Inlägg från: Fiffa5 |Visa alla inlägg
  • Fiffa5

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Ogabinne skrev 2011-02-25 23:19:20 följande:

    Nu har jag fått ihop omröstningen så den fungerar. Spännande!


    Plura, eller hur!!! Jag ser så fina plagg i alla mönster och färger! Till slut föll min röst på Jag är älskad faktiskt.


    Vilket röstar ni på?


    Jag tycker ränderna är så fina, så de röstade jag på. Gillar även ringarna men de andra är jag inte så fötjust i (....än)
  • Fiffa5

    Är det ngn som vet ett bra mönster för att sy en klänning i trikåtyg (stl 3-5 år) ?

    Min stora tjej vill BARA ha klänningar på sig och hon tjatar om att jag ska sy klänningar, men jag skulle vilja ha ett bra mönster.   


  • Fiffa5
    Pejgan skrev 2011-02-26 10:28:02 följande:
    Jag gillar meedoms enklaste typ a-linjeklänning. Form beroende på tyg och hur lös man vill ha den.
    När jag började sy gick jag först efter meedoms mönster men jag tycker de är så breda och konstiga så man måste hela tiden ändra både vidd och längd. Dey är lite svårt att få det bra tycker jag. 
  • Fiffa5
    Ogabinne skrev 2011-02-26 12:05:01 följande:
    Jag gillar inte mina barns smak just nu. De behöver nya pyjamasar då i princip alla är urvuxna. Jag gillar inte SoS's jersey, men till pyjamasar är de väldigt mjuka och tunna och bra. Så jag öppnade upp alternativen och barnen fick välja 2 var. Den lille valde både de blåa och de rosa svamparna, så långt okej. Den store valde 2 olika monstertyger. Jag avskyr monstertyger. Men men. Han fick ju faktiskt välja, och det ska bara bli pyjamasar.

    Här är det utlottningstävling på gång. Storebror har fått tag i skålen med lapparna från utlottningen igår och de sitter nu och drar en lott var i jakt  på Fridoli lappen. Den som får Fridoli vinner.
    Det är ju MIN lapp! Synd att inte jag vann på den igår!!
  • Fiffa5
    Ogabinne skrev 2011-02-26 19:16:51 följande:
    Frida, jag vet!

    Tygtrycket... jag har fått flera mail som gör att jag har god lust att bara strunta i alltihopa just nu. Först haglade det in mail och kommentarer med önskemål om att tyget skulle vara unisex och funka till alla åldrar, även stora barn och vuxna. Självklart uppfattar jag det som att stora barn kanske inte vill springa runt i kläder med badande flodhästar eller andra "barnsliga" djur på och valde därför ut tryck som inte är FÖR barnsliga. Förutom älskad trycket då men det är både min favorit och många andras. Sedan skrev jag klart och tydligt att ingen kommer bli TVUNGEN att köpa 10 meter, utan allt beror på hur stort intresset är. Även att intresseanmälan inte är bindande, ingen kommer bli tvungen att köpa bara för att de anmält intresse. Och självklart låter jag inte ett tryck jag själv inte vill ha tyg i vara med i omröstningen då jag antog att det var en självklarhet att jag inte skulle ha hand om 300 meter tyg jag inte själv vill ha av. Jag gjorde det bästa av önskemålen jag fått och så får jag skit tillbaka. Jag tänker inte nämna några namn men jag möttes av flera riktigt otrevliga och otacksamma mail när jag kom hem för en stund sedan, och jag känner mig uppriktigt sagt riktigt ledsen. Jag får fundera vidare på detta, för som det är just nu känns detta inte alls bra.
    Åh vad tråkigt! Förstår att det känns trist när du lägger ner tid och ork på att fixa detta. Hoppas det löser sig och att du slipper tråkiga kommentarer i fortsättningen!
  • Fiffa5
    dazazz skrev 2011-02-27 07:17:25 följande:
    Ogabinne, vad tråkigt. Jag har ju inte varit med från början men det är ju alltid svårt att få ihop många viljor och vara spindeln i nätet. Jag tror att alla gör sig så stora föreställningar men i slutändan så ÄR det ju så att inte alla gillar samma saker... Håll modet uppe och fokusera mer på de positiva kommentarerna än de negativa!

    Frida, du som sytt trosan, har du någon uppfattning om hur mycket vikresår man kan behöva till ett par trosor? Eller någon annan, för all del :)
    Jag använde inte vikresår, utan vanlig resår upptill i kanal och endast mudd vid benen. 

    Men om jag mäter på ett par så borde det går åt ca  70 cm upptill och ca 54 cm per ben. Fast sen kan jag tänka mig att man töjer vikresåren mycket mer än den breda mudden jag har upptill på mina trosor, så det borde gå åt lite mindre än det jag angett...
  • Fiffa5

    Det har blivit små hål av nålen när jag sytt med overlocken i det gröba molntyget från JNY! Varför blir det så??

    Jag har aldrig bytt nål sen jag köpte OL, kanske dags? Men vad har man för nålar???? 


  • Fiffa5
    plura skrev 2011-02-27 09:25:28 följande:
    Var det LG trosan du sytt?
    Tror att jag ska köpa mig ett kit, med både mönster och tyg. Fast jag vet inte vilken modell -tycker att den "klassiska" ser lite stor ut (tanttrosa ) Det fanns ju en lägre hipstermodell och den är jag nyfiken på. Nån som sytt den?
    Ja, jag sydde LG-trosan, och den är STOR men sitter skönt på så det struntar jag i! Mannen lär ju inte bli lika glad när han kommer hem efter en månads jobb på sjön men det bryr jag mig inte om!! !
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd