Inlägg från: Ruggugglan |Visa alla inlägg
  • Ruggugglan

    Vi som är föräldralediga med andra barnet födda januari/februari 2010

    Den gamla tråden går snart i graven pga åldern, så nu startar jag en ny! Här kan vi som fick andra barnet i januari/februari i år prata om våra kids och annat som sker! Välkomna "gamla" som nya bekanta! {#lang_emotions_cheers} *höjer glaset*


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-03-11 08:41
    Den gamla tråden finns här www.familjeliv.se/Forum-11-232/m49567862.html
  • Svar på tråden Vi som är föräldralediga med andra barnet födda januari/februari 2010
  • Ruggugglan

    Härligt att ni hittar hit!

    Här hemma är det förkylning efter förkylning som avverkas. Fick åka in till barnmottagningen igår med Charlie som har problem med mkt slem och svullen hals. Fick Mollipect utskrivet så vi kämpar med det. Han är inte särskilt förtjust i det. Men tro fasen det. Smakar ju inte alls som mjölken i mammas tutte! Jag är dock väldigt imponerad. Han tar det förvånadsvärt bra. Lugn och hyfsat pigg för att vara sjuk.

    Han är 2 månader gammal idag! Förstår inte vart tiden tar vägen..? Den rusar verkligen förbi. Var på BVC idag och han växer till sig bra. Väger 5890 gram och är 60,5 cm lång.

    Storasyster var trotsig ett tag, men det har lugnat ner sig avsevärt! Tack och lov ska jag väl säga. Inte lätt att hantera en trotsig 4åring när man är ensam och ammar! Det har funkat även om det varit svårt. Men nu är hon som sagt mkt lugnare och har lärt sig att sysselsätta sig de stunder lillebror äter.

    Hur är det med er andra. Ska ni döpa era små? Är syskonen döpta?

    Min dotter är döpt, och vi ska döpa lilleman nu den 10:e april. Varken jag eller sambon är troende, men det känns som att vi vill ge barnen möjligheten.


  • Ruggugglan
    tusselisan skrev 2010-03-13 16:49:55 följande:
    Vår stora 4åring är inte döpt för pappa tycker de själva ska få bestämma, så vi döper inte lillan heller, eller lillan är ju inte SÅ liten var 59 cm o vägde 5560 vid 6 veckor MYCKET större än sin storasyster vid samma tid!! Underligt?
    Det kan verkligen skilja på vikt och längd! Jag har en bekant som har en son som är två veckor äldre än min Charlie. Hon skrattade och tyckte att hennes son var stor och frågade vad Charlie vägde eftersom han var så liten. Det var lite roligt för det skiljde bara 10 gram i vikten. Men Charlie var nästan 4 cm kortare.
  • Ruggugglan
    Kazeer skrev 2010-03-14 08:18:01 följande:
    God morgon! Är det någon som vet hur man märker skillnad på en vanlig förkylning och RS-virus? Oskar är jätteförkyld. Snorig i näsan och nu börjar han få hosta, som låter slemmig. Han äter mindre portioner men i gengäld oftare. Det låter jättemycket om honom, när han andas.
    Det låter som Charlie nu. Han har varit sjuk sedan i onsdags. Slemmig och näsan är snorig. Hostar och är inte alls sig själv. Låter när han andas. Var på barnmottagningen i onsdags, men ska ringa dit i morgon igen om han inte piggnar till.
  • Ruggugglan

    Hemkommen från barnakuten. Åkte in med Charlie för att vara på säkra sidan. Det är en infektion i nedre luftvägarna så han fick inhalera adrenalin. Han piggnade genast till lite. Eftersom han är så pass pigg att han får i sig en del mat så fick vi åka hem. Men han hade gått ner 200gr, vilket känns lite i mammahjärtat.

    Skulle han bli sämre så får vi åka tillbaks och då blir han ev. inlagd.

    När vi kom hem så åt han en längre stund vilket han inte gjort de senaste dagarna. Skönt! Nu sover han utan hostattacker. Får se hur det blir sedan när adrenalinet släpper. Läkaren sa att det kommer troligtvis hålla i sig i ett par dagar innan det börjar bli bättre.

