Inlägg från: Stinky |Visa alla inlägg
  • Stinky

    Varför får barn konstiga namn?

    Jag tror det beror på att dessa stackare till föräldrar saknar någon som helst verklighetsuppfattning, empati eller förmågan att sätta sig i en annans situation. Barnet har ju faktiskt inte bett om att heta något konstigt.

  • Stinky
    Trollet Ludenben skrev 2010-03-10 22:35:39 följande:
    Ulla är ju ett riktigt utsatt namn fast det är supervanligt bland 40-50talister... det namnet bevisar verkligen att hur vanligt/ovanligt namnet är spelar ingen roll. Lady Dahmer hade en bra poäng i att det är inte namnet i sig man blir retad för utan det är den som är svagast i gruppen. Om man som jag heter Maria eller om man heter Ninja spelar ingen roll. Den som är den starke i gruppen, heter den personen något udda, då blir det udda namnet genast hur coolt som helst. Så allt beror på vilken plats man har tagit i klassen/på jobbet/bland ungarna på gatan.
    Namnet i sig kan absolut göra att man blir den svagaste i gruppen. Passar man inte in i ramen, utan avviker på något vis, så är risken större att bli mobbad än för den som inte är lika avvikande.
  • Stinky
    Veladis skrev 2010-03-10 22:46:33 följande:
    Nä, men vad som är fult eller konstigt beror ju på... Vi kanske för enkelhetens skull skulle namge alla barn till nummer, ettan, tvåan, trerean, osv, så ingen behöver känna sig udda. Faktum är att så görs på vissa håll i världen, första barnet får alltid ett visst namn i alla familjer, osv.
    Givetvis är det en smaksak, men jag står fast vid att ju mer avvikande namn man har, desto större chans att utmärka sig. På gott och ont.
  • Stinky
    Emisen skrev 2010-03-10 22:51:30 följande:
    Jag tycker så kallade konstiga unika namn kan vara fint... men jag tycker inte man ska namnge sitt barn men ett namn som passar ett husdjur... tex En hund... Dino, Figgo, Viggo... m.m nu vet jag att just Viggo är populärt men vilken nitton åring vill heta det? eller chefen på ett stort företag?
    Dino - är det inte typ ett jugoslaviskt namn?
  • Stinky
    Sencha skrev 2010-03-11 09:54:25 följande:
    Blir man? Jag har upplevt att folk gav sig på mig för att jag var starkare än de ville att jag skulle vara, typ.
    Det är ett väldigt vanligt fenomen. Att det skulle bara vara de svagaste som drabbades, är en naiv myt.
Svar på tråden Varför får barn konstiga namn?