Inlägg från: Fru Lycklig |Visa alla inlägg
  • Fru Lycklig

    "vi som fått våra små efter ivf våren 2009".

    Hej och tack för den nya tråden!
    Vera: BVC-sköterskan sa att man bör ge Miniform några dagar innan den börjar "verka". Har du testat Sempers magdroppar? BVC ska att man skulle börja med Miniform sedan kunde man utöka med magdroppar om man inte såg någon effekt. Jag använder också Miniform, men vet inte om det gör någon större effekt, men det känns bra.
    Har inga tips ang rapning, mer än det du skrev och tålamod.

    Var på BVC igår. Vår kille har gått upp massor i vikt... Han väger nu 5235 gr och är 58.5 cm lång
    Jag tror det är grädde i mina bröst...

    Vår lilleman har sovit två nätter i egen säng, förrutom vid amning, då jag sitter i sängen och ammar, lägger ned honom i sin säng när vi är klara. Har fungerat i två nätter,hoppas det fortsätter.


    Äntligen är han här!
  • Fru Lycklig

    Vi tänkte ta barnförsäkring i IF, där jag hade graviditetsförsäkringen. Har skickat in ansökan.

    Ni som haft graviditetsflrsäkring och gjort kejsarsnitt, har ni kollat om ni kan få ersättning? Tror inte det räcker med att man tecknat gratis försäkringen, utan man behövde den utökade.
    Hos IF fick man ingen ersättning, men läste att man kunde få det hos andra försäkringsbolag.

    Vera: Vår kille tog nappen första veckan jättebra, men sedan var det helt stopp i någon vecka. Vi provade flera gånger och till slut tog han den igen, så ge inte upp. Det kommer säkert att gå.
    Jag tycker det är skönt att ha nappen att ta till ibland.
    Jag hade också en känsla att Minfom gav mer besvär ett tag, men jag vill att dropparna ska fungera, så jag kör vidare ett tag till.

    Får era barn minifom till varje måltid?

    Misslillis: Hur gick det på BVC idag?

    Vill önska alla en trevlig helg!


    Äntligen är han här!
  • Fru Lycklig

    MissLillis: Våran kille har haft klet i ögonen ända sedan han föddes. Det beror på trånga tårkanaler och kommer att gå över. Ena ögat är nu helt bra, medans det andra ögat kletar fortfarande. Man behövde inte vara orolig så länge ögat inte blir rött, enl BVC.

    Vilka äventyr ni varit ute på...

    Idag tar vi det bara lugnt och är hemma. Killen har hållt mamma och pappa vaken sedan kl. 04 två nätter i rad... Man känner sig lite trött.

    Jag sitter i sängen och nattammar. Ibland somnar jag, men målet är att jag ska vara vaken till han har ammat klart och ska då tillbaka till sin säng som står ijämte våran.

    Ha en trevlig dag i vårsolen!

  • Fru Lycklig

    Vera: Jag låter våran kille ligga på mage och "träna". Han är 5 veckor, men stor. Han håller huvudet riktigt bra själv. Jag lämnar så klart inte honom. Inatt sov våran kille 4-timmars intervaller ända tills kl. 06, så idag känner jag mig riktigt pigg.

    MissLillis: Skönt med så lång nattsömn. Det har iinte hänt hos oss någongång ännu.

    Vanillie: Jag har inte provat att massera, vet inte riktigt hur man gör. Det finns en "pysventil" som heter windi, tror jag. Ska kolla bättre. Den hade jag tänkt prova om magknipet blev riktigt jobbigt.


    Äntligen är han här!
  • Fru Lycklig

    Hej!
    Jag hade ingen foglossning under graviditeten, men har ont i vä ljumske. Det smärtar och strålar ned i benet. Undrar om det kan vara något efter förlossningen. Blev ju snittade så jag förstår egentligen inte hur det kan hänga ihop.

    Idag skulle vi åka till ICA och handla. Killen somnade snällt i bilen, men när vi parkerade på ICA vaknade han och gallskrek. Försökte lugna och trösta, ville inte gå på affären med en gallskrikande bebis, men lyckades inte... Vi fick snällt vända hem igen. Sedan somnade han som en stock i bilen på vägen hem igen...

    Jag har också stannat av i vikten, men hoppas att det händer något när promenaderna blir mer regelbundna.

    Vad har ni för kläder nu, till er själva?
    Själv kommer jag inte i alla mina kläder jag hade innan jag blev gravid. Vissa tröjor är för små (tuttarna är lite större än innan... ).
    Har två par byxor jag kan ha. Rumpa och lår har något extra kilo kvar.
     Vill inte köpa en massa nya kläder när man inte vet hur vikten kommer att bli. Ska man stanna på denna vikt ett tag, eller kommer man att tappa några kilo till?

    Vera: Rätt, stäng av telefonen. De får snällt lära sig att vänta tills man själv orkar och har tid och lust. Man ska inte ha dåligt samvete för det.


    Äntligen är han här!
  • Fru Lycklig

    Hej!
    Vi har en bra BVC-sköterska. Vi känner henne privat för vi bor i samma område. Tycker absolut att man ska byta om det inte känns bra, även om jag skulle tycka det va svårt att göra.

    Skönt att veta att ni andra också använder era gravidbyxor. Jag har mina manchesterbyxor som sitter ganska bra. Igår när jag va på stan en sväng köpte jag ett par nya byxor i en storlek större än normalt, vad ska man göra.

