• Sara 84

    Tvillingar sommaren 2010 del 2

    Nu har jag hittat hit också... Jag var på TUL i måndags och det var jättekul att se småtrollen igen{#lang_emotions_heart} Uppskattad vikt på dom var 927 och 935 så det känns jätteskönt att dom är jämnstora. Tyckte mig se en snopp på tvåan också! {#lang_emotions_smile} De säger ju inget här i Jönköping så det är roligt att få gissa lite.

  • Sara 84
    LizG skrev 2010-03-09 16:51:53 följande:
    4 små älsklingar - jättefina bilder! Blir nästan lite sugen på att göra ett 3d UL nu men jag är osäker om det finns här i stan.. Vi har iaf varit på Ultraljud idag och i min numera stora (ska bli intressant att få sf mått hos bm..) mage ligger det en pojke och en flicka! Allt var bra med de små och vi ligger kvar på BF 8/8. Storebror har blivit informerad om kön och tyckte det var bra med iaf en pojke för då behåller pojkarna majoriteten i huset vilket var väldigt viktigt Har varit o shoppat lite i em och det är skoj att få köpa lite rosa/lila saker denna gång
    Grattis till en av varje {#lang_emotions_smile} Är det många som vet könen på sina små nu? Vilka mer än jag är det som kommer få vara ovetande fram till förlossningen?
  • Sara 84
    ufofia skrev 2010-03-11 12:33:17 följande:
    Hallå alla!! Jag har blivit sjukskriven from för 3 veckor sedan tom 30 april. Därefter har jag ansökt havandeskapspenning. Håller tummarna för att f-kassan beviljar mig sjukpenning nu.Oj, vad jag är andfådd idag. Försökte skurade golvet och pratade i telefon samtidigt, men de gick inte. Kunde knappt andas. Jobbigt =/ Har även börjat få hjärtklappning typ 1 gång om dan, kvällstid. Håller i sig kanske en minut, för att sedan släppa.
    Hur funkar det där med havandeskapspenning? Är också sjukskriven fram till i april nån gång. Läkaren sa att det är lättast att få igenom det om man blir sjukskriven för en kortare period i taget, men jag hoppas ju på att det kommer att bli förlängt sen så närapå förlossningen som möjligt så jag inte behöver ta ut nån föräldrapenning innan bebbarna kommer.

    Är i vecka 27 nu (26+4) och fy vad tungt det är nu. Förstår nu verkligen innebörden av att man som tvillinggravid är som en fullgången enlingsgravid i vecka 30. I kroppen känns det som om det bara borde vara några veckor kvar. Fattar inte hur det ska gå i ytterligare 3 månader!?? Bf 12 juni.
  • Sara 84
    Makima46 skrev 2010-03-11 17:07:24 följande:
    Tror att man kan ta ut havandeskapspenning 60dgr innan BF. Men gå in på försäkringskassans hemsida. Där står allt om hur de olika sakerna fungerar.Är också sjukskriven i månad i taget. Tycker också det börjar bli tungt och sover gärna 2 tim på e.m.Är i v.26 och har redan ett FS mått på 34cm och innebär för mig att jag är lika stor nu som efter 40 v med mina 2 enlinggrav. Puh!
    Ja det är ett under att kroppen överhuvudtaget klarar av det! Sover middag varje dag med min son, skulle nog aldrig orka annars. Bäst att passa på också, sen blir det väl inte mycket sova {#lang_emotions_wink}
  • Sara 84
    Tess N skrev 2010-03-12 13:25:01 följande:
    Men är det inte bättre att försöka förlänga sjukskrivningen än att börja ta havandeskapspenning? För då kan man ju bli sjukskriven fram till förlossningen.
    Jo det är det som jag menade... Hoppas hellre på att vara sjukskriven så länge som möjligt.
  • Sara 84
    que skrev 2010-03-12 14:31:54 följande:
    Jag har ju en amningskudde från mina andra barn men den är så liten så måste nog leta nån större Hur är de med er och sjukskrivning??Bm sa till mig att från v 25 sjukskriver dom alla tvilling gravida eftersom de är så tungt..Jag pratade med läkaren om de på spec mvc i går och han sa nja förstår att de är tungt vi kan diskutera de när du kommer nästa gång om 3v..då är jag i v 28-29Ska prata med Bm på mån vad hon säger..jag väntar ju även tid om op för händerna(karpaltunnelsyndrom)lika bra att göra de nu innan bebisarna kommer ifall de inte försvinner av sig själv?vill ju inte op när dom kommit och inte kuna bära dom!
    Det verkar inte som om barnmorskorna och läkarna är riktigt överens. Min bm sa också att jag skulle bli sjukskriven från vecka 25. Men sen tyckte läkaren att eftersom jag "bara" hade sammandragningar så behövdes inte det. Men sen åkte jag på den här j*kla foglossningen också, så nu är jag ju sjukskriven.
  • Sara 84
    Tess N skrev 2010-03-12 13:25:33 följande:
    Har ni köpt/tänker köpa amningskudde? Vilken då i så fall?
    Jag har köpt en i den stora modellen från NG Baby. I informationen om den stod det att den stora modellen även passar till tvillingar. Och på tvillingträffen som vi var på så hade barnmorskorna med sig en likadan som dom visade. Så jag tror den blir bra {#lang_emotions_smile} Annars har väl också tvillingklubben en tror jag.
  • Sara 84

