• Eliin80

    Fortsatt babbel efter MF/MA 2009

    Det här är en tråd för alla som känner att de passar in här.

    Vi har varit ett litet gäng som följts åt ett tag nu på vägen till ett plus, efter MF/MA. Vissa har blivit gravida igen, och andra väntar fortfarande på sitt efterlängtade plus.

    Välkomna!


    ♥٭ Elise 080706 ٭♥
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-25 18:23
    BF-lista

    Eliin80 - 5 september

    Bjornis - 25 december

    Polarbjörnen - 20 februari

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-08-24 13:52
    BF-lista

    Eliin80 - 5 september - Matilda kom 14 februari

    Bjornis - 25 december

    Polarbjörnen - 20 februari

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-08-24 13:53
    Blev visst liiite fel!

    BF-lista

    Eliin80 - 5 september - Matilda kom 14 augusti

    Bjornis - 25 december

    Polarbjörnen - 20 februari
  • Svar på tråden Fortsatt babbel efter MF/MA 2009
  • Polarbjörnen

    härligt! nu kör vi vidare!

    jag ska ta tag i min vikt som har brakat iväg efter det att jag blivit sambo =) (ca 10 kg)

    så nu undrar jag om det är någon av er som är i samma sits?

    funderar på GI, men tycker det verkar lite krångligt... någon som kört GI? tips? litteratur eller hemsidor?

  • Eliin80
    Polarbjörnen skrev 2010-03-17 13:20:47 följande:
    härligt! nu kör vi vidare!jag ska ta tag i min vikt som har brakat iväg efter det att jag blivit sambo =) (ca 10 kg)så nu undrar jag om det är någon av er som är i samma sits?funderar på GI, men tycker det verkar lite krångligt... någon som kört GI? tips? litteratur eller hemsidor?
    Jag har tyvärr också en hel del vikt jag skulle velat bli av med innan jag blev gravid igen, men nu blev det inte så. Men innan jag blev gravid åt jag enligt LCHF några veckor, och det var väldigt effektivt för mig. Även ViktVäktarna har jag använt mig av, och det gillar jag också. Men fördelen med LCHF är att man aldrig behöver vara hungrig, och det är ju skönt...
    ♥٭ Elise 080706 ٭♥
  • Bjornis
    Polarbjörnen skrev 2010-03-17 13:20:47 följande:
    härligt! nu kör vi vidare!jag ska ta tag i min vikt som har brakat iväg efter det att jag blivit sambo =) (ca 10 kg)så nu undrar jag om det är någon av er som är i samma sits?funderar på GI, men tycker det verkar lite krångligt... någon som kört GI? tips? litteratur eller hemsidor?
    Ja nu kör vi på här!

    Jag är i samma sits som du. Jag har kommit igång och tränat denna veckan äntligen. Eftersom jag bröt ena foten i juli och andra precis vid nyår har det inte blivit mycket träna sista 8 månaderna. Sen hamnade ju ma:t emellan också. Haha. Herregud. Men iaf, jag äter enligt tallriksmodellen/viktväktarna/sunt förnuft typ. För mig handlar det om att eliminera det som gjorde att jag hamnade här och i mitt fall är det sambogrejen - myskvällar med godis, snacks, ost och kex, vin osv. Alkohol har jag nästan inte druckit sen vi börjat satsa på bebis så det drack jag tydligen ändå inte för mkt av för att sluta med det gjorde ingenting. Haha. 
    Jag blir nästan alltid sugen på nåt efter middagen så jag försöker se det som att om jag och maken delar på ett paket mumsmums så är det otroligt mycket bättre än att dela på 200 gram marabou mjölkchoklad. Att jag sen kommer igång och tränar 3-4 ggr/v det är a och o för mig. Om jag tränar så kommer oftast maten automatiskt. Jag måste äta oftare (5-6 ggr/dag) då för att orka vilket leder till att inte blodsockret skuttar upp och ner och jag inte blir lika hysteriskt sugen!

    Jag är kostvetare i grunden så borde kunna detta och leva efter kan man tycka men nä... vi blir också tjocka! Eliin80: Det var ju en jättebra inledning på tråden!  
  • Cirkusmamman

    Hu ja... vikt kan vi verkligen diskutera då...! Jag höll på att försöka gå ner när det tog sig nu. Är lite orolig att jag kommer ha 3-siffrigt i slutet av graviditeten för första gången i mitt liv. usch usch! Fast... jag är glad om det blir så ändå, för i slutet av graviditeten vill jag ju gärna vara! :) Men nu tänker jag verkligen på att äta en balanserad kost och inte äta en massa onödigt som godis och kakor.

