• Blå Flygare

    Tygblöjetråden 24

    Det här är tråden för oss som använder tygblöjor, vill använda tygblöjor eller bara är nyfikna på tygblöjor.
    Alla frågor är välkomna!

    Tråden är dock längre än ditt bredband, så det är OK att fråga utan att ha läst hela tråden först.

    För att du som är nykomling inte ska känna dig utanför i diskussionerna har vi en förklaring till vad som menas med de olika benämningarna på tygblöjorna och materialen samt hur de används i trådens första inlägg.

    Dit kommer du om du klickar på den lilla symbolen
    ...längst till vänster vid sidnumren.

    Där finns också vår länklista som tar dig till tips och tricks med blöjanknytning, recensioner och betygssättning av modellerna, butiker där du kan köpa blöjor, mönster till blöjor att sy själv m.m.

    Förkortningsförvirring? Här är en lathund för våra vanligaste förkortningar:

    AIO=All-in-one * BBh=Baby Beehinds * Bbs=Blueberrys BG=Bum Genious

    BH=Baby Heaven * Bhr=Bum Hugger * BM=Bambino Mio * FB=Fuzzi Bunz

    GAD=Green Acre Designs * HH=Happy Heinys * HeH=Hemp Hour * IV=Imse Vimse

    MA=Magic Alls * MOE=Mother Of Eden * MT=Mommys Touch * PP=Pea Pods

    SWB=Swaddlebees * WO=Wonderoos

    Förra tråden: www.familjeliv.se/Forum-11-269/m49335180.html

  • Svar på tråden Tygblöjetråden 24
  • mrs maniac

    ronjas mamma; tack!

    celiine, jag hade oxå hemstickade blöjbyxor, i m&k's ekologiska ullgarn.
    dom slutade aldrig läcka heller, trots ullkur och försök till hoptovning i grenen på byxorna, jag vet inte vad man ska göra för att få dom tät?

    kollade hur färdigsydda ullbyxor är gjorda, och hittade superfina dubbelstickade med 'hönsben' från näva ekotextil, www.ekotextil.se, jättebra sida med lite av varje
    tyvärr köpte jag aldrig några, vi bytte till IV´s AIO, så jag kan inte säga hur dom är...

  • Moson

    Blå Myran och Yrväder tack för råd :)


    Har märkt att på mina formsydda blir kardborret alldeles korvigt. Vet inte om det skulle bli någon skillnad att sy det på pulen. Nu har jag ju iofs redan beställt kardborre och ska man ha knappar måste det ju bli till att köpa en tång. Hmm vad svårt.
    Tur att det är roligt att sy och bättre för miljön för jag vet inte om vi egentligen sparar så mycket pengar på tygisar ;)
    Vet ni förresten hur lång tid det kan ta att få hem tången och man köper på Ebay?
  • Moson
    mrs maniac skrev 2010-03-17 18:14:09 följande:
    ronjas mamma; tack! celiine, jag hade oxå hemstickade blöjbyxor, i m&k's ekologiska ullgarn. dom slutade aldrig läcka heller, trots ullkur och försök till hoptovning i grenen på byxorna, jag vet inte vad man ska göra för att få dom tät? kollade hur färdigsydda ullbyxor är gjorda, och hittade superfina dubbelstickade med 'hönsben' från näva ekotextil, www.ekotextil.se, jättebra sida med lite av varje tyvärr köpte jag aldrig några, vi bytte till IV´s AIO, så jag kan inte säga hur dom är...
    Konstigt, det var just M&K ecoull jag stickade mina i. Rätstickning och 1x1 rib. Jag tovade som sagt i tumlaren och har kurat dom typ tre gånger, funkade bra.
  • SaraLj

    Hejsan!
    Jag är helt ny på dethär med tygblöjor och jag har inte läst bakåt i tråden.
    Funderar på var man kan köpa begagnade blöjor (ska man miljötänka är det väll lika bra att ta det hela vägen och inte köpa nya??)? 
    Funderar på att börja med att testa vikblöjor på min 6 månaders (känns som det billigaste allternativet??!).
    Är det någon som har ett bra mönster i tvåändsstickning på yllebyxor (har hittat mönster men de är inte så täta och det känns som om man vill väll ha det tätstickat? ). Viker man bara blöjan och sen på med yllebyxan eller har man en till byxa där i mellan? I så fall hur ska den byxan se ut?