    Jag tar gärna också emot all hjälp jag kan få på förlossningen. Tycker att det känns tryggt att de håller sån koll på en {#lang_emotions_smile}Börjar däremot bli nojjig för att det kommer bli snitt. Vet ju att risken är stor, så försöker att förbereda mig på att det kan bli så.
    Men precis som du säger Tess N så är det viktigaste att dom kommer ut och mår bra!

    Om det blir planerat snitt, nån som har koll på vilken vecka det kan tänkas bli? För då väntar man väl inte till vecka 40, framförallt inte när det är tvillingar?

    Är i vecka 28 nu, den här graviditeteten har hittills gått så otroligt fort! Men samtidigt känns det lååångt kvar tills den 12 juni.

  • Sara 84
    ÄlsklingsAdam skrev 2010-03-16 10:35:51 följande:
    Hipp hipp hurra! Va på vul igår och de hittade en skiljeväg! Så nu är det ingen högriskgraviditet längre utan en "normal"enäggsgraviditet! SO happy,en stor sten föll från mitt bröst! Ha en trevlig dag alla!
    Så skönt att där fanns en skiljevägg! {#lang_emotions_smile} Förstår att det är en enorm lättnad för dig.
  • Sara 84
    hannapanna 84 skrev 2010-03-16 10:25:44 följande:
    Jag vill inte heller ha oxytocindropp.. och ingen epidural.. men jag vill gärna vara på sjukhuset... och jag vill gärna ha massor av lustgas =) vill inte snittas! vill inte bli talad med då jag har värkar..  vill inte heller ha ctg hela tiden för jag tykcte då jag födde förra gången att det gjorde ont på magen att ha ctg! varje värk tog jag bort den och bm satte på den igen =) men tyra va ju prematur så då var det ju övervakning mer än det inte var det.. förmodligen blir det samma med tvillingarna eller ännu mera övervakning..  känns inget vidare att tänka på denna förlossning faktiskt.. det känns bara som att man kommer ha en massa folk stirrandes mellan bena på en och att man kommer få ligga i gynställning och vara totalbedövad och skalpelektråd osv osv... läste nånstand att det är vanligt med värksvaghet hos tvillingmammor för att livmodern helt enkelt bara är för stor!!! så droppet får man nog räkna med... åtminstone efter ettan e ute... Mardrömmen e ju att föda den ena vaginalt och den andra med snitt!! mörbultad åt alla håll och kanter! snart borde det börja ploppa ut lite ungar faktist...  Kan vi inte köra en uppdatering av hur långt vi e gågna nu? Jag e i vecka 24 tror jag..  jo för jag ska ju på TUL på fredag och det gör man var tredje vecka med enäggs.. och förra gången va vecka 21.. NI andra då??
    Vecka 28 här {#lang_emotions_smile} Jag är otroligt nojjig för det här med värksvagheten. Vid min förra (och första) förlossning så hade jag verkligen NOLL krystningsvärkar. Och de öste på med dropp en lång stund men det hjälpte inte. Så Hugo togs med klipp och sugklocka, efter jag börjat få hög feber. Så jag undrar hur det blir den här gången när det är två som ska ut! Men jag håller ändå tummarna för att det blir en vaginal förlossning. Hoppas hoppas hoppas! Någon som vet i vilken vecka ungefär som man utifrån hur bebbarna ligger beslutar om förlossningssätt?
Svar på tråden Tvillingar sommaren 2010 del 2