Inlägg från: syssling |Visa alla inlägg
  • syssling

    "vi som fått våra små efter ivf våren 2009".

    Nu testar jag igen att skriva ett inlägg. Så får vi se om det funkar ...
    Lillen väger idag 4190 g och har vuxit till 56 cm. BVC-barnmorskan sa att han inte kan ha mer viktökning varje gång än vad han har = att det var jättebra. Skönt!
    Vad gäller rapning så hade vi svårt att rapa lillen från början också. Men nu rapar han väldigt lätt. Jag undrar om det kan vara en mognads/tillväxtgrej?? Vi ger Sempers magdroppar mot hans oroliga mage och det tog ett tag innan det började verka. Men nu har de effekt.
  • syssling

    Jag har köpt Semperdropparna på Apoteket, fast man får fråga efter dem för de finns bakom disk.

  • syssling

    Amgående försäkringar så har vi skickat en förfrågan till Trygg-Hansa. Men det kunde ta någon månad för dem att behandla ärendet. Det är dock osäkert om vi får någon försäkring alls eftersom han är född för tidigt. 

  • syssling

    Är det någon mer som börjat i föräldragrupp ännu? Vad tycker ni?


    Var på "möte" nummer 2 i veckan om ergonomi, lyft och träning. Det gav inte mig något alls ... Nästa gång blir det om vaccinationer och infektioner. Det intresserar mig så jag ser fram emot det. Vi kommer dock att ligga steget före de andra eftersom vi redan vaccinerat ...
    Är lite skeptisk till BVC ... Två gånger nu har vi fått vänta mellan 45 min och 1 timma. Dessutom kommer hon aldrig ihåg tider osv. Men jag biter ihop och går för lillens skull.
    Lillen växer och frodas. Han börjar le och skratta allt mer nu. Det är för härligt. Dagens vikt: 4400g och 57 cm lång.
    På tal om nattamning. Här är en tills om sitter i sängen och ammar. Det har bara hänt vid ett par tillfällen att jag legat och ammat.
    Senaste veckan har vi varit ute och barnvagnspromenerat varje dag. Det är så himla skönt att komma ut och lill Pyret somnar direkt i vagnen och vaknar inte före vi är hemma igen :) Mönsterbarn ;)
  • syssling

    Här är en till som blivit nekad barnförsäkring. Vi hade hemma en representant från Trygg-Hansa där vi har hemförsäkring och jag har en olycksfall. Men igår kom avslaget, de kan tänka sig att titta på nytt igen när Lillen är 18 månader. Så nu försöker jag med nästa bolag ... plus att jag tog bort bilförsäkringen hos TH (de ville att vi skulle byta till dem men efter deras avslag flyttar vi inte över den dit).


    Nu vill lillen ha uppmärksamhet! Skriver mer snart. Hoppas det är bra med alla???? 
     
  • syssling

    Vanillie: Kul att höra om ert första bussäventyr! På tal om högklackat hade jag en sko-utsortering förut och "hittade" 3 par högklackade som jag glömt att jag hade :) Vinstlott! Lillkillen kräks nästan aldrig ... Men han äter å andra sidan lite mindre och oftare ...


     


    Fröken lycklig: Tack för tipset med If ... Jag kanske ansöker hos dem parallellt. BRA att veta att Ikea har amningsrum! 


     


    vera72: Jag gillar Sickla. Och de har en ganska fräscht amningsrum (såg jag innan Plutten kom). Men ämmu har vi inte kommit iväg dit. Men jag längtar.


     


    Jag har pumpat ut sedan dag 2 typ. Det fungerar alldeles utmärkt med lite träning. Först hade vi en elektrisk pump från Medela som vi fick låna av sjukhuset. Superbra! Sedan januari har jag an manuell pump Philip Avent som även den funkar utmärkt. Tekniken jag kört är 5 minuter på ena brösten sedan byter jag och kör 5 minuter på andra. Sedan tillbaka på bröst 1 i ytterligare 5 minuter och byte till bröst 2 i 5 minuter. De sa till mig att man inte ska pumpa mer än 10 minuter/bröst totalt. Jag har förvarat mjölken i flaskor med lock som kommit med pumpen. Det finns även påsar man kan köpa att förvara mjölken i. Det viktigaste är att kärlen är helt rena och att man sluter tätt. Kan förvaras i kyl i max 3 dygn. Men du kan frysa också. Jag kommer inte ihåg hur länge det håller sig i frysen men det är ganska länge. Och jag säger det igen: Kom ihåg att sjukhusen GÄRNA vill köpa bröstmjölk om ni har så att det blir över :)


     


    Vi har en Bugaboo Cameleon. Små framhjul och väldigt lätt att köra. Kan köra den med en hand och den går in i vår lilla hiss. Vi är väldigt nöjda med den vagnen som passar oss och våra behov utmärkt. Köpte den begagnad.


     


    Vi var på återbesök på sjukhuset idag. Lillknorren går upp bra i vikt och längd. Allt var normalt och bra. :) Imorgon blir det föräldragrupp igen.


     


    Ha det fint!

  • syssling

    Tittar in snabbt och säger hej. Har varit dålig på att läsa och skriva här, men det är helt enkelt någon annan som behöver min uppmärksamhet :)


    Lill-knorren har vuxit och vägde 5100 i förra veckan och var 59 lång. Vi använder storlek 56 som funkar bra ett tag till. Däremot måste vi gå upp till blöjstorlek 3 för 2:orna sitter riktigt risigt. 
    Vera, jag har också fått kommentaren att jag ammar ofta fast av svärmor. Nåja det är nog som du skriver att det var andra pix förr.
    FruH: Buhuhu .... usch va hemskt med din katt! Jag vill inte ens tänka på den dagen när vår kisse måste lämna oss. Tycker du resonerar helt rätt i att han får i alla fall ett bra avslut som får vara hemma.
    Ha det bra alla!
  • syssling

    MissLillis: Ja, gärna träff/promenad! Vilka är på:


    *MissLillis
    *syssling
    En fråga, har era små blivit stadiga i nacke ännu? Min lillplutt kämpar men är inte där riktigt ännu och tyvärr blir det så missvisande att jämföra med de andra i föräldrargruppen eftersom de är födda i början till mitten av januari ...
  • syssling

    Helgen har varit toppen. Jag verkligen njuter av att promenera med barnvagnen och vår.


    Lillknorrens nacke är inte heller stadig - han har blivit bättre - men är också lite sladdrig. Han får ta sin tid på sig. Annars är han inne i ett snacka, pladdra och jollra-stim uppblandat med skratt! Det är otroligt roligt.
    Vi kommer inte döpa, men jag har funderat på en brunch till lillens ära för att uppmärksamma honom.
    September & Vanillie det hade vore superskoj att träffa er, men jag ser att ni inte bor nästgårds precis ... Synd.
    *****
    Träff/promend, vilka är på:
    * MissLillis
    * syssling
    * Fröken Lycklig
    * Vera

    Ska vi försöka ses i maj? Förslag på datum?
  • syssling

     


    Mensen lyser med sin frånvaro. Å andra sidan hade jag ju ingen egen mens innan graviditeten heller. Men man har ju hört att den kan komma igång efter en graviditet ändå. Så jag hör väl till den sällsynta skaran som faktiskt hade blivit glad för lite mens ...


     


    Vet inte var vi ska träffas. Jag bor i Vasastan. Då har vi en Lilla Essingen, Hammarby Sjöstad och Södertälje också ...


     


    Jag kan 19, 20, 21, 26, 27.


     

Svar på tråden "vi som fått våra små efter ivf våren 2009".