• Makima46

    Tvillingar sommaren 2010 del 2

    Välkommna alla nya{#lang_emotions_flower}


    gravid i v. 26 med tvillingar
  • Makima46
    Makaroon skrev 2010-03-14 20:52:22 följande:
    Hej allihop! Nu har jag hittat tillbaka igen efter flytt och inget internet.Tess: vi har en UJ med den gemensamma liggdelen. Verkar väldigt stadig och lättkörd men är ganska omständig att fälla ihop, särskilt med liggdelen för den måste plockas loss först (akta fingrarna!). Och sufletten blir jag inte klok på!Tyvärr upptäckte vi idag att underredet är precis 2 cm för brett för att få in genom ytterdörren uppfällt. Suck! Liggdelen går precis igenom men vet inte om det riktigt funkar med tvillingarna i... Flytta först köpa vagn sen hade ju varit klokt, men som min man säger så är dom våra fösta så några misstag måste vi få göra. Muntrade upp mig med att bädda liggdelen med filten jag stickat, det blir toppenmysigt!På krämpefronten så har jag börjat få problem att andas på nätterna. Att ligga på ryggen är ju bara att glömma så det är till att baxa mig och magen från sida till sida några varv under natten. Ryggen är väl inte heller på topp efter flyttandet. Nåja, snaaart 3e trimestern, nedräkningen har börjat!
    Vad skönt att ni kommit iordning efter flytten.
    Hantverkare håller som bäst på att ändra om i vårt hus och bygga fler rum, så att vi alla får plats. Har ju tre bonusbarn växelvis, som även de ska ha eget.

    Ibland blir det tokigt när man försöker planera sina inköp till barnen. Tänkte på vagnen som blev 2 cm för  bred för er ytterdörr. Men din man har rätt i att man gör lite misstag i början när man ska bli förstagångsföräldrar. Men det måste man få göra och det hör till{#lang_emotions_cool}. Man brukar skratta åt dem när det gått ett par år.{#lang_emotions_wink}

    Känner inte av att det är svårt att andas på nätterna , men det går inte att ligga som man vill längre. Och definitivt inte på rygg. Brukar ligga på sidan och har en kudde mellan knäna, det ger en bra avlastning för rygg och mage.

    Men som du säger så har ju nedräkningen börjat{#lang_emotions_laughing} Och min BM sa att eftersom jag är över 40 och väntar tvillingar så får jag inte gå längre än till v.38. Sedan blir det igångsättning eller snitt.    
    gravid i v. 26 med tvillingar
  • Makima46
    Ecorelle skrev 2010-03-15 10:13:25 följande:
    Varför får du inte gå längre än till v. 38 bara för att du är över 40?
    Är man över 40 och förstagångsgravid eller tvillinggravid ( och då även som omföderska ) så anses det som en riskgraviditet. Ialla fall i Helsingborg.

    Därför har de dem policyn att inte låta graviditeten gå längre än till v.38

    Så jag har max 11 veckor kvar{#lang_emotions_laughing}
     
    gravid i v. 26 med tvillingar
  • Makima46
    Makaroon skrev 2010-03-15 09:26:02 följande:
    Får hoppas på en väldigt torr och fin sommar (i England, tveksamt) så kan skrället vara ute under dan i alla fall.  Hade vi inte hyrt hade jag nog letat fram en slägga och börjat bygga om lite i hallen....Hoppas ombyggnationen hinner bli klar i god tid Makima! Man vet ju aldrig, dom kan ju bestämma sig för att dyka upp tidigt så i princip när som helst! Ska ringa till sjukhuset och boka in mig på deras tvillingkväll där man får se förlossnings- och neonatalavdelningarna, då kanske det känns lite mer "verkligt"? Jag hoppas fortfarande på en "aktiv" förlossning med minsta möjliga ingrepp, men jag vet att sjukhusen inte är pigga på sånt så jag vill ta reda på så mycket som möjligt om vilka möjligheter jag har att vara motsträvig! Dom kan ju inte tvinga mig till nåt. Innan nån tror jag är helt galen så är det klart att jag lyssnar till experternas åsikter men tydligen har många fått höra tex att dom inte får lov att använda badkar ens i början utan måste vara fastkopplade i monitorer och fast i en säng kontinuerligt. Det skulle jag bli galen av!Precis nu har BBC nyheterna en rapport om hur tvillingar orsakar finans- och relationsproblem... Här får man bla mindre barnbidrag för den yngre tvillingen (eller för båda om man redan har barn), ingen extra hjälp med dagisavgifter eller ens längre föräldraledighet! Inte för att något av detta gäller mig då jag inte får nåt. Försöker låta bli att tänka på det, vi har i alla fall tak över huvudet och efter vår tur till IKEA har vi nästan allt som behövs för pojkarnas första år. Peppar, peppar...Oj det blev långt, måste ju ta igen efter att ha varit borta ett tag Hoppas alla har det bra!
    Kan du inte bygga ett tak till skrället?{#lang_emotions_cool}

