Inlägg från: 6 Små Älsklingar |Visa alla inlägg
  • 6 Små Älsklingar

    Tvillingar sommaren 2010 del 2

    Tul idag gick jättebra, båda levde om och verkade må jättebra.
    Dom sitter forfarande i säte och ettan har sjunkit ner med rumpan i bäckenet och har benen uppåt, förut hade hon fötterna ner.
    Tvåan har huvudet mellan revbenen

    Ettan beräknas väga 1189g och ligger på -8,7%.
    Tvåan väger 1233g och ligger då -5,4%.

    Bara lite under medel och alldeles perfekta {#lang_emotions_heart}

    Läkarbesöket efter tul tog väl ca 4 min, han frågade hur jag mår och pratade om att risken för havandeskapsförgiftning är större när man väntar tvillingar och att jag skulle vara uppmärksam på eventuella symtom för det.

    Jag är rätt säker ändå på att jag inte kommer få det, jag har fött 4 barn och har haft lågt bt varje gång, runt 110/60.

    Även idag var det bra, 120/60.
    mitt hb hade sjunkit lite, till 112 så jag ska försöka ta 2 fexim om dagen.

    Sf-måttet var hela 38 cm, som en veckas övertid ungefär med en enling

    Vi hade med videokameran och filmade tul så jag ska se sen om vi fick någon bra bild att lägga upp här

  • 6 Små Älsklingar
    Bubblan6 skrev 2010-04-07 17:44:15 följande:
    Skönt att höra att det gått bra på alla TUL och att era bebisar väger så pass bra som de gör. Vad konstigt det är med SF-mått?!?! Även om mina bebisar är större än era påstår min bm att mitt SF-mått ligger på 35 cm, kan det verkligen stämma? Det känns lite godtyckligt med SF-mått. Stor som bara den är magen i alla fall, men de kan väl ligga lite innåt också säger de. Jag har gått upp hela 19 kg!!!! Känns jobbigt men det gjorde jag med min son också och han var bara en. MEN jag har ju ett antal veckor kvar, så vart detta ska sluta väljer jag att inte tänka på.....
    Ja jag tror det beror både på mammans längd och om bebisarna ligger innåt ryggen.

    Jag har sett dom som det knappt syns att dom ska ha barn och det bara är någon vecka kvar.

    Åh, nu har sambon maten färdig
  • 6 Små Älsklingar
    Makima46 skrev 2010-04-07 17:22:39 följande:
    Det gick bra för mig också på vårt TUL. Båda ligger med huvudet nedåt och beräknas väga ca: 1300g vardera, så de ligger på +. Fick även kollat livmoderhalsen som minskat till 3cm. Så nu blir det mer vila + inget mer mys i sänghalmen. Var hos BM också och fick mätt magen till 40cm och HB till 139. Har gått upp 10kg och det känns ok.
    Toppen

    Hur mycket + ligger dom på?
  • 6 Små Älsklingar

    Sara 84

    Min bm sa att man kan få föda vaginalt om båda sitter i säte men inte om bara tvåan ligger med huvudet ner, för då kan ettan fastan i tvåans huvud, att dom alltså krockar vid utgången.

    Om ettan har huvud ner och tvåan sitter så går det bra att föda vaginalt.

    Jag vill gärna föda vaginalt och kommer föda vaginalt även om dom inte vänder sig, såvida dom inte verkar vara alltför stora då

  • 6 Små Älsklingar
    Makima46 skrev 2010-04-08 15:21:06 följande:
    Konstigt, varför är då Sweetiie inlagd pga nästan utplånad livmoderhals om det inte betyder något?
    De beror nog på att hon har mycket sammandragningar också.

    hannapanna

    Ja när jag gjorde ett tul på egen begäran i v 38+2 med fyran så sa dom att han då vägde 4kg så jag fick ju lite småpanik och fick komma till förlossningen för ett igångsättningsamtal och en vecka senare blev jag igångsatt och han vägde då ca 3,7kg och var jättelätt att krysta ut.

    Men det var skönt att bli igångsatt, att kunna gå runt och packa det sista i lugn och ro istället för att behöva göra det mitt i natten full av smärtor
  • 6 Små Älsklingar
    Massiveattack skrev 2010-04-08 18:36:26 följande:
    Vad skönt sweetie att de har hållit sig inne så länge! Då min syster vänta tvillingar var livmoderhalsen bara 1,5cm vid ca 26 veckor, men växte till sig igen tillbaka till 3cm och barnen föddes först 36+2. Grattis till alla lyckade TUL! Jag var också på TUL idag och allt såg bra ut, båda låg i säte med huvuden helt brevid varandra. Sparka så mycket att det var svårt att få måtten, men till sist lyckades det: 1140g för den nedre och 1244g för den övre. Helt bra för vecka 28+2, nästa TUL är om tre veckor. Detta var väl den tredje för mig. Här kollar de livmoderhalsen med VUL i samband med TUL och livmoderhalsen var bra, över 4cm. Skönt att allt verka bra, det enda som var litet dåligt var hb, litet lågt 113, så jag måste försöka komma ihåg järnet.
    Toppen att det gick bra

    Roligt också att det var så lika för oss, jag gjorde ju mitt tul igår då jag var i v28+2, mitt hb var 112 och våra bebisar verkar följa samma kurva
  • 6 Små Älsklingar
    Massiveattack skrev 2010-04-08 20:21:59 följande:
     Verkligen! Märkte först nu hur lika lägen vi faktiskt har. Jag tror inte att jag har sammandragningar, i varje fall inte i vila. När jag promenerar blir magen litet sjuk efter ca 30min, men tycker inte att smärtan är rytmisk eller sån som jag föreställt mig att sammandragningar skall vara. Fast vad vet jag hur de skall vara när jag aldrig varit gravid förrut. 4 små älsklingar: det verkar ju verkligen osannolikt att du skulle få havandeskapsförgiftning, konstigt att läkaren ville prata om det.
    Ja men det står väl i hans manual eller nått att han ska prata om det
    Sen vet man ju aldrig säkert ändå.

    Jag ligger på soffan hela dagarna men har sammandragningar ändå, inte regelbundna på nått sätt men jag känner att dom är fler på kvällen då man tagit hand om barnen.

    Men jag är inte rädd att barnen ska komma tidigare, jag tror jag kommer stå och banka på dörren på förlossningen i v 38 och böna och be om en igångsättning
  • 6 Små Älsklingar
    Amandas skrev 2010-04-09 13:25:10 följande:
    Hej! Jag har läst tråden länge men inte skrivit något. Jag väntar också tvillingar, BF 14 juli. Jag har en fråga,  hoppas någon vill svara på den! Känner ni era tvillingar sparka lika mycket eller kan den ena vara ganska stilla en dag och tvärtom? hoppas någon vill svara!
    Välkommen till tråden

    Mina ligger och sparkar på varandra så jag har lite svårt att veta vem det är som sparkar, men det är hålligång i magen precis hela tiden.
  • 6 Små Älsklingar

    hannapanna

    Jag har inte fått några negativa kommentarer, vet inte om det beror på att dom blir så chockade när dom får reda på att det är tvillingar så dom liksom kommer av sig, dom blir liksom helt till sig
    Sen får dom reda på att det är 2 tjejer och då skiner dom upp som solar.

    Om du får fler kommentarer om att du själv ska befolka världen och så så får du väl säga att någon måste ta på sig ansvaret att ge världen snygga och smarta människor, vore ju tråkigt om det blev fler av dig (den som frågade alltså)

Svar på tråden Tvillingar sommaren 2010 del 2