    Det blev en bra inledning på tråden tycker jag!!
    Nu ska jag gå o lägga mig. Den här tröttheten tar musten ur en!! :D

  • Eliin80

    Idag går jag in i vecka 17...känns ju helt galet. Och igår fick jag kallelse till UL. Ska dit 8 april. Blir kul att få se det lilla livet igen...


    ♥٭ Elise 080706 ٭♥
  • Polarbjörnen

    skönt på nåt sätt att man inte är ensam i detta viktträsk! hade lagt upp en plan med LCHF innan graviditeten, då min syster gifter sig i sommar hade jag tittat ut en målviktsklänning och allt. men sen blev det en groda och sen blev det liksom inget mer med det. har kört LCHF förr, funkar skitbra, men jag kan inte hålla mig till den livsstilen for life, är för mkt kolhydratsjunkie, och vill hitta ett sätt att äta och leva som håller över tid =) Så nu tar jag nya tag. misstänker att det blir tresiffrigt för mig vid en graviditet om jag inte gör ngt. gick ned från 86 kg till 78 kg, sen blev det samboskap och så har jag slutat snusa = 93 (!!!) kg i dagsläget. all time high! har startat GI nu, känt mig jävligt trött och yr, men hoppas att det stabiliserar sig. när kroppen vant sig lite ska jag dra igång träning på allvar. nu promenerar jag mest. byter gärna tips om träning och mat! =) kvällssuget behöver man definitivt tips mot... =)

  • Cirkusmamman

    Eliin80: vad härligt!! Snart riktiga ultraljudet!

    Polarbjörnen: då delar vi vikt du o jag!! Jag vägde några kg mindre när jag var gravid i höstas o efter missfallet gick jag upp några tröstkilon som jag inte gått ner sen. Trist, men det är bara att försöka att inte äta för mycket för "två" utan sköta sig så man inte får för många kilon +. :/ Jag är också kolhydratsjunkie och min största fälla är nog mackorna, så de försöker jag eliminera helt o äta fil o müsli i stället med skivad frukt. Jag kan inte heller ta bort kolhydrater utan tar lite mindre av det i stället o mer av protein o grönsaker/sallad. Det svåra för mig blir nog nu att avstå från choklad, för just nu skulle jag kunna moffa hur mkt som helst.

    Nu har jag börjat få små hormonplitor i ansiktet...! hurra...! Har berättat för min närmsta kollega att jag är gravid, det är skönt att  hon vet om det och jag vet till 100% att jag kan lita på henne. Människa med större integritet får man nog leta efter.

    Verkar inte som jag får göra tidigt VUL :( , de bara skrattade åt mig när jag frågade... hatar när sådan personal behandlar en som att man är en nojjig barnunge. Men på torsdag ska jag till barnmorskan i alla fall, får se vad hon säger om det.

    ha en fin helg!!
    kram!

  • Cirkusmamman
    Bjornis skrev 2010-03-20 15:21:08 följande:
    Jag delar faktiskt vikt nästan på grammet med er också. Haha. Lustigt. Eller inte!
    Hihi, vad lustigt. vi har mer gemensamt än vad man trodde. haha.. {#lang_emotions_dreamer}
    I helgen är jag hos min mamma, vi har "tjejhelg" (hon är gräsänka i helgen!), sambon är hos en kompis o mekar bil o har grabbhelg, så igår åt vi kebabpizza. Himla bra...! Och det har ju lyckats bli en del fika också med kladdkaka o grädde bl a.
    Får nog skärpa mig i veckan så man inte hamnar på 3-siffrigt redan före påsk...! {#lang_emotions_embarassed}
  • Polarbjörnen

    hehe. ja, se där! =)

    jag har haft en sista syndahelg, då jag unnat mig öl, hamburgare och våfflor. i morrrn är det slut och över med syndandet. då är det hard core som gäller. (fast jag ska på spa-helg med tjejerna och sen är det fjällsemester, så liiite mer syndande lär det bli där)

    testade i morse. negativt och nu är mensen på ingång. besvikna tårar denna gång också. fan. och det är liksom inget mna kan göra. bara fortsätta köra på.

    fast nu har vi i och för sig pratat om att hoppa över nästa ÄL eftersom det blir nedkomst jul/nyår. för barnets skull alltså.

    samtidigt känns det väldigt märkligt att hoppa över en chans när det bara kommer en gång per månad i bästa fall.

    vad tycker ni?

Svar på tråden Fortsatt babbel efter MF/MA 2009