    Ja, vi får verkligen hoppas att det blir färdigt innan förlossningen eller att twinsen väntar lite till{#lang_emotions_wink}

    Låter jobbigt att de har en sådan insnöad småbarnspolitik i England{#lang_emotions_undecided} men hoppas det ordnar sig för er ändå.

    Klart du inte är galen när du vill ha en så naturlig förlossning som möjligt. Anser också att det är det bästa, även om jag vill vara på sjukhus ifall någon komplikation skulle tillstöta.

    Skulle också bli galen om jag måste vara kopplad till maskiner som gör att jag måste vara sängliggande{#lang_emotions_undecided}

    Men ska ta reda på hur det är här. Hoppas verkligen man slipper vara sängbunden.

    Vid en vanlig komplikationsfri förlossning med ett barn så är det enbart barnmorska och sköterska närvarande i Sverige.

    Men vet att vid tvillingförlossning, så kommer det  även både en erfaren förlossningsläkare, 2 barnläkare och kanske även någon till i slutet av förlossningen. Så det blir fler folk i rummet.

    Detta kommer att bli min 3:e förlossning och jag vet hur jag vill ha det och hoppas det ska gälla även denna gången.

    Hoppas verkligen du får den förlossning du önskar dig.

       
    gravid i v. 26 med tvillingar
  • Makima46
    que skrev 2010-03-15 13:44:48 följande:
    Jobbar ni eller är ni sjukskrivna??Jag har jobbat som tim vik sen 99 inte fast anställd men jobbar nästan dagligen..nu var jag till läkaren på spec mvc i tor och sa till om sjukskrivning(bm sa de) Men han sa ja vi får prata om de om 3v när du ska hit igen.Jag är idag i v 25+4(UL) V 27 (26+1) enligt senaste mens..Så idag när jag var till bm så blev hon irriterad och sa att dom måste ju sjukskriva dig!!Så då skulle jag ringa själv på spec mvc och säga att hej jag vill bli sjukskriven..känns knäppt att göra de..jag ringde och nån läkare ska ringa upp för de fanns ingen där nu.Jag har karpaltunnelsyndrom i båda händerna(ont dommnar bort osv)sammandragningarr vid fysisk ansträngningont i bäckenbottenplattorna dåligt HB 104(idag hade de gått upp till 116)kort 148 lång så bm sa att de blir extra tungt för mig..Kan inte köra bil längre når inte ner till pedalerna mmBm sa att hon tyckte jag skulle vara sjukskriven så jag orkar ifall debisarna kommer tidiare..oj vad långt sorry!
    Jag har varit halvt sjukskriven sedan v.18 och helt sedan v.24

    Har haft mycket sammandragningar sedan v. 18 och sedan 2 veckor väldigt svullna fötter.

    Mina problem har blivt mycket bättre när jag kan vara hemma och vila när jag behöver.

    Hoppas din läkare ger med sig och låter dig vara hemma. Du verkar behöva det.
    gravid i v. 26 med tvillingar
  • Makima46
    que skrev 2010-03-15 14:20:16 följande:
    Makima46Tack för ditt svar vad jobbar du med??Ja bm säger att du ska ju orka med hemma oxå plus att man ska vara så utvilad som möjligt när twinsen kommer.. har två barn redan blir 4 och 7 år i år Läkaren skulle ringa upp så får se vad dom säger!
    Jag framställer allergener till allergidiagnostik, vilket innebär ett stående arbete och ganska stressigt emellanåt. Dessutom har jag hand om paketering för leverans vissa veckor.

    Eftersom jag har ett arbete med väldigt liten möjlighet att sitta o vila, så ansåg min läkare att sjukskrivning var det bästa för mig.

    Har inga egna barn hemma längre, men däremot 3 bonusbarn ( 8,9 och 13 )varannan vecka, vartannat lov och 4 veckor på sommaren.

