Inlägg från: Pilla72 |Visa alla inlägg
  • Pilla72

    Viktig info som MVC- och förlossningspersonal brukar hoppa över

    Jag födde barn på US Linköping för tre veckor sedan och ville nu bara berätta vilken fantastisk personal jag möttes av.

    Tack vare den här tråden hade jag förberett ett omfattande förlossningsbrev där jag i möjligaste mån önskade undvika EDA, livmodersammandragande, värkstimulerande samt framför allt tidig avnavling såklart.

    Efersom det blev skiftbyte fick vi möta två olika barnmorskor, sköterskor samt en student. Alla lika respektfulla och ödmjuka och hela tiden hänvisade de till förlossningsbrevet.

    Lyckades undvika EDA. Jag började ju såklart mumla om det när det hettade till ordentligt . Men tack vare brevet så visste personalen att jag egentligen inte ville ha det och lyckades avleda mig mig med att byta ställning, lustgas mm.

    Värkstimulerande sattes i slutet av krystskedet eftersom värkarna till slut blev glesare (pga utmattning). Men då dskuterade de det ordentligt med oss och förklarade varför de ville göra så och då var det ju helt ok och rätt beslut (med ctg hela tiden som vi önskat).

    Lillkillen fick komma upp på bröstet direkt och det blev sen avnavling. BM visade fram navelsträngen när den var vit och stilla. Lycka! Jag fick livmodersammandragande men pga brevet så väntade de tills moderkakan kommit ut.

    En annan sak som var AVGÖRANDE för att allt blev så perfekt var att vi hade anlitat en doula som var med. Det var helt fantastiskt!!!! Hon och sambon var ett superteam. Personalen var väldigt positiv till det också.

    Mitt bästa tips för en bra förlossning: Genomtänkt förlossningsbrev + DOULA!

    Så grattis till er som ska föda på US i Linköping. Hoppas all personal är lika bra som de vi mötte. Sen avnavling är enligt alla jag talat med rutin.

  • Pilla72
    abuelita skrev 2010-04-18 15:17:02 följande:
    Jättegrattis Pilla, och stort tack för att du delade med dig av den postitiva förlossningsberättelsen och för dina värdefulla tips!! Du frågade händelsevis inte hur de gör med avnavlingen på US Linköping  om barnet föds medtaget?
    Ingen tyckte att vår begäran (om att hålla medtaget barn under placentanivå och mjölka navelsträngen) var konstig. Jag förstod det som så att de gjorde så vid behov men tyvärr minns jag inte om de sa att det var rutin. 
  • Pilla72
    abuelita skrev 2010-04-19 08:39:01 följande:
    Om du förstod det rätt,  att de bara gör så vid behov och inte på rutin, så är det verkligen mycket positivt!! Eftersom pigga barn inte behöver den här behandligen, utan det gäller bara för  medtagna barn, då det är bråttom . Pigga barn mår föstås bäst av att slippa all onödig inblandning. Eller menade du kanske att du inte minns om de gör så rutinmässigt med medtagna barn, utan bara om deras föräldrar särskilt begärt det?
    Precis abuelita, jag menade att jag inte vet om de rutinmässigt gör så med medtagna barn. Men som sagt, jag fattade det som att de gjorde så vid behov och jag fick en väldigt positiv uppfattning av att de på US i Linköping jobbar så som jag hoppades. Nu kanske det inte gäller all personal men det verkar ju gå åt rätt håll i alla fall… Man får hoppas att de här människorna i så fall kan påverka övriga.
Svar på tråden Viktig info som MVC- och förlossningspersonal brukar hoppa över