    Under tiden vi var inne så kom det in fler och fler bebisar med samma symtom. De kollade inte vilket virus det var. Läkaren sa att det är så många RS liknande virus som går nu.

    Borde vara förbjudet att bli sjuk som spädbarn..


  • Ruggugglan
    Laisa85 skrev 2010-03-14 15:00:15 följande:
    Usch, nu har jag varit dålig på att kika in på tråden! Kul att vi fortsätter här! Allt bra med alla och går det bra med syskonen..?? Min son tyckte det var så kul när vi kom hem från BB men sen blev han väldigt svartsjuk. Är mycket bättre nu men o förrgår bet han henne i handen.. =/
    Storasyster var riktigt trotsig ett tag. Hon är snäll mot lillebror men vi föräldrar har nästan slitit i håret! Det har lugnat ner sig nu och hon har vant sig vid att ha syskon
  • Ruggugglan

    Var på barnakuten med Charlie igår eftersom han knappt åt. Fick sitta och ge honom bröstmjölk med doseringsspruta.

    Läkaren sa att de låter som RS och han fick inhalera tre ggr. Vilken skillnad sen! Han åt glupskt när vi kom hem och han har sovit bra i natt. Han är fortfarande rosslig så vi ska till barnmottagningen idag så att de kan lyssna på honom och han ska ev. inhalera en gång till.

    Nu hoppas jag att han blir bättre!


  • Ruggugglan
    Kazeer skrev 2010-03-16 06:38:17 följande:
    Igår var jag med Oskar på Barnakuten. Han är ju så fruktansvärt förkyld och hans hosta låter jobbig och slemmig. Han började också äta sämre och fick bara i sig 2/3 av varje måltid. Allt detta gjorde att jag igår morse funderade över att ringa sjukvårdsrådgivningen. Det som fick mig att verkligen göra det var att jag såg att Oskars ljumsbråck var tillbaka. Jag fick i alla fall rådet att åka till Barnakuten, både pga hans förkylning och det misstänkta ljumskbråcket. Oskars lungor lät fina och han syresatte sig bra Däremot så hade jag rätt angående ljumsbråcket. En kirurg kom och tittade på det och visst är det tillbaka. Så nu väntar vi på tid för ytterligare en operation. Oskar vägdes på Barnakuten. Han väger nu lite mer än 3,5 kg.
    Skönt att lungorna såg bra ut Tråkigt med bråcket {#lang_emotions_frown}
  • Ruggugglan
    Igelkotten skrev 2010-03-20 17:23:22 följande:
    Stora tjejen har ju fått höra av far sin att om hon samlar in 100 guldstjärnor så ska hon få en riktig kanin! (say what?!) Mélanie är 5,9 kg nu men hon ser lite mer "normal" ut nu. Hon såg ut som michelin mannen när hon kom ut. Grattis till valet av namn! Aron hade varit coolare men Anton är ju helt ok!
    Var glad för att det är en kanin! Jag frågade dottern om hon ville ha en kanin till sommaren. Jag har pysslat mkt med kaniner förr så jag har saknat det lite. Då tittar hon på mig och säger "Men mamma! Jag vill inte ha någon kanin! Jag vill ha råttor! 3 stycken råttor ska jag ha."

    Jag har haft råttor när jag var yngre. Men jag tror inte pappa skulle uppskatta det lika mkt Haha.
  • Ruggugglan
    SgtWaffle skrev 2010-03-26 10:51:39 följande:
    En fjäril flög förbi köksfönstret nyss och påminde mig om att det är vår. Storasyster sitter i badet, fläskpannkaka i ugnen, Anton sover på golvet. Bra tid att fixa med tvätten och kanske svabba av golven tänkte jag. Men då vaknade Lillskrot med ett skrik och räddade mig från att få lite ordning i huset. Jag fattar inte hur alla andra kan ha så rent och prydligt trots att dom har barn.
    Jag fattar inte heller hur det kan vara så fint hos andra. Lilleman var sjuk i en vecka och det ser verkligen ut som hej kom och hjälp här hemma nu! Så i morgon blir det storstädning som gäller.
Svar på tråden Vi som är föräldralediga med andra barnet födda januari/februari 2010