• Mantra

    Viktig info som MVC- och förlossningspersonal brukar hoppa över

    Äntligen någon som förstår vad jag menar. Jag står fast vid mitt förra inlägg och anser inte att jag har fått ett svar som jag nöjer mig med i frågan. Jag är inte utbildad inom sjukvård, hur ska jag kunna veta att de beslut jag tar under förlossningen inte dödar mig eller mitt barn? Vem som helst kan få en förlossningspsykos och ta helt felaktiga beslut. Är du säker på att du fattar själv om du håller på att förblöda? Hur har du koll på det om det är just det du håller på att göra? Vem blir skyldig om du skrivit i ditt brev att du vägrar livmodersammandragande, och du säger innan du däckar att du vägrar och dom låter bli i det läget? Kan ALLA ta detta beslutet? Jag tycker att denna tråden är till stor del skrämselpropaganda! Ni får tänka på vad ni säger, folk är väldigt känsliga som gravida, och detta förvirrar extremt.
    BVC finns för barnets bästa. Om det sitter en mamma hemma med psykos/f-deppression tex och inte dyker upp på vägning osv, så kan detta rädda liv! alla kan inte bedömma om deras barn mår bra och utvecklas/växer som det ska.
    Detta börjar likna sektsnack. Antroposofer?? Jag har läst en hel del om sekter och studerat ämnet under många år..och jag känner vibbarna här..

  • Mantra
    abuelita skrev 2012-01-10 20:36:02 följande:
    Majoriteten av sveriges barnmorskor  (enligt ordförande i Svenska barnmorskeförbundet)  klampar navelsträngar som håller på att pulsera över blod till barnen,  trots att de födande kvinnora  och deras partners   inte  sagt jag till det, varken skriftligen eller muntligen .   

    Sen kanske det inte är så intressant, varken för  föräldrarna eller barnet,  vad som händer med  det  blod som barnet blivit bestulet på. 
    Du har fel, majoriteten gör absolut inte det längre..om någon lever kvar på stenåldern så är det du!
  • Mantra
    Nyårsmamma skrev 2012-01-10 20:08:00 följande:

    Hur ska du kunna veta att bilfärden till förlossningen inte dödar dig och ditt barn? Nej, det vet du inte – men du åker ju och tar därmed ett beslut som kan föra med sig konsekvenser. Jag har andra beslut som jag vill fatta i samband med min förlossning, och inser att besluten kan föra med sig konsekvenser, men jag tror iaf att de besluten är bäst för mig/mitt barn.


     


    Ingen i den här tråden argumenterar för att du måste eller ens bör göra det ena eller det andra. Vi argumenterar allihop till försvar för en lag som redan finns: rätten att själv besluta över sin egen kropp. Dvs, om du vill att sjukvårdspersonalen ska göra som de vill med din kropp så fine, ingen säger emot dig. Jag vill inte att personalen gör som de vill med min kropp och ska ha samma rätt att bli respekterad för detta mitt beslut som du ska bli för ditt.


     


    Låt oss ponera att jag meddelar tydligt att jag inte samtycker till en livräddande behandling varpå personalen avstår och jag avlider. Ingen kommer att fälla personalen för detta, de har ju inte gjort fel.


     


    Inte heller argumenterar jag att den som vill gå till bvc ska låta bli. Utan att den som inte vill utnyttja de tjänster som erbjuds där har all rätt att avstå. Låter som du förespråkar tvångsvård faktiskt – vad ska du göra åt att någon inte dyker upp? Finns inget man kan göra och inget man bör göra, det är frivilligt.


     


    Sen faktiskt: är man känslig gravid och inte vill läsa tråden så går det bra att låta bli. Det är fritt fram att argumentera efter sin åsikt och vi som skriver här behöver inte ta hänsyn till att ”känsliga gravida” kanske läser. De får dra ut internet eller läsa en annan tråd.


    Och vad exakt är TYDLIGT, rent lagligt anser du? När är du vid dina sinnens fulla bruk, och vem avgör det?Kan du lagen i detta specifika  läget?
  • Mantra
    abuelita skrev 2012-01-10 20:02:41 följande:

    Karolinska Huddinge, Frågor och svar om förlossningen.


