Inlägg från: Cillisen |Visa alla inlägg
  • Cillisen

    Vändbar bilstol framåt Akta cosmic xtp eller Britax twoway?

    Varför skulle inte ngn av dem vara bra att ha som framåtvänd bilbarnstol? Vi har en Acta Graco Cosmic XTP. Letade precis reda på bruksanvisningen och den är ju bäst i test från 5mån-5-6år? den kan användas framåtvänd från 15-25kg.

  • Cillisen

    cicci85: Då ses v i igen. Jag kollade i bruksanvisningen och enligt den så e XTP godkänd för bakåtvänd 0-25kg i framsäte och 0-18 kg i baksäte och 15-25 kg framåtvänd på alla platser i bilen med 3punktbälte. de kan ju inte rekomendera att ha den både framåt och bakåt och få utmärkelsen "Bäst i test av alla bilbarnstolar" om den inte är bra??
    Vår son är lång. Han kunde inte sitta i den bakåtvänd men framåt var det betydligt bättre...

  • Cillisen

    cicci85, cecci78: Men fortfarande kan de ju inte hänvisa till att ha en stol framåtvänd när det inte skulle vara bra? De har ju ett ansvar...
    Bältet tryckte inte ner huvudkudden, bältet tar man ju under kanten på huvudkudden utan han hade knäna uppe i magen och klagade på att det gjorde ont. Dessutom kräktes han mkt också när han satt bakåtvänd. Nu använder vi inte XTP alls längre då han vuxit ur den utan han har en brio bältesstol med rygg. Men vi hade tänkt ha den andra till nästa barn, både bakåt och framåt.

  • Cillisen

    tinis77: Men jag förstår fortfarande inte varför det står i bruksanvisningarna att de är ok och godkänt? Leverantörerna kan ju inte rekomendera ngt som skulle vara farligt? Å så stora märken som Acta Graco mfl.

  • Cillisen

    Finese: Men inget blir väl godkänt om de inte e ok? Jag menar så stora märken sätter ju mkt på spel med att gå ut med fel uppgifter där barnet kan skadas eller tom dö?

    Jag har verkligen fått en tankeställare genom allas inlägg och lärt mig ngt nytt. jag kommer nog göra annorlunda med nästa barn tack vare denna tråd.

  • Cillisen

    norgesessan: jag har varken ändrat mig eller hållt fast vid ngt. Jag blir bara chockad att man inte fått denna info innan. Det står ju helt annorlunda i bruksanvisningen och butikspersonal informerar att de e så bra med en kombistol som går att vända osv. Då e de skönt med lite kompetenta människor som kan informera oss som inte kan så mkt.

Svar på tråden Vändbar bilstol framåt Akta cosmic xtp eller Britax twoway?