• Svar på tråden Liga Match!
  • Esmaralda

    Hej
    Nu är man verkligen tillbaka i vardagen igen vilket känns väldigt skönt trots allt... trodde jag nog inte jag skulle tycka! veckorna som varit har en varit en del resande i jobbet och sova borta. Så imorgon tog jag ledigt (och nästa måndag med!) så himla lyxigt! Och så skönt att få lite mindre tid för barnen på fsk så här i början

    Jag o J har ju fyllt 70 (tillsammans) i sommar så i går hade vi lite party här hemma, barnfritt. Jösses vad kul det var och vad skönt att kunna umgås utan barn nån gång, att kunna avsluta ett samtal ordentligt och inte bli avbruten hela tiden... M & F sov hos farmpr o farfar o det var första gången F sov borta men det hade gått ganska bra.... 

    Sol; vad har ni för er imorgon em? Ska vi ses vid nån lekplats vid två kanske?

  • Esmaralda

    Yoyna; vad duktig du är! Tror det blir kanon i Sundsvall! När är ert bröllop?

  • Sol30

    Grattis L på födelsedagen! (Hoppas jag kom ihåg rätt nu....   )

    Esma: Såg ditt förslag lite sent... Men nästa måndag kanske om det är ok väder? Finns det nån bra lekplats nånstans mittemellan oss? 

    Hur får ni era stora barn att lyssna på vad ni säger? I håller på och driver oss till vansinne här hemma. Kan inte ha med lillebror att göra då han var så här innan också. Det funkar inte med hot (som vi sen också genomför; tar bort lördagsgodis, leksaker ex) eller med "time out". Nån som har nåt bra tips?

  • lillasysteryster

    sol: det är jätte svårt! Vi har bokat ny tid hos bup för att få hjälp, Funerade ju fint förra gången. Nu blir L  sååå arg skriker rakt ut, sparkas, bits o slåss igen. Sedan blir han lugn o ledsen och säger att vi inte älskar honom :(

    Mitt tips är Belöningssystem och bup.

    Idag ska vi till västerås på bröllopsfest (dingtuna)

  • Esmaralda

    hej
    Ännu en leddig måndag! Men den sista nu, så det gäller att njuta!
    F sover superdåligt på nätterna, så han hamnar hos oss varje natt. Antar att han behöver närheneten efter insolning på fsk.

    Jag o J var i Sthlm i helgen, sprang halvmaran, sov åp hotell och lyxade. Första gången sen F kom, så det var välförtjänt :)

    Idag blir det badhuset på förmiddagen.

    Sol; hör av dig om du vill ses i em! Visst hade du mitt mobilnummer? Är det dåligt väder kan vi kankse ses hos dig eller på ÖF, de har öppet på måndag eftermiddagar för alla åldrar.

  • Esmaralda

    Sol; ser du det här så tar vi oss till öf till kl 14 eller däromkring. Kom gärna dit!

  • Sol30

    Esma: Åh, det hade varit roligt att ses där. Men det blev fullt upp här hela dan. Du får helt enkelt ta ledigt nån mer måndag framöver så vi kan få till en träff! 

    Förresten så heter lillebror nu Max! 

  • Esmaralda

    Sol; fint namn! Jag gillar det! Ja, jag kan höra av mig om jag tar nån mer ledig dag.. det gav mersmak!

  • nyinflyttad

    Jag är dålig på att kolla här nu för tiden...

    Jätte fint namn Sol!!

    Vi har varit på en semester tripp till norra Italien (vid Iseosjön). Det var verkligen super vackert och mysigt, rekomenderas!

    Annars har vi haft en lugn och skön helg hemma. Har passat på att rensa skåp och fixat lite. Mamma har varit på besök i 3 veckor (vi var i och för sig borta i nio dagar) så det är lite skönt att bara vara själva igen.

    Jag tycker att det på många ställen bara blir större och större barngrupper på förskolorna...har inte riktigt koll på hur många barn som går på E:s avdelning nu (nya inskolningar hela tiden) men på T:s femårsgrupp är det 20 barn på tre deltider! Känns inte alls bra när fröknarna själva pratar om allt de inte kommer att hinna med...Ringde och pratade med rektorn men hon ansåg bara att man kan lösa saker på olika sätt och det är inte säkert att ett är bättre än något annat, dessutom förordade hon den fria leken. Innan omorganisationen handlade det om att det skulle bli så bra med en femårsavdelning där man kunde förbereda barnen inför övergången till förskoleklass.

Svar på tråden Liga Match!