Inlägg från: Vanillie |Visa alla inlägg
  • Vanillie

    "vi som fått våra små efter ivf våren 2009".

    Fru hagelin. Jodå här nere i landet har vi det bra!
    Fullt upp bara! Ibland känns det som om vi har för mycket att göra!
    Det är babyrytmik, öppna förskolor, vuxen/barn-grupper och mamma-träffar om vartannat! Men det är kul!
    Innan var Alice mest rädd för andra barn men nu har hon börjat uppskatta dom och studerar gärna andra små, både på nära håll och på avstånd!

    Vi har ändå kommit in i en skön rutin på dagarna och Alice har börjat äta och sova på samma tider varje dag. Och jag känner mig nästan löjligt lycklig nu när det känns som om man har koll på läget! Om det nu är möjligt så blir jag mer och mer förälskad i vårt lilla underverk!
    Trodde inte man kunde älska mer än man gjorde direkt men faktiskt så tar hon en större plats i hjärtat för var dag som går..

    Ser att ni har lite förkylnigar här, hoppas att ni snart kryar på er! Här har vi klarat oss än så länge!

    Miss lillis: Kul att du sprungit tjejmilen! Svärfar frågade mig om jag tränade inför nästa års tjejmil för han tycket jag börjat träna så mycket!
    Men nej, det är inget för mig. Men man får passa på att träna när man för en gång skull har lust! Löste ett gymkort i går så jag hoppas att det inte var bortkastade pengar!

    Hoppsan... nu ska jag inte uppehålla er mer för den här gången..!


    Ge aldrig upp -Helt plötsligt händer det!
  • Vanillie

    Vera: ang hur stora bitar så läste jag på nån sida häromdagen om att ge barn bitar i ställer för pureér. Där stod det att bitarna gärna skulle vara i samma form och storlek som pommes frites. Greppvänliga för små barn!

    se.babycenter.com/baby/startingsolids/babyledweaning/
    Kolla in denna länken! Det var där jag läste om bitarna!

    Jag ger Alice 5-10 cm tjock bitar av morot och gurka ibland som hon får gnaga på. Tänkte att så länge hon bara har tänder i nedre käken så får hon inte bort så stora bitar.
    Senaste veckan har jag börjat med leverpastej smörgås till henne. Då skär jag typ 0,5cm stora bitar och dom tuggar hon i sig!

    Denna månaden har jag använt ÄL-stickor! Mest för att kolla om det ger nåt utslag. Och det gjorde det! På dag 14! Jag hoppas att mensen börjar bli mer regelbunden nu då! Här har den kommit både nu och då dom senaste månaderna!
    Så nu tänkte vi både fram och tillbaks om vi ska ha fler barn eller nöja oss med Alice. Chansen att vi lyckas själva känns ju inte så stor men det KAN ju hända...
    Jag vill nog gärna ha fler men tycker inte alls att ivf-karusellen lockar!
    Har er mens blivit regelbunden?


    Ge aldrig upp -Helt plötsligt händer det!
  • Vanillie

    Lyckos er som har embryo i frysen! Men fast att ni har det måste ni väl bekosta behandlingen själva nu? Vi måste betala själva om vi skulle göra det igen och vi måste ju börja om helt för vi han inget i frysen!

    misslillis: gud så hemskt med dt barnet som drunknat! Sånt vågar man knappt tänka på!
    Japp, vi har kört rås.. men det är tack vare att hon bara har tänder nertill. Så bitarna hon gnager bort är bara millimeter små. När övertänderna kommer så får vi sluta med det! Eller koka dom innan!


    Ge aldrig upp -Helt plötsligt händer det!
  • Vanillie

    syssling: Oj redan två stycken som är gravida igen! Dom har legat i!
    Hade jag kunnat planera att bli gravid så hade jag nog velat bli gravid snabbt igen men eftersom vi antagligen måste göra ivf så tvekar jag inför att skaffa fler!
    Min sambo vill att vi försöker själva och om det inte funkar så vill han att vi kontaktar en klinik i början av nästa år.
    Men vi får nog fundera lite till..

    När vi hade mamma-träff sist så pratade vi också om hur länge alla försökt och den ena tjejen sa att dom försökte jättelänge... 11 månader.... Ingenting ju mot våra 3 ÅR!

    Fröken lycklig: Sötnos!  Kryper nu va?


    Ge aldrig upp -Helt plötsligt händer det!
  • Vanillie


    En hälsning från oss!

    Misslillis: Så söt!
    Ge aldrig upp -Helt plötsligt händer det!
  • Vanillie

    Härligt med en londonresa!
    Fru h: Fint bild! Vi tycker också att det känns lite dyrt med fotograf så vi har också lyckast ta ett par fina bilder själva som vi ska förstora! Nu förtiden har man ju så bra kameror själv och man kan göra så mycket i photoshop så då är det nästan roligare att ta dom själv!

    Mycket förkylningar läser jag.. här också. Alice näsa rinner hela tiden och hon har fått hosta! Drygt! Särskilt nätterna!
    Här har vi också slutat nattamma nu! Så skönt! Fast hon äter fortfarande gärna på natten .Nu får hon välling. Men försöker dra ner på det också!

    4 tänder har det kommit här nu! Kul! Men inget krypande eller ens ålande!  Däremot reser hon sig upp mot allt nu! Hon vill gärna att man går med henne i händerna och korta stunder kan hon stå helt själv!! Så jag misstänker att hon skippar krypandet och går istället!

    fröken lycklig: hoppas febern ger med sig!!


    Ge aldrig upp -Helt plötsligt händer det!
  • Vanillie

    Här kör vi med en ärvd overall från polarn o pyret. Ska en runda till ullared i helgen och hoppas på att hitta lite vinterkläder där till Alice. På jackt efter en fleecoverall och en jacka!

    sysslig: Åh hjälp, redan dags för ett årskalas! Tiden går! Men vad roligt! Ser fram emot vårt första kalas!!

    Alice har börjat säga mamma och pappa nu! Låter så sött!!! Tänk att man blev en mamma till slut!!


    Ge aldrig upp -Helt plötsligt händer det!
  • Vanillie

    vera: Jag undrar också hur många utvecklingsfaser det finns egentligen!! Känner precis igen det du skriver. Många uppvaknande på nätterna och har svårt att komma till ro!! Likaså på dagarna. Somnad snabbt i vagnen men vaknar igen efter bara några minuter och gråter tills hon somnar in igen...
    Men det verkar vara vanligt för många i min mamma-grupp har det likadant!
    Jag har läst att denna fasen brukar vara mellan 8-10 månader (Alltså till dom blir 10 månader!) Så jag hoppas, hoppas att det går över när hon blir så gammal.

    Märkligt, för Alice har också haft diarré! Flera dagar har hon varit lös i magen! Hon som alltid fått  messmös annars för att hon brukar vara hård!! Kanske är det tänderna som rör sig i munnen utan att vi ka se det!?


    Ge aldrig upp -Helt plötsligt händer det!
  • Vanillie


    Här kommer en liten vinter hälsning från oss!
    Gud vad skönt det låter med Thiland när vi har så kallt här nu! Vi har bestämt oss för en utlandsresa till nästa höst! Långt tills dess men då har man nått att se fram emot!

    Här är det också två nya tänder på gång så det är en hel del gråt på nätterna!
    Har ni era små i er sägn eller ligger dom i sina sängar? Vi har Alice i vår säng men det börjat bli lite riskabelt. Hon reser sig få fort hon vaknar till så vi är livrädda att hon ska trilla ur sängen! Men hon gillar inte alls sin spjälsäng!!
    Springer fram och tillbaks mellan tv-rummet och sovrummet på kvällarna och kollar så att hon sover...
    Ge aldrig upp -Helt plötsligt händer det!
  • Vanillie

    vera: så söt!! Det är märkligt att alltid sådan saker roar dom så! Mobilder och fjärrkontroller! haha!
    Vi har också tagit julkort här hemma. Satte Alice på en fäll klädd i tomtekläder och gav henne alla julgranskulorna! Blev riktigt bra faktiskt!


    Ge aldrig upp -Helt plötsligt händer det!
Svar på tråden "vi som fått våra små efter ivf våren 2009".