idag blir det en del städning och sedan en hel del tillklippning av vårens kollektion. Har en hel mängd tyger redan hemma som kollektionen skall sys i och ett stort "hemparty" inbokat i början av mars och då vill jag ha allt klart. Hempartyt skall ske på en av kommunens förskolor och jag hoppas på gott resultat Sedan skall lillemannnens garderob uppdateras, det börjar bli lite korta kläder i hans garderob Och det är ju inte alls tråkigt med tanke på alla härliga tyger som finns nu.

Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd