• Flamma

    Kalmarbebisar 2010

    Nu har ju nästan alla bebisarna tittat ut, därför tog jag mig friheten att döpa om tråden till Kalmarbebisar 2010.

    Låt snacket rulla vidare om både {#lang_emotions_gravid} och {#lang_emotions_baby}.

    Vill man så är det ju trevligt att locka andra till lite fika på stan eller kanske hemma hos någon. {#lang_emotions_coffee}{#lang_emotions_flower}


    ★ MELVIN -05 & MEYA -10★
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-04-17 22:12
    Decembertjej - Vincent född 2/1 -10
    Peanut, Tina - Pojke född 27/1 -10
    Septemberängel - Vilmer född 4/2 -10
    Miasunset - Mio Nathaniel född 7/2 -10
    LängtanÄrErnom - Flicka född 10/2 -10
    AannaH, Anna - Elina född 13/2 -10
    Althea, Jeanette - Lilly född 20/2 -10
    Malinn84, Malin - Olivia född 21/2 -10
    3djegången. Anna - Flicka född 26/2 -10
    Älskis - Enéa född 3/3 -10
    Sedorika, Emelie - Winton född 6/3 -10
    Flamma, Sofia - Meya född 7/3 -10
    paola, Evelina - Antonia född 17/3 -10
    Lottaa, Charlotte - Alexander född 18/3 -10
    snurris, - Annie född 20/3 -10
    Fancyface Nadya - Troya född 1/4 2010
    Nannah, Hanna - Nova född 5/4-10
    Minname, Minna - Milly född 12/4 -10
    Mangesfru, Linda - Flicka född 13/4-10
    CamillaJ, Camilla - Tuva född 17/4 -10
    Tilda och Thomas, Mathilda 2:a barnet, 15/4 -10
  • Svar på tråden Kalmarbebisar 2010
  • Minname

    Varje Doula väljer ju själv men tydligen varierar arvodet mellan 3000-7000kr. Har nog med erfarenhet och deras förlust i inkomst i övrigt som styr.
    Man brukar i alla fall ombesörja deras omkostnader för besök och förlossning. I övrigt tjänar dom inte så mycket på det.
    Min doula hade jag förra gången och då var hon nyutbildad så då var jag hennes första prov förlossning. Man måste ha 3 godkända tror ja det var för att vara godkänd. Detta blir hennes 3:e eftersom hon inte vill räkna med kjejsarsnittet. så det blir kul att vara den första och den som ger henne möjlighet att få sitt cert (eller vad de nu får)
    jag förlossningspersonalen är ju där för en men är mer fakliga liksom. Doulan är mer där för dig. Dom avlöser varandra bra liksom.
    Min doula såg saker och gjorde saker samt gav mig full info om vad som hände och det gillade jag. Masserade där hon såg att det behövdes. lärde mig andas och bröla och använda min kraft i kroppen mäst nyttosamt!!


    Är en liten tjej i vuxen förpackning...
  • AannaH

    Flamma min dator är ju från stenåldern skulle ju kolla din lilla bebis men datorn vill inte*suck*...men får väl kanske se henne i verkligheten så småning om Passad dig så du inte få mjölkstockning mina bröst va ju så ajajaj. Se till att inte ha någon bh som sitter åt...


    Ja fy sjutton för de första värkarna eller sammandragningarna som gör en påmind om hur ont det gör..Men man kommer ju inte ihåg det ändå fast denna sista förlossnig va nog den värsta.


    Ja säger bara tack för att det finns försäkringar..igår kastade Robin wiidosan rätt i tvrutan dock inte med flit. Men mormor som köpt platt-tven visste ju att man måste ha försäkring som täcker allt. Så idag blir det en resa till siba o lämna tven för att se om den går o laga vilket jag inte tror eller så få vi en ny..Som sagt bra med försääkringar


    Idag som först kom jag fram till bm mottagningen hon är ju nästan 1 månad fy vilket jävla system dom har..Men nu fick jag iallafall tid till efterkontroll.


