• Dallis

    Cerclage?

    Thalis: Det hade varit bra om du kunde göra det :) Än så länge verkar hoan inte vilja komma ut.

    PennuJenny: Jag hoppas på en bild på födda.nu innan veckan är över (eller iaf en bild på måndag)
    Det kan ju vara en fördel att veta vilket namn man kollar efter :P Anne heter jag. Tror inte det är många andra med samma namn, så du ska nog kunna lista ut vilken Plutt som är vår :)

    Niinis: Vilket pucko till läkare!!
    Skit i vad hon sa och gå på det som känns rätt för er! Det är ni som ska ta er igenom det här, inte hon.
  • Dallis
    Lanie: Jag kände exakt så väldigt länge den här graviditeten. Jag kände mig inte gravid på riktigt, för jag kunde inte se att vi skulle få med oss en bebis i slutet. Det kändes som att jag bara skulle vara gravid för att föda fram ytterligare ett änglabarn., Jag har för mig att det började vända runt v30, då kunde jag känna att kanske, kanske vi ska kunna få ett levande barn. Mot slutet blev jag så deppig över att han inte ville komma ut. Speciellt efter att cerklaget var klippt.
    Nu sitter jag här med min Plutt sovandes bredvid mig Skrattande1/11 11.38 kom så äntligen vår Plutt. Det blev en Lukas på 3245g och 50cm lång.
    Jag hade en snabb förlossning på 3 timmar från inskrivning tills han var ute.
    Mannen hann precis dit. 40 minuter efter att han kom, kom lilleman ut :)
    För er som är nyfikna på hur han ser ut, så ligger det en bild på www.fodda.nu
    Det är grabben med katten Findus på magen

    Har läst ikapp här i tråden och jag skickar mina mest peppiga kramar till er alla!
  • Dallis
    Lanie skrev 2010-11-06 22:55:43 följande:
    Åh Dallis:  Grattis så mkt!!! jag blir alldeles gråtfärdig, vilken liten sötnos! o tack för att du ger mig lite hopp! hoppas allt gick bra o att du mår bra efter omständigheterna.. Kramar!
    Tack Lanie! Det kommer gå bra! Om du känner att det är extremt jobbigt med känslorna, så finns det kurator på mvc. Det kan vara en idé att gå dit nån gång om man känner sig extremt deppig.
    Jag promenerade rätt  ofta på tomten (vi har stooor tomt) när det var mörkt och sjöng, det gör mig lugn. Har du något som gör dig lugn, som du kan göra? Kanske nån speciellt musik som piggar upp? Alla knep är tillåtna tom att skrika, gråta och slå på något :)
    Allt gick fint och jag mår kanon. Lukas sover hela nätterna, så jag får min sömn, vilket underlättar massor
    Schäfer skrev 2010-11-07 10:26:48 följande:
    Dallis: Stort Stort Grattis {#emotions_dlg.flower} Ni har en alldeles underbar tid framför Er Solig
    Tack! Hittills har vi haft det lyxigt eftersom Lukas sover hela nätterna och vi hoppas att det håller i sig längre fram också :)
    TikTok skrev 2010-11-07 11:47:25 följande:
    STORT GRATTIS DALLIS!! {#emotions_dlg.flower}
    TACK TACK TikTok!
    Niinis skrev 2010-11-07 16:52:37 följande:
    dallis, grattis till underverket, sååå söööt!!! Hjärta

    jag ska till läkaren imorgon igen, hoppas hon nu vill prata med mig, när allt såg bra ut på ul. Sist ville hon knappt prata. Känner mig inte tagen på allvar med min oro för allt som komma skall. Något speciellt man ska tänka på att fråga imorgon? har ni tagit några prover för infektioner eller liknande, innan eller efter cerklage insättandet? Har ni fått någon antibiotika i samband med cerklage insättandet. för visst finns det risk för infektion? Någon som vet hur många % som brukar lyckas när man sätter cerklage förebyggande i tidig graviditet? alltså om man har försvagad livmoderhals. Min läkare ville inte säga något om det, men det skulle ju vara roligt att veta om det är 50/50 eller nåt?

    blää för allt just nu, ser inget ljus i slutet av tunneln, allt ser mörkt ut just nu tycker jag, och mina sammandragningar och molvärk gör inte saken bättre. oro till max och jag vill bara kunna ta hand om min 1 åring och SLIPPA vara sängbunden!
    Tack Niinis!
    Jag tror inte de kan säga hur många cerklage som lyckas. Allt är ju så himla individuellt. Alla har ju inte samma typ av försvagning, vissa får infektioner, andra inte. Det är väldigt olika vilka förutsättningar man har och hur ens omgivning är. Miljö kan ju spela stor roll.
  • Dallis

    Tittar in och säger hej!