    Hoppas att jag inte ställer för konstiga frågor? kan ingenting om dethär...

  • Blå Flygare
    SaraLj skrev 2010-03-17 21:19:22 följande:
    Hejsan! Jag är helt ny på dethär med tygblöjor och jag har inte läst bakåt i tråden. Funderar på var man kan köpa begagnade blöjor (ska man miljötänka är det väll lika bra att ta det hela vägen och inte köpa nya??)?  Funderar på att börja med att testa vikblöjor på min 6 månaders (känns som det billigaste allternativet??!). Är det någon som har ett bra mönster i tvåändsstickning på yllebyxor (har hittat mönster men de är inte så täta och det känns som om man vill väll ha det tätstickat? ). Viker man bara blöjan och sen på med yllebyxan eller har man en till byxa där i mellan? I så fall hur ska den byxan se ut? Hoppas att jag inte ställer för konstiga frågor? kan ingenting om dethär...
    På Blocket dyker det ofta upp stora paket med blöjor, så det räcker en hel period ev att det behöver kompletteras. På tradera kan man buda, där köper man ofta styckvis och priset blir högre. På sjalbarn.se hittar jag det mesta, mittemellan prismässigt. Där kan man också efterlysa om det är något särskillt man vill ha.
  • yrväder
    Moson skrev 2010-03-17 18:53:28 följande:
    Vet ni förresten hur lång tid det kan ta att få hem tången och man köper på Ebay?
    Det stod 8-21 dagar och det tog nog ganska precis 14 dagar (ink helg)
  • Pytteblå

    Hej!

    Jag är helt ny i tygblöjevärlden. Har precis börjat och använder IV formsydda blöjor till dottern. Nu är jag lite sugen på att sy egna blöjbyxor. Var kan jag hitta bra mönster på blöjbyxor, typ IVs? De blöjbyxor man köper har ju två lager, PUL innerst och något annat ytterst. Måste det vara så? Det finns ju så många PUL-tyger i fina färger och mönster. (Ser redan dottern fara runt på gräsmattan i sommar med en blommig rumpa i vädret framför mig!) Vad är det för skillnad på polyester-PUL och bomulls-PUL?

    En sista fråga, är det någon som beställt från Nappies Covered? Erfarenheter?
    www.nappiescovered.com.au/store/Default.asp

    Hoppas att någon kan svara på mina frågor, det kommer säkert fler längre fram!

  • banansmoothie

    Alltså jag är bara nyfiken, inte ute efter köpare (ännu på ett tag i alla fall), men skulle någon här köpa ett helt sett med begagnade blöjor som använts på heltid och har lite fläckar och så, men för ett betydligt reducerat pris. Alltså det känns ju så surt att slänga nått som kan användas till 2-3 barn till trots lite fläckar osv. 


    Nått som kostade mig runt 6000 i inköp nytt skulle jag sälja för liksom 1500 ungefär. Tror ni nån skulle nappa? Då är det 26 blöjor plus blöjbyxor och ditten och datten.
  • banansmoothie
    Pytteblå skrev 2010-03-18 09:16:12 följande:
    Hej! Jag är helt ny i tygblöjevärlden. Har precis börjat och använder IV formsydda blöjor till dottern. Nu är jag lite sugen på att sy egna blöjbyxor. Var kan jag hitta bra mönster på blöjbyxor, typ IVs? De blöjbyxor man köper har ju två lager, PUL innerst och något annat ytterst. Måste det vara så? Det finns ju så många PUL-tyger i fina färger och mönster. (Ser redan dottern fara runt på gräsmattan i sommar med en blommig rumpa i vädret framför mig!) Vad är det för skillnad på polyester-PUL och bomulls-PUL? En sista fråga, är det någon som beställt från Nappies Covered? Erfarenheter? www.nappiescovered.com.au/store/Default.asp Hoppas att någon kan svara på mina frågor, det kommer säkert fler längre fram!
    Men det är ju en AU store! Jag har varit inne på den sidan 100 gånger minst, men dock aldrig köpt nått. Bor du här också?
Svar på tråden Tygblöjetråden 24