    Igår var vi på BVC. Killen är precis 6 veckor. Väger 6215 och är 60.5 cm lång, ingen liten kille vi har... Men han mår väldigt bra och är jättefin!

    Funderar på om jag ska göra gipsavgjutningar på händer och fötter innnan han blir allt för stor. Har någon av er gjort det? Läste lite om det på nätet, men inte börjat ta tag i det ännu.

    Hoppas allt är bra med er alla andra!


    Äntligen är han här!
  • Fru Lycklig

    Syssling: Vi har fått barnförsäkring godkänd via IF. Vi hade även graviditetsförsäkringen där, så det blev bara att vi fortsatte.

    Vera: Roligt med föräldrargrupp. Jag har inte hört något om våran ännu. De skulle ju börja vi 6-8 v efter förlossningen.

    Vanillie: Jobbigt när hon inte går upp i vikt. Kan ju inte säga att vi har de problemen...
    Modigt att åka buss! Inte svårt att komma av och på?
    Jag känner mig lite löjlig, tycker det verkar svårt att åka rulltrappa med barnvagn. Har inte testat ännu, utan tar hissen...
    Skönt att du kan komma i dina vanliga kläder igen... Avundsjuk!
    Han kräks ibland. Ibland är det mycket och ibland lite. Inte efter varje måltid utan oregelbundet.

    Lillkillen och jag har både varit på IKEA och även på ICA och handlat. Det gick förvånandsvärt bra. Var ledsen och gallskrek vi ett tillfälle, fick ta upp honom ur vagnen och vagga honom i famnen tills han lugnade ner sig. Ammade i IKEA´s amningsrum, riktigt bra, innan vi åkte vidare till ICA och handlade. Skönt att komma ut bland folk och att det fungerar.


    Äntligen är vår älskade son här!
  • Fru Lycklig

    Vera: Vi köpte en Crescent Classic och är jättenöjda med den. Jag har inte pumpat något. Verkar ha mest mjölk på nätterna och så vill man väl inte pumpa.

    Vanillie och MissLillis:  Vad duktiga ni är! Jag ska träna på att åka rulltrappa. Maken får vara med första gången, så man har lite moraliskt stöd...

    Syssling: Vi var på IKEA i Kungens Kurva och där fanns i allafall amningsrum. Lugnt och skönt.

    MissLillis: Jag har ocskå en BabyBjörn bärsele. Fantastiskt uppfinning! Våran lilleman sover gärna i den. Dessutom har man två händer fria att göra andra saker med. Nu sover han i den och jag kan sitta vi datorn i lugn och ro. Brukar också ta med den om vi ska bort.
    Vårt bästa sovtips: BabyBjörn och tre låtar från årets melodifestivalsplatta att vaggas tills sömns. Han somnar garanterat... !

    Idag har jag bokat dop. Det blir den 6/6-10. Ska åka och kolla på kort till inbjudningarna, det blir nog Panduro. Älskar att göra kort själv.

    Hoppas alla får en fin dag i det fina vädret!


    Äntligen är vår älskade son här!
  • Fru Lycklig

    Hej alla!
    Hoppas ni haft en trevlig påsk.

    Vi åkte hastigt och lustigt till Gotland för att fira påsk. Allt har gått jättebra och lilleman har varit en prins hela resan

    Usch, vad tragiskt att förlora sitt barn i v.41. Såååå tacksam för det underverk vi fått, trots att vi fick kämpa lite.

    Vår kille somnar mellan 21-22 tiden efter att han ammats under ganska lång tid. Han kan vara ganska kinkig på kvällen och har svårt att komma till ro. Lägger honom i hans säng, vaken eller sovandes. Är han vaken somnar han själv efter en liten stund. Sedan sover han oftast till 04.00, då jag tar upp och ammar honom. Lägger tillbaka honom i sängen ochhan somnar om till 06 -06.30. Då vill han oftast inte sova längre, utan är klarvaken och pratig.
    Jag är väldigt nöjd att han sover så många timmar i början av natten.

    Ängel: Jag är också jättenöjd med vagnen, men den är svår att packa under, håller med om detta. Vad har du för färg?

    MissLillis: När jag var på apoteket några dagar efter förlossnigen, fick jag höra samma sak som du. Jag va så nära att börja gråta.

    Sol: Absolut är du inte lat! Jag tror man ska göra det man själv känner. Testa och se om det fungerar. Vi brukar ge ersättning någongång ibland när jag känner att han blir mer och mer kinkig, och ibland fungerar det och ibland inte.

    Nu ska jag gå ut i det fina vårvädret!
    KRAM


    Äntligen är vår älskade och efterlängtade son här!
  • Fru Lycklig

    Hej tjejer!
    Hoppas ni alla haft en bra helg.

    Just nu sover lillkillen i babysittern. Han har somnat i den nu några gånger. Speciellt skönt  på morgonen när jag kan få äta frukost i lugn och ro. Ibland hinner jag även i duschen.
    Inatt har han sovit från kl. 22 - 06 i egen säng, en riktig liten prins vi har.

    Vi ska börja vår mammagrupp med babymassge. Det ska bli roligt. Tyvärr har vi inte fått någon startdatum ännu.

    Var på BVC förra vecka för vägning och mätning. Killen väger nu 6670 och är 61.5 cm lång. En stor kille vi har Nu är han vaken. Hörs mer i veckan...!


    Äntligen är vår älskade och efterlängtade son här!
Svar på tråden "vi som fått våra små efter ivf våren 2009".