    Är även ganska så mycket äldre än många andra gravida ( även er här i denna tråden).

    Hoppas du får ett bra svar av din läkare.       
    gravid i v. 26 med tvillingar
  • Makima46
    6 Små Älsklingar skrev 2010-03-15 19:06:26 följande:
    Är det bara jag som gärna vill vara övervaka under förlossningen och som gärna tar emot både eda och lustgas? Jag gillar att att sitta med ctg, man ser hela tiden hur bebisen mår och jag ser när det är dags att börja sippa lustgas Jag har inte behövt vara sängliggande för ctg, jag kan stå upp och röra på mig, visserligen bara runt sängen men vart ska gå?Jag älskar den speciella stämningen i förlossningsrummet, tycker nästan det är lite synd att det är sista gången
    Har inte sagt att jag ej vill ha smärtlindring.{#lang_emotions_cool} Har använt lustgas och bäckenbottenbedövning vid mina 2 tidigare förlossningar.

    Vill bara inte vara sängbunden, utan vill kunna vara uppe och röra på mig. ( även om det bara är runt sängen)

    Får ta reda på hur det fungerar nu när de ska övervaka 2 bebisar.
    gravid i v. 26 med tvillingar
  • Makima46
    hannapanna 84 skrev 2010-03-16 10:25:44 följande:
    Jag vill inte heller ha oxytocindropp.. och ingen epidural.. men jag vill gärna vara på sjukhuset... och jag vill gärna ha massor av lustgas =) vill inte snittas! vill inte bli talad med då jag har värkar..  vill inte heller ha ctg hela tiden för jag tykcte då jag födde förra gången att det gjorde ont på magen att ha ctg! varje värk tog jag bort den och bm satte på den igen =) men tyra va ju prematur så då var det ju övervakning mer än det inte var det.. förmodligen blir det samma med tvillingarna eller ännu mera övervakning..  känns inget vidare att tänka på denna förlossning faktiskt.. det känns bara som att man kommer ha en massa folk stirrandes mellan bena på en och att man kommer få ligga i gynställning och vara totalbedövad och skalpelektråd osv osv... läste nånstand att det är vanligt med värksvaghet hos tvillingmammor för att livmodern helt enkelt bara är för stor!!! så droppet får man nog räkna med... åtminstone efter ettan e ute... Mardrömmen e ju att föda den ena vaginalt och den andra med snitt!! mörbultad åt alla håll och kanter! snart borde det börja ploppa ut lite ungar faktist...  Kan vi inte köra en uppdatering av hur långt vi e gågna nu? Jag e i vecka 24 tror jag..  jo för jag ska ju på TUL på fredag och det gör man var tredje vecka med enäggs.. och förra gången va vecka 21.. NI andra då??
    Är i v.26 (25+6) så det blir v. 27 from imorgon...
    gravid i v. 26 med tvillingar
  • Makima46
    ufofia skrev 2010-03-16 16:56:09 följande:
    Hallå!! Jag är i v.26 nu (v.25+1) Väntar 2 äggstvillingar. En pojke och en flicka bf 27 juni  Idag hade mvc där jag bor en träff för alla här i kommunen som väntar tvillingar. Bm sa att de var ovanligt många,,så jag väntade mig en 10-15 blivande tvillingmammor. Vi vart 2 stycken. hahha. Är visst 6 tvillinmammor i kommunen. Vanligen 1 per år. Trodde de inte var fullt så ovanligt. Men det var jätte intressant, fick mycket intressant info. Nu känner jag mig än mer övertygad om att jag vill föda med kjersarsnitt. Hade en jobbig förlossning med mitt första barn. (inget som finns i journalen) min egen upplevelse. Ha de bra alla..
    Ja, med tanke på att det föds ca: 1500 tvillingpar per år i hela Sverige, så kan vi nog känna oss ganska priviligierade att få vara med om detta fantastiska.{#lang_emotions_laughing}

    Väntar också en pojke och en flicka. 
    gravid i v. 26 med tvillingar
  • Makima46
    Makaroon skrev 2010-03-16 16:55:14 följande:
    Samma här! Då blir det till att tävla om vem som hinner först/håller ut längst!
    Ja, det hade varit kul att tävla om vem som kommer först över mållinjen{#lang_emotions_cool}{#lang_emotions_sunny}
     
    gravid i v. 27 med tvillingar
Svar på tråden Tvillingar sommaren 2010 del 2