    Har läst ikapp i tråden och är så glad över att det går bra för er och att era bebisar fortfarande bor kvar i magarna!

    Själv så njuter jag av livet som mamma. Lukas är gudasnäll, så jag har det lätt Glad

    Ta hand om er tjejer!

    KRAMAR från en lycklig Dallis

  • Dallis
    MagdaA skrev 2010-11-21 11:00:05 följande:
    godagens tjejer

    å snart var denna helg också slut... veckorna går så fort! snart lunch här, sen ska vi till svärfar för att fika och tvätta lite. våran tvättmaskin står i delar...

    igår va jag med om nått läskigt. hade varit en ganska intensiv dag, vilket jag inte är van iom att jag mest slöar och vilar hela dagarna. blev sent igår, låg i soffan och såg på film, tog en dusch innan jag skulle lägga mig och efter de blev jag helt yr, höll nästan på att svimma. fick sätta mig på toan, som tur var hade jag skurhinken i närheten för efter en stund kräktes jag. sen gick de över! mådde inte illa, inte ont i magen, ingenting, det kom bara helt plötsligt, men var väldigt otäckt! Vet inte om det var kroppens sätt att säga åt mig att vila eller vad det kan ha varit, läskigt iaf. fick lite sån frossa efteråt bara. kröp ner i sängen under täcket och somnade på 2 sekunder. idag mår jag bra så magsjuka tror jag inte att det var iaf. konstigt konstigt.

    Dallis: hej! roligt å "se" dig! Låter som du har fått en perfekt bäbis Hur gammal är han nu?
    Perfekt är helt rätt ord Skrattande och jag är inte ett dugg partisk i ämnet heller.... Oskyldig
    Nu är han hela 3 veckor! Tiden har bara rusat iväg!

    Usch vad läskigt det låter med svimningen. Jag hade med det så nån enstaka gång under graviditeten. Tror att det var en kombination av överansträgning och blodtrycksfall. Kroppen är ju känsligare än vanligt, speciellt om man håller på att bli sjuk också...
    Hoppas att du mår bättre snart!
  • Dallis

    Hej alla!

    Har läst några inlägg, men långt ifrån alla.
    Tiden bara rusar iväg. Idag är det 3 månader sedan Plutt tittade ut.

    Ser att Magda har kommit i mål, stort grattis och jag hoppas verkligen att det löser sig med lillebror.

    Thalis: Snart är det din tur, hur känns det?

    Vilka står på tur sedan?


  • Dallis
    Schäfer skrev 2011-02-09 16:34:06 följande:
    Aaah hjälp, den 21:a ska vi tydligen få barn!!! Har varit hos min läkare och de tar cerklaget den 21:a och om det inte kommer igång av sig själv då så sätter de igång mig Hjälp, det är ju bara 12 dagar kvar!!!!!!
    Lite tidigt (en månad), men de vågar inte vänta längre så snälla lilla bebis väx och bli klar nu!
    Nu är det nära! Så glad för din skull att du har kommit såhär långt!
  • Dallis
    ISSEN skrev 2011-02-27 15:07:17 följande:
    Vet inte om det är bara som jag känner men det känns som att folk runt omkring oss tycker vi är dumma, som förstört för oss själva typ.. att vi hade det bra innan och nu blir jaag tvungen att ligga ner tills bebisen kommer :( Känns som man får blickar men ingen vågar säga något! Är säkert bara som man själv känner för innerst inne tänker man väl lite så kanske? Vi vill inget hellre än att ha det här barnet och ändå får man så knäppa tankar varför?? Är jag ensam? Tror jag går av :(
    Så kände jag det också. Det kändes lite som att folk inte fattade varför jag var "lat". Att vara gravid är ju ingen sjukdom.... Själv så mådde jag otroligt dåligt över att inte kunna vara med tom över att inte kunna städa och fixa i trädgården.
    Jag fick även kommentarer om att det går som det går oavsett vad jag gör. (idioter)
    Skit i vad andra tycker (oavsett om du vet vad de tycker eller inte) och kör ert race. Du känner din kropp bäst själv :)
  • Dallis
    Schäfer: Gött att ni är hemma!

    Läste att ni diskuterar problem med sjukskrivning. Min läkare skrev i mitt intyg att jag hade risk för missfall/förtidsbörd, just för att FK skulle ta det på allvar. Enligt honom så fattar de inte annars..
Svar på tråden Cerclage?