Inlägg från: mrsIce |Visa alla inlägg
  • mrsIce

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    emmize skrev 2010-05-22 19:15:48 följande:
    Ja tack!!! Bättre än ingenting. Får försöka förminska den istället...Åh, det hade verkligen varit supergulligt.
    You got mail...
  • mrsIce
    virre80 skrev 2010-05-27 08:40:23 följande:
    Är det någon som vet var tusan man kan få tag på färgade tryckknappar? Gärna lite pastelliga färger?  Har letat men inte hittat något   Samt ska nog beställa mer namnband, funderar på att byta färger har svart med turkos text nu...Fina grejer Gewjyn, gillade verkligen djungelsetet, är det knepigt att sy omlottbody, blir en till släkting i höst
    http://www.snapsource.com/store/products.php?categoryParentName=Snaps&categoryName=Size%2014

    Finns kanske nån svensk sida oxå...
  • mrsIce
    plura skrev 2010-06-03 18:35:31 följande:
    Dottern vill ha en mjuk kanin eller groda. Blev lite snål och kräsen så jag vill inte köpa nån på leksaksaffären åt henne -vore roligare med hemmasytt.
    Nån bra bok med mönster efterlyses (som förhoppningsvis finns på biblioteket) 
    I "Sy mjuka djur" finns mönster på en kanin. Du ser den på framsidan av boken:
    http://www.bok.nu/Karin_Neuschutz/Sy_mjuka_djur
  • mrsIce
    Ullerull skrev 2010-06-03 20:58:53 följande:
    Ang anonymitet så hade jag tänkt vara anonym för folk jag inte känner men så var jag ju med i lokaltidningen som postade min bloggadress, där rök den anonymiteten. MNen jag har märkt att om man inte lägger upp inlägg så ofta så är det inga besökare alls nästan, så lite anonym är jag nog fortfarande. Har ju dock bilder på barnen men det är ju bara de vi känner som vet vilka de är och känner igen dem.
    Vilket fint hus och tomt ni har!!!
  • mrsIce
    Ullerull skrev 2010-06-13 20:01:02 följande:
    Här har minstingens magsjuka fått nya tag, har en snart övertrött tjej i knät och pytsar i henne vätskeersättning var 5e minut......jag som hade sett fram emot en sykväll.
    Stackars liten! Hoppas hon snart mår bättre!

    Ibland är det verkligen inte meningen att man ska sy..! Skulle sy ett par byxor till lilltjejen i gul stretchfrotté, först trassla sig tråden på OL så den gick av, bara att trä om, sedan tog ena tråden slut, bara att trä om, sedan trassla sig trådarna igen, bara att trä om... Och när jag tillslut fick ihop byxorna så har tyget på ngt sätt dragit sig, så sidosömmarna är alldeles bubbliga! Jag sydde ändå dit resåren i midjan och när jag skulle sy ner den med vanliga maskinen så jag tråden av... och av... och av... och av... Och så fortsatte det när jag sydde resårkanalerna i benslutet! Bläääääh! Jag får väl tvätta byxorna och se om de drar ihop sig... BLÄÄÄÄHH!
  • mrsIce
    Made in Taiwan skrev 2010-08-13 09:50:17 följande:
    Jag vet inte riktigt vars jag ska börja! Har ett par hättor som jag skulle vilja sy färdigt, men så är vi bortbjudna imorgon, och skulle vilja sy ett par shorts eller en kjol åt mig själv att ha på mig, men så vill jag också sy en liten korg att fylla med frukt och ge till värdparet (har aldrig träffat dom och det är en liten "inflyttningsgrillfest" såhär ett år efter att dom flyttat hit). MEN, karl i den här familjen, dvs min sambos kollega, är tydligen helt knäpp. Min sambo vill egentligen inte gå, men eftersom att våra enda vänner har flyttat härifrån så är det mer jag som vill gå och träffa lite nytt folk, även om dom är knäpp. Det är inte så att vi har nåt annat planerat, plus att frugan, och dom andra fruarna (vars makar alla är knäpp (utom 1)). kanske inte är så knäpp. 

    Så, ska jag sy en fruktkorg till ett värdpar som är knäppa? eller? 
    En "gå-bort"-present är alltid trevligt, så jag röstar för att du ska sy en fruktkorg!

    Tänkte lägga en bestälning hos JNY, men blir så fundersam på vilken längd på tyget jag ska köpa... Hur mkt tyg går det egentligen åt att sy barnkläder i stl 80/86? (Byxor och body). Räcker det med 0,5 m eller ska jag köpa en meter? (0,5m känns roligare, för då kan jag ju handla mkt meeeer... Flört)
  • mrsIce

    Tänkte jag skulle göra en beställning från JNY men behöver hjälp (igen!). Interlock eller jersey, vilken är bäst?! Jag har inte särskilt stor erfarenhet av jersey utan har nästan alltid köpt interlock. MT limegröna igelkottar har jag dock, och den tycker jag är lite väl tunn...

Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd