• Ylle

    Oktobermorsorna -04. Igen.

    hallåååååååå! klart vi ska tråda.

    söt kisse!
    jag höll på att släpa med mig en hittekatt hem för en timme sen. den såg för fluffig och knubbig ut för att vara utekatt,hade inget halsband, var kontaktsökande men allmänt rädd för världen.
    insåg sen att jag och allergibarnen skulle döden dö och att jag inte orkade med rabies just idag. är den kvar imorgon så släpar jag den till polisen, om de nu tar emot katter. kanske måste inte just jag frälsa världen.

    vårt senaste djurtillskott är en stor snigel med gult skal i akvariet. dock har den varit misstänksamt stilla och sluten idag...

  • Ylle

    jag har vaknat mitt i natten och toknyst flera nätter. jag blir förbannad. jälva pollen och jävla inkompetenta allergitabletter.

    tjohlahopp tjolahej ett tredje glas till mig!"

  • Ylle

    vanna: hej söta!

    nyfiken: gosigt med lillkisse.

    demi: det går inte alls. jag håller fortfarande till på det gamla stället. bidar min tid.

    här är det rödvin och lavemang. en helt vanlig lördagkväll. jesus, vad jag hoppas att pimpoms lilla mage ska bli bra igen snart. misstänker att bajstrauma på dagis orsakat toalettångest den här gången. idag var det så illa att hon till slut själv bad om att få sin "jumpmedesin" som hon hatar innerligt.

  • Ylle

    så. bratzdockan med gitarren spöade min favorit salem. nåja, det var mitt andrahandsalternativ. 

  • Ylle

    kul har det väl varit till och från men effektiviteten har varit storartad idag.

    kastat! slängt! hävt ut!
    skoinventering
    inköp av sex par skor (varav tre till mig inklusive prickiga gummistövlar)
    jagat tvååring med potta och burk för kissprov
    varit hos doktorn med samma tvååring
    gökat (kors i taket)
    ätit god skräpmat från max
    varit på lekplats långt borta
    handlat
    städat
    bajsat bajsdansen för pimsan som gjorde tvåan frivilligt om än med stort besvär
    tvättat

    bland annat.

    vanna: då kommer du att fria till mig när jag skickar nästa. tyvärr är jag lite långsam.

  • Ylle
     Yllet--> Undrar över hur du "bajsade" bajsdansen? Får lite märkliga bilder  


    jag dansade den. i promise.
  • Ylle

    alltså. jag dör.

    är era oktoberungar helt uppåt väggarna flippade och labila ibland och kommer med anklagelser om att de inte är lika älskade som småsyskon osv? fjompan hade nyss värsta utbrottet efter att hon gått in i min arm och sen hävdade att jag slagit henne, vilket fick mig att flippa och säga saker som att det där var det elakaste man kan säga till en förälder (ok, kanske överreagerade jag där men det kändes så hemskt att höra "du slog mig - med flit"). sen flippade hon över att hon skulle kissa efter hon borstade tänderna för det ska man tydligen bara göra före, annars går världen under.

    herregud. sen däckade hon, helt slut.

    jag känner som inte igen hennne. hur gör ni när de är allmänt otrevliga och provocerande? älskar mer eller säger ifrån eller kanske en kombination? naturligtvis känns det som att det är mitt fel, jag har varit allergisk, förkyld och trött och allmänt sur sista veckorna men nu har jag skärpt ihop mig. DÅ kommer hennes reaktion.

    jag känner mig manad att ta en vända i anna walhgrens bok.

  • Ylle

    linus: vi väntar på den dagen. tydligen svårt att undvika när de börjar skolan.

    jess: en tappad tand här och en till som vickas flitigt. jag är lite fascinerad av tandtappning. 

    jag tog en vända i barnaboken igår. verkar inte lätt att närma sig sexårsåldern. idag är det harmoni igen.

    jag vabbar med bara genomförkyld fjompa hemma. värsta semestern. pimpom är på sitt älskade dagis. snart ska vi käka pizza och hyra film och G slutar tidigt. fy fan vad bra!

  • Ylle
    JejDii skrev 2010-03-17 11:23:16 följande:
    Ylle: apropå utbrott... Nike har humör så det räcker och blir över, men hon har kommit in i en fas där hon kanaliserar allt så det blir "roligt" istället. Att tacka för maten kan eskalera till ett skrål utan dess like, låter som ett fyllo som drar på högsta volym med påhittade ramsor och sång. Om hon ska gå nånstans räcker det inte att bara förflytta sig, hon eskalerar även där till en vansinnesdans... Och så håller hon på, hon gör liksom ingenting lagom. Men det där aggressiva och anklagande ser vi faktiskt inte så ofta (även om det är dramaqueen ibland). Hoppas det går över snart hos er.
    hon har nog haft det lite stökigt sista tiden. pimsan har haft problem med sin mage igen och mycket tid och energi har gått åt tillsammans med henne inne på toaletten. nu är det bättre igen.

    läste i boken att ungar i sexårsåldern tappar tron på allt inklusive sig själva och sina föräldrars kärlek. kan inte vara lätt att tampas med.
  • Ylle

    hej halloj!

    linus: vilket hästpass. men gött med övertid när lönen kommer.

    när får man hiva overallerna åt helvete?

    vår bästa investering är en stövelknekt à la dagis, en sån där med handtag. har gjort underverk för svett och stress i hallen.

    700 pix men värt varenda jävla krona.

Svar på tråden Oktobermorsorna -04. Igen.