Inlägg från: ÖnskanS |Visa alla inlägg
  • ÖnskanS

    Vi som plussat efter IVF i mars/april 2009

    Monamona: Det heter Lactulos. Är väl inte jättemycket socker i, ev lite fruktsocker, är den som finns på barnmatshyllan från 4 månader. Skulle det bli problem med hennes mage känns det bättre att få diagnosen gluten än att inte veta, lär väl komma in sig i det rätt ok ändå och hon kommer ju inte veta något annat i så fall...

  • ÖnskanS

    Inte så mycket tid. Vill bara meddela att det ser ut som att lillan mår bra nu, bajsade många gånger igår, hårt till en början sen bättre. Var på kontrollvägning, 7.030 gr idag, så 30 gr upp sista månaden får vara godkänt med tanke på omständigheterna.

    Grattis Pluttens mamma!

    Megamuppen: Ser att du skriver om korv. Hade tänkt fråga på BVC idag om det var ok att ge, tänkte med tanke på saltet? Är det ok? Har du koll på det? =) Känns som en lämplig sak att mosa och ge.

    Återkommer och kommenterar mera vid senare tillfälle. Kram till alla och tack för allt stöd under våran sjuktid, känns bra att ha er här! =)

  • ÖnskanS

    Här är det inte heller välling som gäller, fick i lite majsvälling i början när hon var sjuk men sen blev det totalnit, fungerar lite på sked, men då kan vi ju lika gärna ge gröt! Och gröt är favoriten här. Ger gröt morgon och kväll.

    Idag på 9 månaders-dagen klappade vår lilla skrutta händerna för första gången, satt framför allsång på skansen och plötsligt släppte hon sin leksak och ansträngde sig att klappa =)

  • ÖnskanS

    Trollat: Ja, lär väl bli ett sånt där "bokstavsbarn" med de här slappa föräldrarna antar jag

  • ÖnskanS

    Monamona: Jag skulle nog ha testat att få in ett grötmål där vid 11, eller gärna lite tidigare ändå, men kanske sover länge på morgonen? (men det kanske du redan gjort, gillar hon inte gröt?). Sen skulle jag vilja ha ett grötmål även på kvällen istället för amningen kl 20. Skulle hon ändå vilja ha lite tutte innan hon somnar så kan hon ju få det till efterrätt. Tror på att börja tvärtom, dvs att du försöker få in extra matmål så får ni  nog automatiskt bort nattamningen så småningom. Men ni kanske redan testat detta, bara lite funderingar från mig=)

    Megamuppen: Vet inte om hon vinkar riktigt, men viftar väldigt ivrigt med armen när någon kommer och hon blir glad, gissar att det är hennes sätt att vinka  =)

    Pluttens mamma: Visst är det ett helt underbart tillfälle!!!

  • ÖnskanS

    Inne en snabbis och läser ikapp, hinner inte skriva så mycket.


    Megamuppen: Oj, tränar ni redan att hon ska äta med egen sked?! Har jag inte tänkt tanken att man kan än, tror verkligen inte dottern skulle fixa det! Är det vanligt att de kan det redan i den här åldern? Hur gör ni andra?

    Nyss hemkomna från babysimmet som startat idag efter sommaren, var en stor favorit nu! Hade en dotter som sprattlade och skrattade största delen av de 30 min vi var i vattnet. Underbart! Längtar redan till nästa tisdag.

  • ÖnskanS

    megamuppen: Klart ni ska gå! Alla har så fullt upp att mysa med sin egen familj så man håller inte på att kolla in andra, det lovar jag dig! Man märker knappt att det är fler i basängen

    Kanske ska låta henne prova hålla skeden någon gång, som sagt, får de aldrig träna så lär de sig ju inte heller. Bara så jobbigt med allt kladd som ska städas hela tiden =)

    Här har det bakats bullar och tvättats och fixats idag, känner mig riktigt kreativ. Nu äter jag lunch tillsammans med er här vid datorn Städa ett köksskåp står som nästa punkt på mitt schema, om det inte blir lunchmatning av lillan först...

  • ÖnskanS

    Ammiz: Härligt med sån där drop-in tid för babybadning! Finns det ledare med på sånt också eller är det "fribadning"? Duktig du är då som håller på och syr tygblöjor, skulle aldrig orka hålla på med sånt! Håller på och städar i det som ska bli lillans rum så småningom, tänkte ta och rulla ut mattan vi köpte till henne på IKEA i helgen. Vem vet, kanske blir att sy gardiner dit framåt kvällen... =)

  • ÖnskanS

    Megamuppen: Inte lika kreativ varje dag =) Går lite upp och ner med kreativiteten, så det är bäst att passa på när man får lust att ta tag i saker! Ser fram emot att höra vad du tycker om badet, väntar på besked, så ge dig iväg nu utan att tveka  *peppar*

    Ammiz: Skönt att det gick bra för dem!

    Här hemma är lillan inne på en ny "sjuka", den här gången är det en rejäl förkylning som slagit till. Vaknade för två kvällar sen och var supertäppt i näsan! Så inte har det blivit mycket sömn de två senaste nätterna. Idag är hon inte riktigt lika snuvig utan det har börjat övergå till hosta istället... Hoppas bara att vi slipper öroninflammation nu! 

    Trevlig helg till er alla! 

  • ÖnskanS

    Megamuppen: Tycker också att det hänt mycket sista veckorna, hon lär sig nya saker hela tiden. Är dock mest lampan hon vet vart är än och så fort hon ser en lampa pekar hon med pekfingret och ser stolt ut =) Tror absolut att Kajsa förstår vart sakerna är om hon lyckas flera gånger!

    Ammiz: Oj vad stadig hon är! Vi som tycker att T är stabil men tror nog att ni leder lite ändå Kanske blir först med en "gå-bebis"! =)

    Blir väl en ond cirkel det här med sjukdomar också, efter att inte ätit riktigt under så lång tid är väl T mottaglig för det mesta just nu... Idag kl 13 ska vi iaf till läkaren och kolla öronen, för säkerhetsskull. Tycker  det är jättesvårt att veta och känner mig lite löjligt, men hon har vaknat kl 2 i flera nätter nu och verkar ha ont. Tar ca 1 1/2 - 2 timmar, sen kan man lägga henne igen. Pratade med BVC och de tyckte att vi lika gärna kunde åka in och kolla. Bara hoppas att det inte är något.

Svar på tråden Vi som plussat efter IVF i mars/april 2009