• Mantra

    Viktig info som MVC- och förlossningspersonal brukar hoppa över

    Frågan är när du ska våga erkänna att du håller på med Antroposofi? Skulle kännas mer ärligt då faktiskt.

  • Mantra
    abuelita skrev 2012-03-19 11:16:37 följande:

    I går bad jag dig att upprepa de frågor du ställt till mig och inte fått svar på. Kan du göra det kanske?


     
    Dessutom skulle jag vilja att du förklarar vad du menar med  religiöst blaha blaha.  Nya trådbesökare kan ju tro att den här tråden handlar om det. Men det  enda som skrivits här om något  i den stilen, vad jag kan påminna mig,   är följande :


    "  Jag tror på andar, jag har använt mig av både kristaller........." #3728


    Den enda som  jag kan påminna mig skrivit något om antroposofi i den här tråden är du.

     
    ( Här  tror jag du har en själsfrände. Han  lider nämligen också antroposofi-fobi.  Är han bekant kanske? )


    Men det är ju typ femte gången du ber mig det, och jag har inte ens ork att gå tillbaka och upprepa mig fler gånger, det finns mängder av frågor tillbaka från massor av människor i tråden som du snirklar dig förbi, för frågor med relevans dom klarar du inte att svara på,då länkar du till någon underlig sida på ett annat språk och ställer en motfråga. .Återigen är förföljelösemanin där och man kallas för någon annan än den man är. Vad mina åsikter har med antropofiosi att göra vore intressant att veta måste jag säga.
  • Mantra
    abuelita skrev 2012-03-24 01:04:12 följande:
    Det skulle jag inte heller säga, vare sig  till vare sig mina egna barn eller andras ungar.  Faktum är att jag bara använt det uttrycket 2 gånger i hela mitt liv, och det har varit till dig och en annan likadan kärring i den här tråden under den senaste veckan.

    Men ni har i alla fall gjort det väldigt klart och tydligt att det är något förbannat skumt som pågår inom förlossning- och neonatalvård. Så nu tvivlar jag inte längre på det.  

         

      
    Totalt paranoid..detta verkar inte sunt tycker jag!Nu börjar jag ärligt talat fundera på om du har en diagnos alltså.. Är man en kärring för att man tycker annorlunda än dig? För att man ser andra vägar än du gör? Varför ska vi veta hut? Man kan inte starta en diskussions tråd och sen vägra ta motargument. Idag finns ingen möjlighet till livräddning på plats vid modern så att man slipper avnavla, så om man vägrar tidig aqvnavling i det läget så är chansen stor att barnet dör. Det är inte läkaran som bestämmer om det ska finnas sån utrustning, det är styrelsen, och de i sin tur får pengarna av staten, som i sin tur inte tycker detta är viktigare än andra saker. Så att ge sig på förlossningspersonalen är elakt. Du kanske borde vända dig högre upp istället för att baktala de som kämpar för att alla barn som föds ska överleva? De som vigt sina liv åt att rädda andras..vet hut själv!
  • Mantra

    Vi är ju som sagt inte emot sen avnavling, när detta är MÖJLIGT! Men det är inte ALLTID det!

  • Mantra
    abuelita skrev 2012-03-24 17:38:46 följande:

    Jajamen, tycker man inte precis som jag, i synnerhet om man inte har samma bokstavskombination,  så är man en kärring som borde veta hut  . Även du lilla göbben  

    Nu är jag en gubbe? Jag heter Sofie, är 31 år och fick en dotter den 21/1, jag diskuterar detta flitigt här på fl i februaritrådar om du vill kolla. Jag jobbar inte inom sjukvården, och jag fick sen avnavling till min dotter, utan att jag ens behövde be om det. Du tar ingen som tycker annorlunda på allvar, och du svarar inte på våra frågor alls..du har antagligen inga svar, utan länkar till en massa bladder..
  • Mantra
    Lady32 skrev 2012-03-29 00:31:27 följande:
    Om jag förstått detta rätt, vilket i så fall är ett mirakel med tanke på deras dåliga förklaring, så är det väl så att de måste göra saker i denna ordning:
    1. Klampa och klippa navelsträngen. Detta måste göras innan punkt 2 för att bebisen inte ska få i sig läkemedlet.
    2. Ge livmodersammandragande medel för att moderkakan ska släppa och för att livmodern ska dra ihop sig
    3. Sy igen såret relativt snabbt, för att minska risken för infektion.

