Inlägg från: Förlossningspedagogen |Visa alla inlägg
  • Förlossningspedagogen

    Igångsättning

    Hej!

    Knepig situation! I det här fallet tror jag att det är bra om du pratar öppenhjärtligt med din barnmorska. Det finns för och nackdelar med båda alternativen. Du kan även ställa frågan till barnmorskan hos familjeliv!

    Om du skulle välja att låta förlossningen börja av sig själv, kan det vara bra om du har någon du har förtroende för som kan agera som din "backup". Det tycker jag egentligen alla som ska föda kan tänka på. Ibland händer det saker som gör att partnern inte kan vara med och då är det skönt att ha någon som kan vara vid din sida - kanske en syster, vän, förälder... Fundera över vad du tror kommer vara viktigt för dig och berätta det för din backup. Det brukar upplevas som en stor ära att bli utsedd till backup!

    Om du får alternativet att bli igångsatt, är det bra att tänka på att värkarna ofta upplevs som starka och kan vara täta redan från början och att det är bra att du har tränat mycket på andning och avslappning innan - och det gäller självklart även om förlossningen börjar av sig självt :)

    Lycka till!

    Kram
    Anna

Svar på tråden Igångsättning