    I ett par dagar har det gjort ont/svidit när jag kissat..men i går blev det olidligt tårarna rann..ringde 1177 o fick en tid på kalmarjouren 21.30. Uvi hade man ju åkt på nu..När fan ska eländet sluta..O jag är sp himla glad att allt strul är med mig o inte Elina.


    Robin -97 Nemo -05 Elina -10
  • Lottaa

    Då åker den gamla tråden i soporna nu då.

    Minna:
    Får man fråga varför du har en doula?
    Tycker det verkar jättebra att man har en erfaren med sej hela tiden, om det blir som i camillas första förlossning.
    Jag hade då inte velat bli lämnad ensam när man inte vet vad som händer riktigt.

    Flamma:
    Jaaa.. andra klot blir det ju.
    Måste köpa hem en bröstpump tror jag.. är de där billiga på apoteket ok?
    Ligger på 115:-. Eller ska man låta mjölken vara de första dagarna?
    Haha.. undra vilket stl man kommer upp i när mjölken rinner till ordentligt..
    Sambon kommer väl bli glad iallafall..haha {#lang_emotions_wink}


    BF 100312
  • CamillaJ

    Uscha Anna låter inget kul alls...
    du ha råkat ut för det mesta hade du inte infektion i livmorden med?
    Uscha...
    Ok den tredje förlossningen var värst? Säg inte så haha :)

    Hoppas min ska bli bättre än med Isak sen är jag nöjd !!
    Om den blir "normal" alltså utan en bebis som fastnar och måste ta sugklocka .. klippa .. och släpper flera gånger om .. och några från intensiven som kommer och ska ta emot min bebis .. men icke :D
    Dom fick ju gå och jag fick min Isak på bröstet {#lang_emotions_dreamer}

    Hm men iaf jag känner mej inte redo att föda barn ännu iaf.. jag har inte packat ner klart och inte handlat bindor och jag är så laaaaat !!! Men sånt ordnar väl sej ..
    det är 20 dagar kvar och kanske 2 veckor efter det så varför stressa {#lang_emotions_yell}


    * ISAK 050630 * ALBIN 061227 * Liten i Magen BF 100330 *
  • CamillaJ
    Lottaa skrev 2010-03-10 10:28:39 följande:
    Då åker den gamla tråden i soporna nu då. Minna: Får man fråga varför du har en doula? Tycker det verkar jättebra att man har en erfaren med sej hela tiden, om det blir som i camillas första förlossning. Jag hade då inte velat bli lämnad ensam när man inte vet vad som händer riktigt. Flamma: Jaaa.. andra klot blir det ju. Måste köpa hem en bröstpump tror jag.. är de där billiga på apoteket ok? Ligger på 115:-. Eller ska man låta mjölken vara de första dagarna?Haha.. undra vilket stl man kommer upp i när mjölken rinner till ordentligt.. Sambon kommer väl bli glad iallafall..haha
    Jag skulle nog trivas med en Doula om jag riktigt kände den eller så .. inte nån jag bara träffat som typ min Bm på mvc.
    Men hoppas att det ska räcka med Dennis {#lang_emotions_wink}

    Men nej förlossningen med Isak var ingen höjdare och jag kan erkänna jag var oerfaren kunde kanske gått på kurser? Men jag kom in så tokigt också massa förvärkar flera dagar innan osv hade väl iaf 11 olika bm .. var olika varje dag och varje kväll typ .. men äh !! Det blev ju lite komplikationer gjorde väl att dom också blev nervösa osv ..
    men jag vet att jag blev mest rädd när jag fick krystvärkar och dom inte var i rummet ... det va en helt ny känsla och jag hade ingen att fråga var det var ... uscha nej..

    hoppas denna blir som med Albin {#lang_emotions_flower}
    * ISAK 050630 * ALBIN 061227 * Liten i Magen BF 100330 *
  • Lottaa

    Men Anna då!
    När ska eländet ta slut???
    Det är ju skönt iallafall att Elina mår bra, men va fasen! När ska du bli bra??

