Inlägg från: Stratus |Visa alla inlägg
  • Stratus

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Hej hej och hjälp. Sitter i sommarstugan och har fått beställning på en liten mössa men har inga mått eller mönster. Däremot har jag tyger, eftersom jag passerade Jofotex på vägen ner. Och min mamma har med sig sin overlock. Skulle någon kunna hjälpa mig med mått på en enkel mössa till en 3-månaders? Huvudmått, eller hellre mått tvärs över i nederkant och höjden från nederkant till toppen. Formen fixar jag till sen. Tacksam för hjälp.

  • Stratus

    Ååååh, jag köpte ju så himla fina dragkedjor på Syfestivalen i våras, men jag tappade bort lappen med namnet. De var i alla fall mjuka och man fick ett antal olika kläppar att välja på. De var mycket finare än de dragkedjor man köper i fasta längder. Skulle själv gärna vilja veta vad de hette...

  • Stratus
    bakabakalitenkaka skrev 2010-07-26 16:43:19 följande:
    Vad skulle ni säga är ett rimligt pris att köpa en beg. Janome CP för?
    Jag vet inte riktigt vad den kostar i Sverige. Men jag köpte min från SewmachinesDirect i England och jag gav strax över 4000 för maskinen, med frakt och bandkantare. Då stod pundet lågt, men det är i alla fall något att jämföra med.
    yrväder skrev 2010-07-26 22:01:10 följande:
    Jag gillar faktiskt kuvertöppning på hemmasydda. Som du säger är det för dålig kvalitet på köpes oftast. Oftast kantar dom interlock med interlock, och drar minimalt, vilket gör att halsen rätt fort är nere vid naveln På mina kantar jag med mudd med lycra, eller jersey med lycra, och dom har hållt bra. På nån har jag bara gjort kuvertöppning på ena axeln och sytt ihop som vanligt på andra sidan. Då är risken ännu mindre, men man ändå rätt stor öppning att spela med.
    Jag gillar också kuvertringning på de bodys jag syr själv, jag syr faktiskt inga andra. Med stora tjejen så gillade jag dem inte alls när jag köpte eller fick bodys med kuvertringning. De var alldeles för stora i halsen. Men till Lillebror hade jag börjat sy själv, och använde Ottobres mönster i ett höstnummer från 2006, och det är kanon. Jag vet flera som har sagt att de ser trånga ut i halsen på mina foton, men de blir kanonbra på. Det mönstret tycker jag är jättbra i längd och bredd.
  • Stratus
    Du och Jag ver2 skrev 2010-07-25 23:51:38 följande:
    Stratus - har ett mönster som ja använder 0-6mån; 18*18cm (inkl 0,5cm sömsmån)
    Tack för måtten. Men du ligger väl på BB nu och läser nog inte detta. Hoppas allt går bra.
  • Stratus
    Mimmi 71 skrev 2010-08-30 17:24:34 följande:
    Jag frågar detsamma men funderar istället på om de passar i KAM-pressen?
    Jag har knappar från Snapsource som du kan få prova när vi ses nästa helg.
  • Stratus

    IKEA har zippåsar i fyra olika storlekar till bra pris. Men då får man ju deras logga med också...

  • Stratus

    Hjälp! Hade beställt så fina beppehattar billigt för att brodera på, men fick nu svar att de inte fanns. Jag vill verkligen ha hattar till mina kompisar till en resa som vi ska göra, och funderar nu på att sy dem själv. Men är det någon som har ett bra mönster på en beppehatt till vuxen? eller i alla fall en stor barnstorlek som jag kanske kan förstora? Tips på vart jag kan hitta ett mönster mottages tacksamt.

  • Stratus
    emptythorn skrev 2010-10-06 14:42:19 följande:
    Ni som syr sovvantar (utan tumme), var sätter ni vändningshålet? Har gjort ett par, men funderar vart det blir snyggast att ha det..
    Om du fodrar dem och vändsyr med fodret så skulle jag lämna hål längst in i toppen på fodret. Då syns det ju inte alls.
  • Stratus
    tinni78 skrev 2010-10-06 14:03:59 följande:
    Jag brukar använda vanlig 4-trådig och det blir jättebra.
    Jag med .
  • Stratus

    Jag kan rekommendera att beställa gamla nummer från Ottobre från NeaNobelle också. Hon brukar vara snabb. Hon hade dessutom ett nummer som inte längre fanns hos Ottobre. Det var inte på svenska, men det är ju mönstren jag vill åt.

Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd