Inlägg från: Solrosen82 |Visa alla inlägg
  • Solrosen82

    Bebisar födda oktober 2007, del 11

    trazzlan: Nervöst med nytt dagis. Hoppas det går bra för Signe. Har hon hunnit få många kompisar på gamla dagiset?

    Här har vi också en "tjurskalle" ibland. Men jag tycker att det har minskat lite senaste tiden. Däremot så har han börjat att sluta lyssna och vara lite "full i fan". Han flinar och/eller springer iväg när jag säger något åt han. När vi ska gå ut kan han svamla på med lite av varje och gör allt utom att klä på sig. Storasyster har också blivit duktig på att dra igång bus med Zack, det stängs dörrar, viskas m.m.

    Ni som har många barn, har ni nåt förslag på vad man kan göra när barn gör utstuderat elaka saker mot varandra? Meja kan t.ex. ta en pusselbit och gömma undan den för Zack när han bygger ett pussel. Eller så tar hon nåt han tycker om och tar sönder det. Jag tror att det handlar om svartsjuka eller nåt och det e så fruktansvärt frustrerande.

    Olimpia: Verkligheten kommer fort! Storstäda skulle vi också behöva, men julen får vara kvar i några dagar till, trots barrande gran

  • Solrosen82

    trazzlan: det var ju tur då att hon inte hunnit få en massa bra kompisar. Då får hon ta det på nya istället.
    Tack för tipsen, ska försöka vända hennes dåliga beteende...

    fillie: Kul att se dig här!! Va fina barn du har! man är rik om man har många barn... Men ska du inte skita i skolan nu och njuta av dina barn? Det e ett under om du klarar av allt det där, är en bra mamma samtidigt och inte bränner ut dig Fast det skulle väl vara du om nån då som klarar det!

  • Solrosen82

    Fillie: Kanske blir mycket bråk när man har barnen tätt.  Jag minns själv att jag ibland var avundsjuk på min lillasyster som e 2,5 år yngre, men aldrig på hon som är 6,5år yngre... Ska testa dina tips!

  • Solrosen82

    fillie: Det e mycket man ska tänka på som förälder, jag blir helt snurrig ibland.

    Ok, förstår att du känner att du vill komma dig ut Är det på distans? Jag mår också bättre av att göra nåt annat än bara vara hemma. Håller på att klättra på väggarna ibland när jag är hemma själv med barnen. De har lärt sig att när de är hemma med mig då far vi runt och hälsar på folk

  • Solrosen82

    fillie: Har hört att det anses vara en merit på vissa företag att vara förälder för att man är van att ha många"bollar i luften" Men ibland skulle jag bara vilja ha en, eller ingen
    Ja, det e jättebra att ha vänner med barn, speciellt de som är mammalediga, de är ju alltid hemma. De som inte har barn har oftast för mycket grejer som kan gå sönder och då e det inte lika kul att hälsa på. Plus att de inte har några "kompisar" som barnen kan leka med.

  • Solrosen82

    F4: Vi har väl slut på problem nu och behöver inte råd av någon annan Funderade också på varför det var så tyst. Men jag har ju inte skrivit mycket jag heller Mysigt att vara hemma med ett barn och mysa. Det blir alldeles för sällan hos oss.

    trazzlan: Skönt att inskolningen går bra. Jag fick mig en liten "inskolningsupplevelse" med Meja nu för några veckor sen. Hon har fått börja slalomskola och det har varit kämpigt att få henne att våga vara själv med tränarna. Jag har fått lämna henne gråtandes precis som när vi skolade in på dagis. Föräldrarna har fått stå nedanför backen eller i skidhuset. Men nu senaste gången så lossnade det och hon vågade lita mer på tränaren och det syntes så tydligt hur mycket hon växte av att klara av det Jag har nästan varit påväg att ge upp, men det kändes som att om vi ger upp och låter henne "slippa", så kommer hon alltid vilja sluta så fort det känns jobbigt.

    Nu ska jag passa på att få egentid med henne när hon och jag kan vara i backen själv eftersom att "karlarna" i huset inte åker.

