Inlägg från: Du och Jag ver2 |Visa alla inlägg
  • Du och Jag ver2

    hahahaha!!! Inte lätt

    Nähäpp, nu är det go natt här - har setat vid jobbdatorn en sväng, ska bli skönt när jag är klar så jag kan ägna mig åt att SY istället! Har ju så många idéer så de ramlar ut genom örona snart!!!

    Go natt!


  • Du och Jag ver2
    Ogabinne skrev 2010-10-22 10:14:12 följande:
    Om mindre än 2 timmar ska jag vara på jobbintervju. Jag känner mig nådigt nervös! Och samtidigt helspänd!
    Lycka till! Eller ja - du sitter väl där nu!!
  • Du och Jag ver2

    Jättesnygg Tinni!!

    Åh - imorn ska jag ÄNTLIGEN sätta mig å sy medans äldsta dottern är på dagis! Hm, dock så är det en jäkla massa mössor - men alltid något!!

    Satt å funderade - kan man sy upp lite å sälja medans man står på loppis?? Eller är folk bara ute efetr begagnade saker då!? Tänkte på lite scarfar å mössor kanske?!


  • Du och Jag ver2
    tinni78 skrev 2010-10-25 23:53:36 följande:
    Jag var på en barnloppis där en sålde mössor och scarfs och hon hade tydligen sålt ganska bra.
    Pumpalicious skrev 2010-10-26 07:59:33 följande:
    Jag stod på en loppis i somras och sålde faktiskt riktigt bra!
    Låter bra! Ska nog försöka hinan sy lite å testa!!
  • Du och Jag ver2
    Ogabinne skrev 2010-10-26 23:22:08 följande:
    Hur har det gått med bloggen? Har du fått ihop det?
    neeeeee.... nu har jag så att när man skriver myspys.se då kommer man iaf till bloggen - men det står delatezz i adressfältet. Vette sjutton hur ja ska få till det - men det får vara så för nu iaf...

    har du testat nå?!
  • Du och Jag ver2
    plura skrev 2010-10-29 09:10:36 följande:
    Gobli:
    Nej vad trist.

    Frida:
    Nej "toalettartiklarna" måste ju åka med stil.
    -Jättefin. Hade tänkt sy necessärer  till mins syskonbarn till jul, då kom deras mamma på att vi inte ska byta julklappar. Har jag tid så tänker jag sy ändå, men tyckte ändå det kändes snopet att vi inte ska byta (har säkert med att jag har fler barn och hon har aldrig tid och är rätt snål)

     
    Hur gör ni andra syr ni mycket och ger bort -alltså inte bara spontant sådär utan till jul, födelsedagar och andra högtider?
    Tycker ni då att det räcker med det ni gjort, eller känner ni att ni måste köpa nåt också? -i detta materialistiska konsumtionssamhället vi lever i idag.

    Jag hinner inte heller sy så mycket som jag vill och tyvärr så begränsar jag mig ibland -just för att jag inte tycker mig ha tid att trä om olen.
    Gasen i botten innebär också en del sprättande, men jag har som inte riktigt tid att få saker klar om det är lugnt som gäller.
    Fast syr jag i "fintyg" så är jag mer noggrann. 
    Det beror lite på vem som får - är det nån som jag vet uppskattar handarbete (och som vet hur lång tid det tar...) så köper jag inte till nått extra.

    Man har ju gått på några nitar... sydde en topp en gång till en kompis - som hon iofs betalade för, men det var mest för materialet. Det var massor med handsömnad på den - sen går hon upp i vikt - och slänger den.....

    Ibland känns det lite som att folk tror det blir billigare att sy än att köpa nått - även om man bara kollar på materialkostnaden!

    Men tycker det är jättekul att ge bort till dem som uppskattar det!!
  • Du och Jag ver2
    Strumpan 78 skrev 2010-10-29 17:16:58 följande:
    Jag är så impad av er alla som syr så mycket fint!
    Men nu har jag också kommit igång, lite i alla fall...känner att jag måste visa upp här, även om det är värsta amatör jobbet!
    Men det är första gången jag syr ett plagg alls (om man bortser från en väldigt enkel mössa), första gången jag syr en halsmudd och första gången jag syr med tvillingnål. Jag är rätt nöjd faktiskt, trots en del fel
    (t.ex borde jag sytt med den rosa tråden på halsmudden..men det syns ju inte när plagget är på i alla fall...men det stör mig, jag hade ju köpt rosa tråd till det!) Men jag lärde mig en massa under tiden iaf.
    Tunikan är till min dotter, men den är för stor så den får hängas undan en tag.
    Jag har i alla fall fått ännu mer lust att sy ännu mer! Nästa projekt blir en baby body. Tror jag. Eller leggings som matchar tunikan.

     


    Jättefin!!!
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd