• Jojjo

    Vändbar bilstol framåt Akta cosmic xtp eller Britax twoway?

    Hoppar in här. Har en akta graco idag till sonen som blir 3 nu i apri. Den har vi tänkt att lillasyster snart 5 mån ska få ta över om ett par månader. Känns för tidigt att köpa en bältesstol till sonen. Vi kollade på Barnens Hus och fastnade för Brio Zento, såg rymlig ut men ändå ombonad och kunde vändas framåt (som man tydligen inte ska om man läser här....) Kikade även på two-way men upplevde inte den nå ombonad. Någon med erfarenhet av Zenton, hur länge brukar den räcka....sonen är ca metern lång och väger 15 kg...

  • Jojjo

    Oki, någon mer med erfarenhet av Zento?.....Enligt säljaren skulle Zenton absolut räcka tills vi kan byta till bältesstol.... Vad svårt det är när man inte är så insatt, tycker oxå att det är skumt att det inte är bra arr ha dem framåtvända i en kombistol, varför gör dom ens såna stolar då? Och ska man inte lita på vad säljaren säger? Det är ju liv det handlar om, borde de då rekommendera nåt som inte ärf bra?

  • Jojjo
    Joico skrev 2010-03-15 10:58:16 följande:
    Provade ni Zenton? Jag har mest hört folk som varit missnöjda med den, o då framför allt med tanke på utrymmet. De flesta stolar har en rygglängd på 57cm. Brio Zento har bara en rygglängd på 55cm. Britax Two way 60cm och Britax Multi tech 62cm (fulla rygglängden går dock inte att utnyttja p.g.a nackstödet då axlarna brukar ta i). Jag skulle lätt rekommendera en Two way, det är en bra stol och säker stol som räcker till länge!
    Nej det gjorde vi inte, hade inte sonen med för att kunna diskutera i lugn och ro men vi sa hur lång/stor han var och enligt säljaren var det inga problem.....hmmm...och vi kikade på two-way med så skulle hon tyckt att den var ett bättre alternativ bore hon väl ha sagt det?
    Får väl åka iväg å kika igen och ta med sonen...
  • Jojjo

    Vi har absolut inte tänkt byta innan 4 iaf. Jag vet att det bästa är att sitta bakåt så länge det går  men vi åker myckert bil och långt så jag vill inte att sonen ska behöva siotta helöt ihoptryck för att kunna åka bakåt till 6-7 år men innan 4 vänder vi absolut inte!! Men gör vo bort oss om vi kör på Zenton tro?

Svar på tråden Vändbar bilstol framåt Akta cosmic xtp eller Britax twoway?