Inlägg från: Ruggugglan |Visa alla inlägg
  • Ruggugglan

    Vi som är föräldralediga med andra barnet födda januari/februari 2010

    Trolltoka skrev 2010-08-15 12:53:50 följande:
    Mhm.... Skoja inte! fast sen han började sitta själv och kunna ta sig fram på golvet har det blivit lite bättre. Jag löser det som så att är det något jag måste göra får han följa med i gåstolen eller vagnen eller sitta på golvet om det inte kan vänta tills att han sover.  
    Det har blivit lite bättre nu när han fattat att man kan upptäcka mer än ett rum. Så jag hoppas det blir ännu bättre.
  • Ruggugglan

    Vi var på 7 månaders kontrollen på BVC igår. Charlie väger numera 8400 gram och är 72 cm lång. Han har börjat jobba på en dubbelhaka sedan han började äta vanlig mat!

    Han sitter kortare stunder nu och när han ska ta sig fram kryper/ålar/slänger han sig fram på samma gång. Ser roligt ut! Har beställt hem halkskydd till hans knä. Han försöker krypa men han glider bara ner igen. Blir nog bättre med halkskydden.



  • Ruggugglan

    Hej. Hur är det med er andra?

    Vi kämpar med att ge Charlie vanlig mat. Han älskar gröt och yoghurt, men det är bara det som går hem förutom amma. Maträtter som inte innehåller bitar går bra, och är det tomat i så går det ännu bättre. Men så fort det är någon som helst bit i så gör han äcklade miner och idag har han tom kräkts upp maten.

    Ska på 8 månaders kontroll på BVC om en stund, ska bli kul att se vad han väger!


  • Ruggugglan
    Trolltoka skrev 2010-09-29 11:56:29 följande:
    Här går det sisådär med maten. Han har väl börjat äta lite bättre nu åtminstone. Men delammar fortfarande och kommer nog få göra ett bra tag till, han har ett väldigt stort närhetsbehov.

    Just nu är närhetsbehovet ännu större än vanligt. I tittade jag bort i en halv sekund och då hann han fram till skållheta kaminen och satte handen på den och fick en tredje gradens brännskada i hela handflatan + 4 fingertoppar. Om ca 14 dagar får vi veta om det måste göras en hudtransplantation eller ej. Det beror på hur det läker av sig självt. Ska på omläggning imorgon på hand & plastkirurgin så får se hur det ser ut... Hoppas det har börjat gå ihop sig lite av sig självt... Han är dock helt obrydd över det hela och accepterar att högerhanden är ett paket och inte är brukbar, han gnäller inte över ont eller nånting... Och jag känner mig allmänt värdelös som släppte blicken för ett ögonblick...  
    Stackars liten. Hur är det med handen nu?
  • Ruggugglan
    Trolltoka skrev 2010-10-08 11:35:31 följande:
    Han fick ta bort bandaget i måndags morse redan! Handen ser jättefin ut! Lite varmare och lite röd, men inge ärr. Men istället fick han 40gradig feber i måndagsnatt så blev till akuten eftersom vi var rädda att det blivit någon infektion i handen. Blev inlagd och fick antibiotika och dropp... Fick komma hem igen i onsdags eftermiddag. Troligtvis något virus eftersom vi alla varit småförkylda sen drygt en månad tillbaks... Ska på koll med handen på tisdag. Nu är jag måttligt less på sjukhus! 4e akutvändan sen i april varav 3e gången han blir inlagd. Det är för mycket nu! Först dottern som vi bodde på sjukhuset med i 10 veckor när hon föddes och så nu alla vändor med Hugo! 
    Vad skönt att handen ser så bra ut! Förstår att du är less.. Det finns nog inget som är så tråkigt som att ligga på sjukhus.
  • Ruggugglan

    Hej på er!

    Här är det fullt ös medvetlös. Charlie går längs med möbler, puttar sig fram med allt som rör sig och lära-gå-vagnen är rolig just nu. Han klättrar på allt och är överallt. Inte alls som sin syster som var sen med att ta sig fram!
    Han har 4 tänder än så länge. Det är två till på väg i överkäken men de verkar ta väldigt god tid på sig. Nu igår såg jag att det verkar vara två på väg där nere också.

    Jag ammar inte längre. Jag slutade när han var 10 månader. Han började bita mig och verkade inte alls intresserad. Droppen kom en morgon när han bet så hårt så att det bokstavligen rann blod! Lite sorgligt att jag inte ammar längre. Han känns så mycket större nu på något sätt..

    Vi har sökt dagisplats till Charlie från och med mars. Jag har sådan ångest över det. Han känns ju så liten! Men om han är lika glad i andra som han är idag så kommer det att gå bra. Jag är arbetslös, och söker arbete. Var meningen att jag skulle börja studera nu i vår, men har fått skjuta upp det hösten eftersom sambon bara har provanställning.

    Idag ska vi en sväng till Ullared. Ska inhandla julklappar till barnen. Även 1års presenter till Charlie! Känns som att det var igår han föddes, och nu är han snart 1år.. Ledsamt att det går så fort!

    Sambon och jag har pratat om att vi vill ha fler barn, men det får vänta ett par år. Iaf tills vi har en ekonomi som vi står stadigt på.


  • Ruggugglan

    Hej tjejer!

    Nu är det ett bra tag sedan någon av oss var här inne och var aktiva Puffar lite på tråden för att se om det kanske blir lite liv i den!

    Det är fullt upp här hemma. C är numera 16 månader och helt vild. Han ska klättra på allt och lyckas slå sig hela tiden. Jag funderade ett tag på att slå in ungen i frigolit eller i något annat skyddande material för det var många blåmärken och bulor när han började gå. Det är lugnare med det nu, men nu ska han istället upp i soffan och på de andra möblerna och är inte alltid med på att FÖTTERNA ska ner först! Brukar säga att han lär bli min för tidiga död... Men han är världens goaste lilla kille och kommer jättebra överens med storasyster.

    Jag har gått tillbaks till jobbet men jobbar bara 75% så jag får mer tid till barnen Jag jobbar som uska och har väldigt olika arbetstider så barnen är bara på dagis 16 timmar i veckan vilket är underbart! Hade ont i magen när C skulle börja inskolas men det gick som en dans!

    Hur är det med er andra? {#emotions_dlg.flower}

  • Ruggugglan

    Hej! Nu var det evigheter sedan jag tittade in här!

    Charlie är 2år och storasyster är 6år gammal. Fullt ös här hemma och syskonbråk på hög nivå. Storasyrran har hamnat i förpuberteten och Charlie testar gränser så vi har att göra om man säger som så Flört Charlie går 15 timmar i veckan på förskolan. Jag jobbar fortfarande som vikarie inom vården men har fått övergå till timvik. pga besparingar inom kommunen. Men jag försöker se positivt på saker och ting. Får ju vara mkt med barnen

    Om två veckor flyttar vi till hus ute på landet. Ska bli så underbart härligt! Har vi tur får vi fira påsken där. Har köpt hundvalp så det känns lite som att träna inför 3:e barnet

  • Ruggugglan

    Hej!

    Hur är det med er andra här?

    Vi väntar tredje barnet är beräknade i augusti. Helt plötsligt så känns Charlie så mkt äldre. Kan inte begripa att tiden går så fort.


Svar på tråden Vi som är föräldralediga med andra barnet födda januari/februari 2010