• Blå Flygare

    Tygblöjetråden 24

    Det här är tråden för oss som använder tygblöjor, vill använda tygblöjor eller bara är nyfikna på tygblöjor.
    Alla frågor är välkomna!

    Tråden är dock längre än ditt bredband, så det är OK att fråga utan att ha läst hela tråden först.

    För att du som är nykomling inte ska känna dig utanför i diskussionerna har vi en förklaring till vad som menas med de olika benämningarna på tygblöjorna och materialen samt hur de används i trådens första inlägg.

    Dit kommer du om du klickar på den lilla symbolen
    ...längst till vänster vid sidnumren.

    Där finns också vår länklista som tar dig till tips och tricks med blöjanknytning, recensioner och betygssättning av modellerna, butiker där du kan köpa blöjor, mönster till blöjor att sy själv m.m.

    Förkortningsförvirring? Här är en lathund för våra vanligaste förkortningar:

    AIO=All-in-one * BBh=Baby Beehinds * Bbs=Blueberrys BG=Bum Genious

    BH=Baby Heaven * Bhr=Bum Hugger * BM=Bambino Mio * FB=Fuzzi Bunz

    GAD=Green Acre Designs * HH=Happy Heinys * HeH=Hemp Hour * IV=Imse Vimse

    MA=Magic Alls * MOE=Mother Of Eden * MT=Mommys Touch * PP=Pea Pods

    SWB=Swaddlebees * WO=Wonderoos

    Förra tråden: www.familjeliv.se/Forum-11-269/m49335180.html

  • Svar på tråden Tygblöjetråden 24
  • drWho
    IVFmamma skrev 2010-03-16 20:15:06 följande:
    Med min dotter så hade jag massor med mjölk, konstant läckte det trots engångsinlägg och det kändes som ett enormt slöseri. Jag ska få några inlägg i flanell av en kompis så jag tänkte väl testa sånna där i ull men det är alltid kul att höra era åsikter..
    Om du läcker mycket är det kanske inte så bra med tvätbara tyvärr, läcker själv rejält och varvar flanellinlägg från IV med engångs. Under dagen räcker de till, men jag får ha med mig extra i handväskan för att byta om det kommit en rejäl skjuts mjölk, och när jag ammar lägger jag i ett extra engångsinlägg eller mjölkuppsamlingskupa från apoteket, för det står de inte pall för. Nattetid blir det oftast engångs, tycker inte de tvättbara räcker hela natten.
    Håller med Blå Myran om att de kan synas genom kläderna, men har ganska kraftig amningsBH så då är det inget problem. Tvätten löser sig iom att jag har tygblöjor, slänger de använda inläggen i dagens blöjtvätt!
  • drWho

    Glömde bort att tacka Blå Myran för länken, suverän service! Upptäckte just att tråden gått ut och sökte efter en ny när jag såg gästboksmeddelandet.

  • Pytteblå

    Hej!

    Jag behöver er hjälp! Jag har testat IV formsydda blöjor i flanell och varit nöjd så jag bestämde mig för att köpa fler. Jag fick möjlighet att köpa ett gäng blöjor och blöjbyxor till ett bra pris. Enligt uppgift skulle det vara IV formsydda i flanell. När blöjorna nu kom med posten så var de i vanlig bomull.

    Hur hade ni gjort? Självklart kan jag häva köpet eftersom varan inte stämmer med vad som utlovats. Ni som testat, hur bra är dessa blöjor jämfört med de i flanell?

    Alla tips och råd mottages!

  • TiLo

    jag skulle vilja få tips på tygblöjor som kan klara en 3½ åring som kissar hela nätterna. en vanlig engångs är knökfull på morgonen. tänker att det är lättare för henne att känna att hon kissar i tygis och på det sättet kanske hon kan träna sig utan att jag behöver tvätta sängkläder varje natt.

  • Ekorrfamiljen
    IVFmamma skrev 2010-03-16 19:47:15 följande:
    Blå Myran: tack för länken!!Nån soom har testat tvättbara amningsinlägg? Tex. sånna i flanell eller ullJag är nämnligen intresserad men vill gärna höra nån åsikt innan jag köper.
    Jag har IVs i flanell och gillar dem skarpt. Jag läcker också mycket så i början körde jag med dubbla inlägg och på natten hade jag dessutom en dubbelvikt frottéhandduk i behån. Nu har jag bara en frottétvättlapp på ena sidan när jag ammar men annars räcker det ganska bra med ett flanellinlägg i varje kupa.

    Nackdelen är att de kan läcka fortare än engångs, de måste bytas ofta(re)..

    Fördelar; Man har alltid inlägg hemma, man kan använda dem om och om igen, de fastnar inte i bröstvårtorna! de är mjuka och sköna mot brösten och hjälper till att hålla dem varma.

    Tack Blå Myran för länken btw!!
    Tin 950103, Saga 961003, Vendel 060504, Vemund 091111
  • Blå Flygare
    Ekorrfamiljen skrev 2010-03-17 09:39:46 följande:
     ... de fastnar inte i bröstvårtorna!
    Det var (främsta) anledningen att jag köpte i tyg, när man bara läcker någon droppe då och då så fastnar engångsinläggen och gör löjligt ont att dra loss.
  • Cocco

    www.kidsinthegarden.com har massor med fina tyger till tygblöjor. Hon är supertrevlig och man brukar få sina grejer inom en vecka ungefär.

    Knapptång kan man köpa billigt på ebay dessutom så ingick det 400 set med knappar i valfri färg.

    Här är det amerikanske forumet för oss dårar som envist måste sy tygblöjorna själv
    diaperdivas.proboards.com/index.cgi

    Och till sist mitt favorit mönster som även om man inte gilla mönsret innehåller i princip allt man behöver veta för att sy tygblöjor så det ser ut som köpta.
    www.darlingdiapers.com/
    Värt varenda öre

  • Hundägare i Gbg

    Hej hej!


    Jag har läst ett tag men inte skrivit men nu har vi faktiskt kommit igång med tygblöjor på vår lilla bebis på 2,5 månader. Vi fick låna ett gäng såna där imse-blöjor med blöjbyxor och det verkar funka bra tycker vi. Det var inte så krångligt som jag trodde men vi har iof inte kommit till tvättandet än
    En liten fråga som dyker upp är hur ofta man ska byta blöja? Självklart fattar jag att det inte ska läcka och sådär men några gånger har ju hela blöjan varit fuktig, men inte blöt. Har man väntat för länge då?
  • Celiine

    Hej!

    Jag hakar på här!

    Tänkte höra, jag har stickat egna blöjbyxor av ull, har tvättat dem i maskin och behandlat dem med ullkur 3-4 gånger sedan jag började använda dem. Det jag undrar är, hur lång tid ska det egentligen ta innan de slutar läcka? Jag har hört att det kan ta några tvättar, men hur många?
    Eller är det jag som byter för sällan?
    De blir inte dyngsura direkt, men de och ibland även utanpåbyxorna kan bli fuktiga. Jag brukar byta ungefär var 2-3 timme, och jag har vikblöjor med microfiberinlägg.

    Har jag för stora krav? Blir det någonsin en total fuktspärr av ull?

  • Ronjas mamma
    Pytteblå skrev 2010-03-17 08:17:26 följande:
    Hej! Jag behöver er hjälp! Jag har testat IV formsydda blöjor i flanell och varit nöjd så jag bestämde mig för att köpa fler. Jag fick möjlighet att köpa ett gäng blöjor och blöjbyxor till ett bra pris. Enligt uppgift skulle det vara IV formsydda i flanell. När blöjorna nu kom med posten så var de i vanlig bomull. Hur hade ni gjort? Självklart kan jag häva köpet eftersom varan inte stämmer med vad som utlovats. Ni som testat, hur bra är dessa blöjor jämfört med de i flanell? Alla tips och råd mottages!
    Förstår inte helt I.V har bara frotte och flanell i formsydda är det rutvävda vikisar du har fått?
    Annars kan det vara så att det är flanell formsydda som varit tvättade så många gånger att det liknar och känns som vanlig bomull, det gör nämligen några av mina formsydda flanell men till gengäld suger de kiss som bara den
Svar på tråden Tygblöjetråden 24