    "Kan mitt barn få sen avnavling?  Sen avnavling innebär att vi avvaktar i två till tre minuter innan navelsträngen klipps av för att ge barnet en extra mängd blod från moderkakan. Detta har vi som rutin när förlossningen har varit normal"


    Men, hur hänger  nu det här nu ihop:


    Karolinska Huddinge, Nationella navelsträngsblodbanken Information om insamling av navelsträngsblod:


     "Hur går insamlingen till?  Förlossningen förlöper som vanligt. Efter födelsen får barnet komma upp på ditt bröst. Vi avvaktar cirka en minut innan navelsträngen "klampas av" med två klämmor."   "Oavsett om ni väljer att donera navelsträngsblod eller inte så tar vi hand om er på samma sätt under förlossningen."  


      Om alla tas om hand på samma sätt  stämmer det ju inte  att Karolinska Huddingen har som rutin att  alltid vänta med avnavlingen i 2-3 minuter, eftersom det krävs tidig avnavling  (ca 1 minut )  för donation.  
    ("ca  1 minut "  kan nog betyda 30 sekunder också)  ..


     Eller, menar de  rent av att  ALLA navelsträngar  klampas efter ca 1 minut och KLIPPS efter 2-3 minuter???

       


     


    Ser du inte själv att du missuppfattar hela budskapet här? Varför? För att du vill missuppfatta det? De menar inte att alla klampas och klipps snabbt, de menar att du som individ inte blir annorlunda behandlad för att du in te vill donera. Svenska...
  • Mantra
    Lady32 skrev 2012-01-10 20:59:14 följande:
    För det första så heter det "stjäls", inte "stjälas".. "För övrigt stjäls inget...osv"..bara så vi har det utrett innan vi fortsätter ordklyveriet..

    För det andra så har du fel även i övrigt: Har som sagt fött TVÅ barn, båda på samma stora, svenska sjukhus, och har aldrig, vid något tillfälle, varken före, under eller efter dessa förlossningar blivit tillfrågad om hur jag vill göra med varken moderkaka eller navelsträng (inkluderar klampning, klippning, samt tillhörande blod).

    Ännu mindre har jag någonsin skriftligen godkänt eller ens diskuterat frågan med någon! TROTS detta så har båda mina moderkakor med tillhörande navelsträngar och blod "omhändertagits" av personalen. Vart de blev av, har jag ingen aning om, men ditt påstående att "inget tas om inte den födande kvinnan och hennes partner SKRIFTLIGEN säger ja till det", är alltså inkorrekt. Så åter igen slänger du dig med uttalanden som saknar verklighetsförankring. Liiite störigt, men ok, alla har rätt till att uttala sig. Även de som inget verkar veta om saken ifråga. Jag vet själv vad jag upplevt, och dina små hypoteser förändrar absolut INGENTING på den fronten.
    Har ditt navelsträngsblod blivit donerat utan din medgivan menar du?Knappast, och ge mig gärna bevis för det i sån a fall. För det var det detta handlade om, inte om du fick tidig eller sen avnavling.
  • Mantra

    antroposofer teorin var det väldigt tyst om..jag tolkar det själv då.. Har inget till övers för sekter!

  • Mantra

    Det handlar ju inte enbart om BVC utan förföljelsemanin i tråden när det gäller sjukvården.
    Om man inte vill väga och mäta sitt barn på bb så antar jag att man inte heller vill följa upp vikten på bvc, för det är ju också i såna fall, helt meningslös vård, eller hur?

  • Mantra

    Jag tror inte att TS vill sluta kämpa ärligt talat, och därför blundar för verkligheten, på just den punkten förändras det väldigt fort, och de flesta sjukhus jag varit i kontakt med tillämpar idag sen avnavling. Vem jag är har du ingen aning om.
    Sen verkar majoriteten här tro att man stjäl era barns blod, vilket inte heller är sant.  

  • Mantra

    herregud så manisk..*gäsp*

    Jag vet förmodligen bra mkt mer om detta än du, och jag kan garantera att dom inte tog ditt blod, att de inte var intresserade av att göra något alls med din moderkaka eller navelsträng, de bara följde vanliga rutiner, för att de trodde det var det bästa. Idag är det annorlunda, och det utvecklas fort. Men de kanske skulle ge dom till aliens? Eller äta det till middag?vem vet..*mystisk musik*

Svar på tråden Viktig info som MVC- och förlossningspersonal brukar hoppa över