Inlägg från: fruganL |Visa alla inlägg
  • fruganL

    Vi som hade BF i okt 2009 #5

    Jag köpte Semper, men bara för att det var den som råkade finnas på den butiken typ. Letade efter något som var från fyra månader. Har inte öppnat den än dock, vi avvaktar. Men när han är lite över fem månader så drygar vi nog ut pappamaten på förmiddagen med lite gröt för att där kunna minska lite på pumpningen. Pumpar två gånger om dagen som det ser ut nu (en gång per dag på helgen), och det är förbenat jävla tråkigt. Går nästan en halv måltid plus just nu så vi boostar upp frysen, men ett tag var vi nere på nästan minus så det är skönt att vara tillbaka på pluskontot. Men ja vi får väl se hur matintresset ser ut efter påsk, så bjuder vi väl på banangröt efter det någon gång.

    Vad har ni köpt för barntallrik och sånt där, och var? Eller har ni köpt något sånt alls? Frågade mamma om min gamla fanns någonstans och hon sa att de gärna köpte en till oss för det kunde vara roligt att ha. Men var?

  • fruganL

    Ja, alltså...mamma ville gärna ge något, så kan likagärna leta upp något. Behövs lär det ju inte göra än på ett tag och för egen del känns det inte tokviktigt.
    Har Guldfynd plasttallrikar? Tänkte nog gärna någon webshop. Tänkte leta upp en som vi vill ha, men orkar inte gå till fysiska butiker och leta!

  • fruganL

    adagumsan - tack så mycket! Jag är toktrött på att pumpa men pumpar ändå två gånger om dagen. När jag kommer hem från jobbet är tuttarna orörda i typ sex timmar så då får jag ut en deciliter från ena och han äter den andra. På kvällen är de orörda i typ tre-fyra timmar och då får jag om jag har tur ut en deciliter ur båda. Har fått upp mjölkmängden igen och den dagpumpningen gör jag bara om vi inte ska göra något speciellt under dagen. Ska vi det får han hellre äta båda, för även om han inte orkar hela båda så orkar han det nästan och tar han bara ena blir han ofta hungrig efter kanske två timmar igen. Har dock ont i muskler och tumleder och jah...börjat få pump-slitskador. En månad till så börjar vi med smakisar typ ett par veckor efter det ska jag nog kunna sluta pumpa. Garanterat blir det max 2½ månad till för i sommar är jag 100% FL. Är lite enveten och vill gärna helamma tills han är halvåret som sagt, och ja...då får det ju bli så här även om det är tråkigt.

    HöstLilja...Han sover som sagt från typ sjusnåret till sextiden när jag går upp för att gå till jobbet. Behöver ofta nappa om honom en gång per natt efter att han har somnat och beroende hur dagen sett ut så vill han gärna ha mat vid fyra-femsnåret på morgonen. Ibland kan jag nappa om honom igen ett par gånger tills klockan ringer där vid sextiden. Så ja, heeeeela natten lång.

  • fruganL
    adagumsan skrev 2010-03-18 07:59:54 följande:
    Sen har jag funderat på att testa sötpotatis, det borde väl funka?
    Min BVC sa att många började med just sötpotatis eftersom den var sötare i smaken...
  • fruganL

    Milo är tokcharmig på morgonen. Han vet så väl att när min klocka ringer så vill jag dra mig bara en liten stund. Han kikar över kanten och väntar på att jag ska dyka upp. När jag gör det skiner han upp som en sol, fast om han bara får nappen och jag försvinner så ligger han där nöjd i gott och väl en kvart till, slumrar lite. Så när jag väl kommer tillbaka så vet han att det är på riktigt. Då paddlar benen loss som bara tusan, han skrattar och blåser ljud mellan läpparna.


    Fast egentligen är han tokhungrig eftersom han inte ätit på nästan tolv timmar vid det laget. Så när jag väl tar upp honom börjar han dra och leta. Sätta ner honom för att knäppa upp bh.n eller ta på sig en tröja man glömde, gud förbjude om det skulle hända, för då åker mungiporna ner och ansiktet skrynklas.
    Och ja, den där handen som klappar försiktigt på bröstet eller över bröstkorgen, utspridda fingrar och lätt som en fjäder.
    Passtillverkning ska det bli nu, för här vankas semester!
  • fruganL
    adagumsan skrev 2010-03-23 20:20:11 följande:
    Oj! Vart ska ni åka då? Vill också.....
    Först två dagar i London och sedan en vecka hos några goda vänner i Wales. Underbart med semester ska det bli!
    Hur går det med tygblöjeriet?
  • fruganL

    Ja, skönt ska det bli med semester helt klart. Men det kostar ju vad det kostar liksom. Glömde ta ut FP den här månaden dessutom och min man tar inte heller ut något, så nu sitter vi här med två halva löner och tredje månaden med dubbla boendekostnader. Onekligen intressant och helt klart lätt så att semester är välbehövligt när inga pengar finns.


    Hur har ni det med bilbarnstol? Har läst någonstans att bilbarnstol är mycket säkrare än babyskydd och att man kan byta så fort bebisen sitter stadigt. Börjar leta så smått, men jah...var börjar man?
    Och sittdel, någon som har testat? Milo är inte missnöjd med att ligga ner, men han är helt klart mer nöjd med att sitta. Det är toksmidigt att byta till sittdelen istället för liggdelen på vår vagn och båda går att ha både framåt och bakåt. Ska nog testköra den, mest bara för att se vad som händer. Minns inte om den har fullt liggläge...
  • fruganL
    mamaciiita skrev 2010-03-27 16:12:22 följande:
    Jag har inte hört något om att riktig bilbarnsstol skulle vara säkrare än babyskydd men det kankske är värt att kolla upp! Vi har redan en bilbarnsstol som är från ett år, vi fick köpa den billigt genom en kompis som jobbar på BMW (800 kr).
    Men från ett år låter väl ganska sent? Fast det beror ju helt på vad man har för babyskydd...Milo kommer lätt ha vuxit ur vårt innan han är ett år!
    Imorgon ska vi försöka få ordning på förrådet, vi hann inte riktigt med när vi flyttade in och bara stuvade in grejerna. Då får han provköra sittdelen för den är redan där nere. Såååå jobbigt att dra upp den för tre våningar när det finns hiss och allt! =)
Svar på tråden Vi som hade BF i okt 2009 #5