    Vi tog förresten bort blöjan nattetid för Zack just innan jul. Vi tar upp han för att kissa innan vi går och lägger oss också. Det har gått hyffsat bra, några olyckor, men mest torra nätter. Han var inte torr på morgonen innan vi tog bort blöjan, så jag e väldigt förvånad över att det har gått så pass bra...

  • Solrosen82

    Olimpia: Det kan ju vara skönt att få gå hem lite tidigare Jag tycker absolut att ni ska testa att ta bort blöjan. Lägg ett skydd i sängen bara. När Meja slutade med blöja på natten så var hennes nästan alltid torr, men vi vågade inte riktigt ta bort den. När vi väl gjorde det var det inga problem och hon har knappt kissat i sängen efter att hon slutade med blöja. Vi tar dock upp henne varje kväll, fast jag tror inte det är nödvändigt. Hon brukar komma upp själv när hon är kissnödig.

  • Solrosen82

    Här inne var det lugnt...

    Vi har drabbats av sjukan from hell och det verkar vara seeegt iår. Håller tummar och tår att jag klarar mig. Har min efterlängtade klipptid imorgon som jag inte vill missa!

    Har hänt lite grejer här med mig senaste veckorna. Fick problem med hjärtat under ett spinningpass för två veckor sen och for då in på akuten där de konstaterade förmaksflimmer. Ska visst inte vara vanligt om man e en frisk och sund 28-åring. Fick ligga kvar över natten och allt. Sen var jag sjukskriven till i slutet av förra veckan. Känner av hjärtat om jag anstränger mig eller när jag blir stressad. Idag har jag vart på arbets-ekg och började känna samma som på spinningen. De sa innan att jag skulle avbryta om det blev jobbigt, men efteråt visade det sig att det inte syntes på ekg:n. Så jag ångrar djupt att jag inte fortsatte lite till. Ska iaf få komma dit och göra ett nytt på en månad. Men jag blir så less, läkare ska alltid ha allt svart på vitt! Räcker det inte med att en frisk och kry 28-åring som aldrig haft problem plötsligt får det och inte ens kan bära tunga kassar utan att få ont i hjärtat??

    Fick rådet att "leva som vanligt" och höra av mig eller komma in om jag får problem. Så nu ska jag testa att "provocera" lite. Han rekomenderade inte spinning, men en rask promenad får det allt bli!

    Känner att bråken här hemma mellan barnen e en stor stressfaktor och det e ju nåt jag dragits med sen Zack föddes. Så det e väl säkert nåt sånt som ligger bakom. Började läsa Jesper Juuls "Din kompetenta familj" när jag var hemma själv och där får man ju en massa bra tips att använda sig av. Gillar verkligen hans sätt att se på saker.

  • Solrosen82

    trazzlan: Ja både oro och irritation. Jag e så less på att inte få träna Om det inte blir bra så kan man medicinera eller så opererar de. Då fryser eller bränner de av en nerv i hjärtat som inte fungerar som den ska. Ett av de enklare ingreppen i hjärtat som ska ha bra resultat.
    Käftsmäll var rätta oret!

    Olimpia: Ja, jag hoppas jag får nån rätsida på det här snart.
    Det e inte fel med en kramgo tjej

  • Solrosen82

    Hej!

    Det skrivs inte mycket här, men det brukar ju oftast bli så när barnen blir större och större. Kul att kika in då och då. Men nu kikar jag mest runt på ressajter och bröllopstorget Ett år kvar till vi ska åka iväg och gifta oss, så det e ett tag kvar...

    Nufsan: Hoppas ni får rätsida på Karls problem. Sjukor verkar man få dras med första åren på dagis. Vi har *peppar peppar* klarat oss bra från förkylningar. Barnen måste ha byggt upp ett bra immunförsvar. Influensan verkar vara feber och ont i huvudet iår. Har hört andra som haft så.

    Trazzlan: Visst e det betydligt jobbigare med två än med ett barn, men tänk va tråkigt de hade haft om de inte haft varandra Kul att du börjat jobba igen. Det e skönt att få vara lite mer social.

    Dior: STORT Grattis!! Va roligt att vara gravid.

    F4: Trivs du bättre med nygamla jobbet än det du slutat på?

Svar på tråden Bebisar födda oktober 2007, del 11