• Kaja

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Lillofant skrev 2010-05-15 23:54:52 följande:
    Jag kan tänka mig att köpa en meter eller två, om någon fortfarande är intresserad av att sambeställa?
    Absolut! Vad bra att du hittade Tedrickaren också... PM-ar
    Sew much fabric - sew little time!
  • Kaja

    En fråga. Det har funnits ett blått Pippi-tyg på Åhléns. Men, jag är nästan säker på att jag köpte samma tyg på ett annat ställe också. Någon som har koll på det?? Jag skulle behöva ett gäng meter nämligen och på Åhléns har det utgått.


    Det finns ju dedär vita och grå Pippi-tygen, men dels så är de dyrare och dels så tycker jag att figurerna är lite för stora.


    Sew much fabric - sew little time!
  • Kaja
    Skumboll skrev 2010-05-17 09:44:24 följande:
    Halloj i tråden.  När ni beställer tyger, hur mycket av varje brukar ni beställa? Minsta längd?  Klart man hade velat köpa på sig typ fyra meter av varje men man blir ju ruinerad...

    Jag beställer lite olika. Förut så beställde jag nästan alltid en halvmeter av allt. På så sätt så räcker det till en tröja i lagom storlek till barnen. Men, numera så är det nästan alltid en meter. Om jag använder avvikande färg på ärmarna så räcker det oftast till 3-4 tröjor. En till mitt barn och resten till shoppen. Dessutom så finns det en finess med att köpa lite mer, för om man får för sig att sy till sig själv så går det åt mer.


    Enfärgade köper jag nästan alltid i 2-metersklipp. Mudd i halvmetersklipp.


    Sedan beror det på. Jag köper mycket via nätet och då brukar jag försöka köpa så att jag håller mig inom fraktgränserna. Om det kostar $12 att skicka 2 meter och lika mycket för att skicka 3 meter, så beställder jag nästan alltid tre meter. Ibland är det bra (som med mitt rosa fe-tyg) och ibland är det kanske mindre bra….


    Sew much fabric - sew little time!
  • Kaja

    Ett litet tips för er som gillar giweaways!

    www.sewmamasew.com har just nu giveaway-day. Det är över 250 bloggar/shoppar som deltar och det finns länkar till alla från sidan. Knappar man sig vidare till varje blogg så räcker det oftast med att lämna en kommentar för att vinna något riktigt fint!
    Hittills så har jag bara sett en blogg ifrån Sverige som är med. Gissa vems? {#lang_emotions_cool}


    Sew much fabric - sew little time!
  • Kaja
    Skumboll skrev 2010-05-18 17:00:23 följande:
    Verkar nästa så ja, och nu är ju minsta antal 500 st. Räcker ju i en evighet. 
    Mja... Jag beställde 500 för något år sedan och det är inte så många kvar nu... Funderar på att köpa 1000 denna gången... Syr man lite näsduksfodral och mössor och lite till barnen och lite till shoppen... Det går åt!
    Sew much fabric - sew little time!
  • Kaja

    Köpte lite nytt tyg idag. Velour bland annat. Borde väl vara skottpengar på galningar som köper velour när det är 26 grader varmt ute!!

    Men, det blev ett roligt Unikko tyg också. Och den där klänningen jag sydde till dottern häromdagen blev ju använd direkt!


    Sew much fabric - sew little time!
  • Kaja

    Häromdagen så klippte jag till en tröja för att testa ett nytt mönster. Dottern kom förbi och hittade en bit tyg som hade blivit över och lindade det runt höfterna och stod och kråmade sig och talade om att det där minsann inte alls var en tröja. Det var en klänning. Så det blev att förlänga den med en volang längst ner. Och så lite krullfåll på det.


    Och så blev det PRECIS lagom så där somrigt varmt så vi fick testat den ordentligt. Och mamma fick leka med kameran… Lite bilder på hela arrangemanget i bloggen.


    Sew much fabric - sew little time!
  • Kaja

    Jag undrar om det är någon som har sett det blå Pippi-tyget på något Åhléns eller annat ställe. Det har ju officiellt utgått, men det SKULLE ju kunna finnas kvar någonstans. Känner att jag skulle behöva några meter om någon har lust att agera shoppinghjälp.


    Sew much fabric - sew little time!
  • Kaja

    Jag har fått ett SMS. Jag har fått ett SMS?. MASSOR med meter tyg från Znok, fast bara lite ugglor till mig. Resten langar jag till andra tygknarkare i Göteborg...


    Sew much fabric - sew little time!
  • Kaja

    Beställde från Znok förra söndagen. Betalade på måndagkvällen. Levererat idag. Får man väl vara nöjd med??


    Sew much fabric - sew little time!
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd