• Blå Flygare

    Tygblöjetråden 24

    Det här är tråden för oss som använder tygblöjor, vill använda tygblöjor eller bara är nyfikna på tygblöjor.
    Alla frågor är välkomna!

    Tråden är dock längre än ditt bredband, så det är OK att fråga utan att ha läst hela tråden först.

    För att du som är nykomling inte ska känna dig utanför i diskussionerna har vi en förklaring till vad som menas med de olika benämningarna på tygblöjorna och materialen samt hur de används i trådens första inlägg.

    Dit kommer du om du klickar på den lilla symbolen
    ...längst till vänster vid sidnumren.

    Där finns också vår länklista som tar dig till tips och tricks med blöjanknytning, recensioner och betygssättning av modellerna, butiker där du kan köpa blöjor, mönster till blöjor att sy själv m.m.

    Förkortningsförvirring? Här är en lathund för våra vanligaste förkortningar:

    AIO=All-in-one * BBh=Baby Beehinds * Bbs=Blueberrys BG=Bum Genious

    BH=Baby Heaven * Bhr=Bum Hugger * BM=Bambino Mio * FB=Fuzzi Bunz

    GAD=Green Acre Designs * HH=Happy Heinys * HeH=Hemp Hour * IV=Imse Vimse

    MA=Magic Alls * MOE=Mother Of Eden * MT=Mommys Touch * PP=Pea Pods

    SWB=Swaddlebees * WO=Wonderoos

    Förra tråden: www.familjeliv.se/Forum-11-269/m49335180.html

  • Svar på tråden Tygblöjetråden 24
  • yrväder
    Abrakadabra skrev 2010-03-20 11:32:14 följande:
    Jag slogs just av en tanke – skulle man kunna sy blöjbyxor av ull-/ylletyg, alltså istället för att sticka ullbyxor? Eller kanske om man syr blöjor (pockets eller all in one) och har ull/ylle i yttersta lagret, istället för PUL? Kanske ställer man till det med tvätten då ... Spontana tankar och råd?
    Ja det finns flera som sytt ytterbyxor av ylletyg, tänk bara på att det ska vara i princip ren ylle. Det knepiga jag tänker kring det är att det känns lättare att hitta garn som inte sticks, än ulltyg som inte sticks.

    Problemet med ullpockets/AIO blir ju som du säger tvätten. Ull går ju inte tvätta så varmt, men blir rent ändå, medan det man har som uppsugning behöver varm tvätt för att bli rent.  Men kika på loveybums LIO's, det är ullskal med formsydda som man knäpper fast i skalet. Blir ju ungefär lika lätt, men man tvättar separat. Man skulle ju kunna sy nåt liknande.
  • banansmoothie
    drWho skrev 2010-03-20 10:16:19 följande:
    Någon som använt BG 3.0 pocket på lite större barn? Trivs väldigt bra med dem till min son, men har redan fått ändra till medium-knäppningen (onesize-blöjor) och han är inte ens 3 månader än! Och ganska normalstor, låg exakt på viktkurvan och lite över på längdkurvan när vi var på BVC häromdagen :) Känns som att han kommer växa ur blöjan på nolltid, men det ska ju funka hela blöjperioden, eller?
    Japp, jag har två stycken och använder dem till min son som är nästan 2 år. De passar jättebra. Jag hade samma tanke när han var mindre, för jag knäppte upp hela vägen nästan direkt, men jag vet inte riktigt hur, de växer på ett annat sätt sen tror jag. Nu är min son ganska smal så jag vet inte hur de passar på jättetjockisbebisar men för mig har de i alla fall fungerat hela blöjperioden hittils.
  • banansmoothie

    Är det nån som har ett mönster för pocketblöjor med sidknäppning? Alltså så man kan reglera både midja och lår.

  • Blå Flygare

    Laggt en beställning på 12 blöjor {#lang_emotions_sealed} Tänk om jag ångrar mig! Måtte dessa bli bra nu. Kommer lär de göra lagom till jag börjar jobba och maken tar över - ett par månader för sent mao

  • emindy

    Vi har knäppt ned våra BG igen eftersom hon smalnade av när hon började krypa och gå. Så nu är hon strax över året och har på näst största. Hon är visserligen på kurvan under...

  • Blå Flygare

    Någon här som använder muksut pocket med kardborre? Vilken kroppsform passar de bäst på?

  • paprikatingeling

    Vi använder muksut pocket med kardborre och är nöjda! Har inte så stor erfarenhet (en son på 3 månader) på tygblöjor än så kan inte säga så mycket mer än att de sitter bra på vår son som är ganska smal (medelkurvan i både vikt och längd). Vi har en BG organic också och den sitter nog just nu bättre i minsta storleken. Muskut (stl S/M) är fortfarande ganska stor.


  • Blå Flygare

    I FB finns en tygblöjegrupp, just delat med mig av lite bilder där

Svar på tråden Tygblöjetråden 24