Inlägg från: Fossa |Visa alla inlägg
  • Fossa

    Viktig info som MVC- och förlossningspersonal brukar hoppa över

    Här kommer en glädjande rapport från DS där jag födde i söndags! Jag hade skrivit i mitt förlossningsbrev att jag inte ville att navelsträngen skulle klampas förrän den hade slutat att pulsera. Jag hann beta av tre bm och ingen av dem höjde på ögonbrynen åt det. Jag fick dessutom själv ta barnet från mellan mina ben och lägga det till mitt bröst och känna att strängen slutat pulsera innan de klampade. De torkade inte ens av flickan utan lät oss bonda ifred i timmar Moderkakan släppte av sig själv redan inom tio minuter.

    En udda detalj var att navelsträngen var 120 cm lång och hade en äkta knut

  • Fossa
    abuelita skrev 2010-03-30 13:11:59 följande:
    Jättegrattis Fossa!!!   Låter ju helt perfekt  det där    Det var värst vilken lång navelsträng !  Var det  bra pulsationer i den trots knuten?
    Tack Knuten orsakade inga som helst problem som tur var!
  • Fossa

    Hörrni navelsträngsnördar. Kolla in i mitt galleri under starka bilder så får ni se en riktigt lång navelsträng med knut på.

    Knuten är faktiskt läskigt hård. Tur att det gick bra ändå!

    Jag talade med min farmor om förlossningen häromdagen och hon berättade att när hennes mamma födde barn (hemma förstås med syskonen närvarande) bet mamman av navelsträngen efter moderkakan kommit ut Man trodde nämligen att allt som kom i kontakt med navelsträngen kunde förgifta barnet och det var särskilt farligt med metaller så sax och kniv gick bort. Eftersom mammans mun ansåg som renast fick det bli ett bett Min farmor är snart 90 år och kommer från Finland.

  • Fossa

    Monster: Hej! Jo, vi mår bra. Sambon är hemma och tar hand om storungarna och jag maratonammar. Har läst lite om knut nu i efterhand. När jag såg den kändes det lite kul men nu har jag förstått att det kan vara riktigt farligt. Min mamma har också haft väldigt långa navelsträngar och en av mina bröder hade äkta knut.

    Bita av navelsträngen är hard core! Tycker att du ska ta upp frågan med bm och se hur hon reagerar

Svar på tråden Viktig info som MVC- och förlossningspersonal brukar hoppa över