• Aros

    Oktobermorsorna -04. Igen.

    Gonzo: härligt! Grattis till pojkbebisen i magen. Mysigt!

    Agaton vill ha lösa tänder och känna sig stor. Men ingen än så länge. Han fick ju sina ganska sent också och det brukar ju hänga ihop med när dem tappas. Men minst ett par gånger i veckan så "är" en tand lös hos honom. Tycker som linus så när det väl händer får sambon inspektera.

    Min puckade dumma sambo kollar runt på resor till sin 40 års dag, tycker vi kan åka iväg bara han och jag. Hur får man honom på andra tankar? Hade liksom tänkt ge honom det i present men lite svårt då han själv kollar runt och funderar på att boka och betala själv.


    Stolt mamma till Agaton (2004) och Ludvig (2008)
  • Aros

    Hjälp! Jag har inget att läsa. Ge mig tips!


    Stolt mamma till Agaton (2004) och Ludvig (2008)
  • Aros
    JejDii skrev 2010-03-18 18:49:56 följande:
    Aros: vilken typ av böcker?
    Är allätare. Men just nu något insnöad på porriga vampyrer.

    ica: kul med teater. Och att det är lite barnsligt gör nog inget. Även om det mesta ska vara tufft och häftigt så nog tittas det intressant på Spöket Laban och liknande ändå. Här i alla fall.
    Stolt mamma till Agaton (2004) och Ludvig (2008)
  • Aros

    Glad Påsk alla!

    Idag har jag och Agaton varit och sett Draktränaren på bio. En megasuccé!

    Ikväll blir det att fixa i ordning sista med Påskharens Skattjakt. Jag tycker det är lika (minst) kul som barnen. Har ett par kluriga närbilder i år, får se om dem lyckas lösa ledtrådarna. Annars får vi väl ta deras påskägg själva.

    På måndag drar vi till Danmark och Lalandia för lite minisemester. Behöver vi verkligen efter alla sjukor. Har knappt varit friska sen oktober.

    Ha det gott kära trådisar.


    Stolt mamma till Agaton (2004) och Ludvig (2008)
  • Aros

    nyfiken: finns en anledning till att 6 års trotsen kallas för lilla tonåren. Klara  regler och en tydlig dialog underlättar. Våra barn inser precis att världen är STOR och skrämmande där det inte går att ha kontroll över allt och farliga saker kan hända. Så en stor anledning till att dem trotsar är att de vill kolla att mamma/pappa verkligen har kontroll, så att dem vet vad som gäller. Handlar helt enkelt om trygghet - Amira trotsar för att vara trygg. Att veta det kanske hjälper lite i alla fall när du ska hantera henne. Hon är så pass gammal så hon förstår att man inte ska säga vad som helst, förklara att det är elakt och att tanten blev ledsen.

    Precis avnjutit smarrig påskmiddag i trevligt sällskap. Snodde åt mig en datapaus på 5 minuter som andingspaus efter maten... och vinet.


    Stolt mamma till Agaton (2004) och Ludvig (2008)
  • Aros

    Agaton fick med en present från Danmark: vattkoppor! Cool/läskigt: när jag hjälpte honom byta till pyjamas så ploppade kopporna upp framför ögonen på mig. {#lang_emotions_surprised}

    Nyfiken: så länge jag själv håller mig lugn så kan vi oftast prata om det som blivit tokigt på ett bra och lugnt sätt. Men värsta straffet man kan ge Agaton är utegångsförbud (i det inkluderas spel- och tv förbjud). Det känns när kompisarna kommer och ringer på dörren och frågar om han ska med ut och leka och han då får stanna inne. Men som tur var har han bara behövt få det ett par gånger och det var länge sedan nu. Sist han fick det som jag minns var förra sommaren när han gick iväg till ett ställe där han inte får vara. Ska han vara ute och leka själv med kompisarna måste jag kunna lita på honom att han är kvar här runt huset så jag ser honom.


    Stolt mamma till Agaton (2004) och Ludvig (2008)
  • Aros

    Vinade igår, somnade vid 2. Vaknade av Agaton kl 6.15. Mår trots det oförskämt bra och är pigg. Väntar bara på att det ska slå om och jag däckar på 2 röda.

    Vattkoppfråga: Agaton är väldigt pigg, har ingen feber. Kan han vara ute och leka? Kompisen har haft vattkoppor och hans mamma tycker det är helt ok att dem leker. Men det kan ju finnas fler ungar ute... {#lang_emotions_undecided}


    Stolt mamma till Agaton (2004) och Ludvig (2008)
  • Aros

    Tack. Då blir det utgång för prickikorven i morgon.


    Stolt mamma till Agaton (2004) och Ludvig (2008)
  • Aros

    Vi tog bort stödhjulen förra våren för Agaton. Gick hur bra som helst - för bra. Hade jag vetat hur snabbt han skulle cykla (bromsen är tydligen bara till för veklingar) så skulle han nog fått ha kvar stödhjulen tills han fyllde 12 eller nåt.

    Agaton är just nu en lite gladare kille: bästa kompisen är här och leker. Han har redan haft vattkoppor - men bara väldigt lite när han var under året. Så hans mamma vill gärna utsätta honom så mycket som möjligt för att kolla att han verkligen är immun så han inte åker på det när han blir äldre.

    Ylle: bära tillbaka och bära tillbaka igen kanske.


    Stolt mamma till Agaton (2004) och Ludvig (2008)
  • Aros

    jess: Då får hon åka Vilda Musen nu. Den åkte Agaton i somras. Trodde aldrig att han skulle våga, men det gjorde han. Även om han ser något rädd ut på fotot. När han kom ner klagade han på att tjejerna bakom (20+) hade skrikit så förfärligt. {#lang_emotions_tongue_out}


    Stolt mamma till Agaton (2004) och Ludvig (2008)
Svar på tråden Oktobermorsorna -04. Igen.