Inlägg från: Solrosen82 |Visa alla inlägg
  • Solrosen82

    Bebisar födda oktober 2007, del 11

    F4: Oj vilket jobberbjudande, men svårt att tacka ja. Jag skulle nog bli tokig att vara själv i tre månader. Men om jag visste att det gav mycket pengar som kunde leda till något väldigt bra för oss så kanske kanske...

    Säger Grattis till alla 3-åringar i tråden. Vi fick ju novemberbarn så vi har kalas nästa vecka

    I måndags så började Zack pilla på några av hans tuttar som var trasiga och när vi kollade igenom de andra så var alla trasiga. Jag frågade om vi skulle kasta dem och att han då kan sluta helt och han var med på det. Så sen dess har han varit utan Det enda som jag märkt av är att han ligger och ropar efter oss ett tag när vi lagt honom. Var ju tänkt att han skulle ge dem till tomten, men det här var ju bättre

    Ögonoperation gick bra, förutom att de gjorde en annan typ så synen kommer gradvis. Ser inte perfekt än, men det blir bättre varje dag. Men den metoden behövde jag inte göra återbesök dagen efter, så vi for hem och hade sovmorgon hemma. Vi sparar hotellnatten till en helg då jag e på topp istället.

  • Solrosen82

    F4: Det e ju förståeligt att barnen protesterar, 3 mån för dem är ju längre än för oss. Han måste göra ett bra jobb när han får en massa erbjudanden, så du får sträcka på dig och vara stolt över han
    Ang. tuttarna så gick det så lätt att det inte blev nåt bekymmer för mig.

    Nufsan: Va hemskt att hon tycker det e så jobbigt redan att få kommentarer, känns som att hon är för liten för det, men de börjar ju vara stora nu våra 07:or.

    snöstjärna: Tiden går så fort att snart har du din bebis i famnen. Så det e bara att njuta av graviditeten.

  • Solrosen82

    Nufsan: Ja de tar ju efter alla runt  omkring sig nu märker jag också. Zack verkar lära sig mycket från de äldre grabbarna på dagis. Han har blivit mycket noga med vad han har på sig, från topp till tå. Många av kläderna jag tar fram ratar han direkt.
    Meja e rätt blyg också, men hon har ju aldrig haft svinkoppor eller nåt liknande, så jag vet inte om hon skulle reagera sådär. Vad gör ni för att minska blygheten? Jag var ganska blyg själv när jag var liten och skulle gärna se att Meja vågade ta för sig mer.

  • Solrosen82

    Nufsan: Det där med att putta fram lillebror känner jag igen! Det gör Meja alltid då hon är rädd/blyg/osäker och så säger hon -du behöver inte vara rädd, det är inge farligt Det e rätt kul att se på henne då hon gör sådär. Jag tror att det är ganska vanligt att det äldre syskonet låter det yngre göra saker som de själva inte vågar. Förhoppningsvis så lär de sig att inte vara blyga av de yngre. Jag tvingar henne aldrig till något, frågar henne om hon är blyg när jag ser det och så får hon vara med mig tills hon vågar mer. Jag tror att det hjälper när hon vet att hon har mig eller sambon till hon själv vågar. Vi hade problem för ett tag sen med att hon hade sån ångest över tanken på att börja sex-års. Vi pratade igenom det och jag sa att jag är med henne på 6-års. Då blev hon lugn och sen dess är det inget problem. Jag resonerar som så att när hon väl e så gammal då kommer hon ändå inte vilja ha med mig (hoppas jag).
    Hoppas de har nåt tips på bvc om vad ni kan göra...

  • Solrosen82

    Nufsan och Trazzlan: Kul att ni tror att jag gör rätt. Läste nånstans för längesen att det är bra att bekräfta barnets känslor och visa att det är ok att vara arg, ledsen, blyg m.m. Meja kan också vara sådär blyg att hon inte hälsar tillbaka. Därför e jag väldigt noga med att själv hälsa och säga hejdå för att visa dem hur man ska göra. Men det gör väl de flesta vuxna
    Sen kan det väl vara så att det är värre med blygheten i vissa åldrar, eller? Vet ni om det kan vara bra att låta dem vara med i något aktivitet, typ dans och själv vara i bakgrunden så de tvingas "komma ur sitt skal"?

  • Solrosen82

    majsan: Ja frågan är ju om det är bättre att ha barn som är för oblyga.... Den där gubben som tog emot Oliver var ju inte speciellt smart. Fast varför reagerar vi som vi gör här i Sverige?? Hade det varit i ett annat land där människor är mer öppna mot varandra så hade det nog varit helt normalt. Jag har börjat fundera lite på det där och tycker det e rätt spännande att se hur det är i andra kulturer.
    Har det gått bra att vara utan maken?

    nufsan: Kul att bvc-sköterskan sa samma som mig. Då kanske jag kan lita på mig själv i den frågan Krya på er förresten!
    Här kräks Meja alltid när hennes feber stiger. Så vi får se till att ge henne febernedsättande i god tid.

    F4: Krya på er!! Skönt att din make e hemma. Jag skulle nog bli smått tokig att vara själv sådär mycket, men man vänjer väl sig om man inte har nåt val..

  • Solrosen82

    Grattis till jobben både F4 och Olimpia!!

    God Jul på er alla andra! Läser ju här varje dag jag är på jobbet, så jag hinner säkert säga det igen

  • Solrosen82

    Hejsan!

    Hoppas alla fick en bra Julafton För oss var den jättebra, men oj va trött man blir av all mat och allt som ska fixas.  Tycker att ungarna inte gjorde annat än öppnade paket igår.

    Höll på att smälla av då Zack vid läggningen sa till mig att Meja och deras kusin fått mer julklappar än han(!). Han måste ju ha slagit ihop mängden av tjejernas julklappar och därför tyckt att de fick mer. Men hur kan en 3-åring ha koll på sånt. Det är snarare nåt jag väntat mig av Meja som är äldre. Känns som att det är drax att dra i bromsen och minska ner på klapparna istället. Jag vill inte ha bortskämda barn som surrar om sånt de inte fått istället för att vara glad för allt de fått. Fast jag tror inte han var missnöjd, bara kände det som att det var orättvist.

    Anksan: Va roligt att pojkarna har kul ihop! Jag önskar att vi också hade fått ha det så när vi fick Zack. Meja var ju fruktansvärt svartsjuk och Zack var inte gammal när hon började bita han. Det är fortfarande mycket bråk mellan dem. Men det har blivit mycket bättre. Hur gammal e Leo nu?

  • Solrosen82

    Dior: Jag fick lite framfall efter att ha burit på Zack. Kan ha blivit lite med Meja också, men det var då betydligt mer efter Zack. Det ser ut som att lite av "väggen" in till livmodern har åkt ner och täppt till "hålet" lite. Svårt att förklara, men det är som att urinblåsan har åkt ner lite. Jag är verkligen urdålig på att göra knipövningar. Men av vad jag har förstått så kan det hjälpa till att rätta till framfallet. Men jag har aldrig ont som du beskriver. Bra att du kollar upp det för säkerhets skull.

    Hoppas ni alla får ett gott slut på det här året och ett Gott Nytt År!! Själv sitter jag på jobbet till nio ikväll. Sen åker jag till ena syrran och firar där. Kram på er alla! 

  • Solrosen82

    Dior: Ja det var ju synd att knipövningarna inte hjälper. Har du fått nån tid på gyn?

    Line: Tack detsamma! Men va otäckt att falla sådär! och nära en glasdörr också. Vart ska ni åka?

Svar på tråden Bebisar födda oktober 2007, del 11