    Så har jag uppfattat dem i alla fall. Utifrån detta resonemang kan jag förstå att de inte KAN ta ut moderkakan med intakt navelsträng, eftersom den tydligen inte lossnar självmant tillräckligt fort (med tanke på att man inte kan vänta tills den själv är redo, då jag ligger där med vidöppen mage..)
    Men om jag missförstått detta på något sätt, och det inte alls fungerar så här, ja..då vete tusan vad de svamlar om! Då borde det ju gå att ta ut moderkakan med intakt navelsträng, och låta dessa två samverka i lugn och ro, medan de ger livmodersammandragande och sedan syr igen. Någon insatt som kan besvara detta för mig?
    Man behöver inte livmodersammandragande i de allra flesta fall, den klarar det själv oftast. De gör det mest på rutin, men jag slapp när jag inte förlorade så mkt blod och hade bra värden.
  • Mantra

    Som jag förstår så går denna tråden ut på att headhunta och såga de som kämpar varje dag för att ta hand om oss när vi blir sjuka, föder barn osv. Finns det överhuvudtaget något aom är bra inom våran svenska sjukvård idag?

  • Mantra
    abuelita skrev 2012-03-29 19:24:45 följande:

    Tack för att du bidrar med värdefull information!     Tack även för den här värdefulla informationen som du bidrog med förra veckan:

     "Idag finns ingen möjlighet till livräddning på plats vid modern så att man slipper avnavla, så om man vägrar tidig aqvnavling i det läget så är chansen stor att barnet dör. Det är inte läkaran som bestämmer om det ska finnas sån utrustning, det är styrelsen, och de i sin tur får pengarna av staten, som i sin tur inte tycker detta är viktigare än andra saker"  

    Vad exakt har det med mitt senaste inlägg att göra? Och vad exakt är det i något av inläggen som inte stämmer? Du framstår för mig som aningens rörig och jag vet inte riktigt vad du vill säga?
  • Mantra
    abuelita skrev 2012-03-29 21:16:21 följande:

    ,

     

    När jag skrev följande i ett inlägg för drygt en vecka sen:


    "Kan vi komma överens om här i tråden, att när vi  påstår något om förlossningrutinerna, att de är farliga/ofarliga o.s.v.  så bör vi  kunna hänvisa till källor/forsking  som styrker det, eller åtminstone förklara hur vi kommit fram till det. .  Och om vi påstår att någon annan påstått något  här i tråden, t.ex. något religiöst/fanatiskt,  så ska vi kunna hänvisa till det också, helst nr på inlägget. OK? 
      Dessutom skulle jag vilja att ni som använder uttrycket "allt är inte svart eller vitt" (genomgående för de personer som kommer till den här tråden för att ge mig på moppo) kunde precisera vad det då är ni syftar på."


     kom följande svar från dig:   "nej den regeln finns inte ;) "


    Så jag inser att det är lönlöst att be dig att hänvisa till de inlägg  du syftar på (förutom kärring, för det vet jag att jag har kallat dig )



    Det betyder bara att hon inte var överens med dig om att de reglerna gällde, för det får man tycka vet du, i denna öppna diskussions sajt! Inget konstigt med det alls?
  • Mantra

    Natruligtvis får man avsäga sig livmodersammandragande om det känns rätt. Men man bör nog diskutera det med personalen då de vet hur mkt blod man förlorar tex, och kolla blodvärdet precis innan snitt så man vet det oxå. Jag hade inga problem med att slippa medlet, de höll med mig om att det nog inte var nödvändigt. Många ger det i förebyggande syfte, men inte för att de vill dig illa utan tvärtom. De anser inte att det är farligt med mediciner som de menar gör väl. Jag ville inte ha det pga nålfobi.

    Jag tycker det är konstigt att man blir kallad kärring för att man försöker föra en vettig diskussion här..hur konstigt som helst..  

Svar på tråden Viktig info som MVC- och förlossningspersonal brukar hoppa över