    Camilla:
    Jag är inte klar med min bb-väska ännu..


    BF 100312
  • Minname

    Min första förlossning var lång utdragen med många byten av BM förlossningen slutade med tång och jag sprack 4 graden Sfvinter. Det är väll typ att spricka så mycket man kan spricka. Sydd 1 timme på operation.


    Så nummer 2 var jag lite lätt förlossningsrädd om man säger så. Jag skyller på EDAn och därmed ville jag ha annat alt än att få den igen och göra det så naturligt som möjlig. Sen lärde jag känna Mona (min Doula) när hedda var bebis och ja detta fasinerade mig väldigt.


     


    Lotta för fan håll dig långt borta från apotekets pump för 115kr. Den får du inte ut någon mjölk på och den drar sönder tutten haha.


    Nej lägg lite mer pengar och köp en annan. Avent, meddela eller som jag köpt MAMs kanjag rekommendera. Vill du inte lägga full pris gå in och kolla på tradera. Där finns det alltid många fina till salu. Eftersom man kokar dem rena och köper nya nappar till flaskan är det inte så illa att köpa beg tycker jag.

    Camilla jag har börjat packa väskan.. men shit det känns lite surealistiskt faktiskt. Säger som du vill ha ut bebis och slippa vara gravid och ha ont men är fan inte redo att föda barn än!!


    Är en liten tjej i vuxen förpackning...
  • CamillaJ

    Uscha låter heller inget trevligt minname...
    jag skyller mycket på EDA med Isak också för det blev inte liskom samma sak näh när jag skulle få Albin så tackade jag nej dirket till EDA jag hade min lustgas det funkade men visst fan gjorde det 1000 gånger ondare men vafan hellre det än att tappa kontrollen av att inte känna nåt. EDA försvårade det bara för mej och spec i krystningen ...
    usch va mycket du fick sy :(
    Jag sydde flera stygn inne och ute trodde de va mycket..
    fya!!!

    Nej om man skulle göra någon nytta , nu ha jag nästan suttit här i 2 timmar herre gud det är värsta giftet att sätta sej här för det första gå tiden sjukt snabbt och man får inget gjort!!

    Ska vara där kl . 13 .. sen kanske in till stan en snabbis inna jag hämta killarna. Isak behöver nya jeans ..fick ju 25% på kapphal ..jag gilla deras killjeans dom passa killarna. Sen behöver jag nya leggins och ett par solglasögon .. för snart är VÅREN här på riktigt .. (kan ju hoppas) :D


    * ISAK 050630 * ALBIN 061227 * Liten i Magen BF 100330 *
  • Lottaa
    Minna:
    Okej.. då ska jag hålla mej borta från apotekets billiga.
    Får be sambon att kolla på tradera, har inget eget inlogg.. och det är väl tur det.. hade köpt allt jag kommit över haha.
    Mams säger du.. vad ligger de på i pris ca??
     
    Då förstår jag varför du har en doula.
    När man ligger där första gången och något sådant händer så är det ju klart att man blir rädd för att göra det igen.
    Spricka av 4de graden sa mej inte så mycket, mer än att det är mycket. Men sy på operation i 1 timma så förstår man mer omfattningen.
    Hoppas på att slippa både sugklocka och tänger.
    Min syster pratade om det där härom dagen, hon sprack ingenting när hon födde. Jag hoppas verkligen jag slipper det med. Gör ju nog ont att föda ändå, även att de som har spruckit lite säger att det inte känns så mycket, men tänker mest efteråt.

    Jag sitter här och väntar på att något ska hända. 
    Letar efter tecken och känner efter både 1 och 4 gånger.. men nää.. jag tror jag kommer gå över.. *suck*
    Ska till MVC idag med.. 
     
    BF 100312
  • CamillaJ

    Lotta & minname .. är era bebisar fixerade?
    Minname.. fixerade sej nr 2 ? Var det Hugo va ? :) Hehe...


    * ISAK 050630 * ALBIN 061227 * Liten i Magen BF 100330 *
Svar på tråden Kalmarbebisar 2010