Inlägg från: Monsterpannkaka |Visa alla inlägg
  • Monsterpannkaka

    Viktig info som MVC- och förlossningspersonal brukar hoppa över

    Nu har jag hittat alla gäddor! Skojigt (:
    Har även mailat en journalist på aftonbladet som skriver i deras hälso/barn-spalt och önskat lite information om sen avnavling etc. Bifogade även länkar..
     Hoppas det väcker lite intresse hos henne..
    Ska spana vidare efter andra att attackera ;)

    Otrygghet tror jag gör oerhört mycket för hur själva upplevelsen blir! Som en dålig profetia eller en mardröm som blir sann ungefär?

    Jag ska spana på länken för mig själv och inte sprida den förrän du säger något mer. Har lite vänner som förlöst vaginalt fast med tonvis av bedövning som aldrig ens sett en hemförlossning på film(det borde vara lag på det?) och därför inte ens föreställt sig hur det skulle kunna vara eller gå till.
    Ska ha filmvisning för dem någon kväll, tänkte jag.

  • Monsterpannkaka
    abuelita skrev 2010-04-19 09:10:22 följande:
    Monsterpannkaka, och andra som ska föda i Västerås, läs kommentarerna till det här drygt ett år gamla blogginlägget om avnavling !  Bl.a. följande:   ” Jag sa att jag skrivit att jag vill avnavla sent i mitt förlossningsbrev… då avbröt hon och sa att ”det kunde jag minsann stryka på engång för ALDRIG att de skulle göra något sådant, det kunde jag GLÖMMA!!”… Så jag har nu strukit det i mitt brev och får acceptera hur de gör sitt jobb. "
    NU blir jag nästan lite upprörd. Tur för personalen att jag ska kolla med dem när de läst mitt förlossningsbrev om vad de tycker och tänker och sen byter jag snällt bara ut barnmorskorna som inte håller med ;)
    Glöm att jag stryker något ur mitt brev. Icke sa nicke.
    Låter som att hon i blogginlägget pratade med knastanten jag träffade på förlossnings-informationen..
  • Monsterpannkaka

    vargaa: hade det inte varit min första hade jag defintiivt förlöst hemma.

    Ocean WoW: Jag ringde faktiskt upp någon ansvarig på förlossningen i västerås dagen efter för jag tyckte hennes bemötande var så konstigt , och frågade hur rutinerna egentligen ser ut.
    Berättade även vilken dag det var jag var på informationen och varför jag tyckt ehennes bemötande var så konstigt.
    Hon jag talade med talade väldigt mjukt och varmt om avnavling och lät helt frågande när jag sa klampning; "klampar? gör vi ens det längre?"

    Hon kunde bara tala för sig själv, men vad hon förstår och har sett(och själv gör) så väntar man alltid en minut ungefär innan man klipper navelsträngen. Ville jag ha något mer specifikt, så tyckte hon defintivt att jag skulle skriva det - eftersom det är lätt att göra annat bara på ren rutin.

    Hah, men den där tanten.. kommer hon in i min förlossningssal får hon snällt gå ut igen.

  • Monsterpannkaka

    Precis! Håller med Chakito!
    Jag är hemskt tydlig(Som arga snickaren ungefär, haha) och kommer bara säga: "Nej, det här kommer inte fungera. Finns det någon som kan byta ut dig?" (läs: Byt ut dig själv frivilligt or I will throw you out the fucking window)

    Får jag ett snäsigt svar då, så låser jag in mig på toaletten och kommer förlösa där med min sambo, endast. Det är liksom valmöjligheten? ICKE att de får förstöra genom att ha en taskig attityd.

    Det naturliga förloppet tänker jag INTE låta stanna av för någon knäpp kärring promt ska stå och dividera med mig i det läget. Glöm det! Oj, nu blir jag upprörd bara jag tänker på det. ;)

    Hon jag talade med när jag ringde till Västerås sa även ungefärligt: "Det bästa är om man som barnmorska kan stå med händerna bakom ryggen och bara följa förloppet."
    Hon har så rätt.

  • Monsterpannkaka

    Ecorelle: Aha! Så om jag har en lite mindre sambo får jag ge han något slags vapen? :D En sån där grillgaffel kanske?
    Jag ska definitivt föreslå det när han kommer hem.. ;)

    Hur går det för dig förresten?

  • Monsterpannkaka

    Ocean WoW: men du kämpade tappert (: Trist att det inte var det du sökte efter..

  • Monsterpannkaka

    Medusan: jag önskar att jag visste... Vi var på en sån där informationsträff och hon var där för att tala om Förlossningen och deras avdelning. en blond kvinna som var barnmorska där. Hon var ju trevlig tills jag ställde frågan om hur deras avnavlingsrutiner såg ut, sen vart hon tvär och tyckte nog att jag tog för mycket plats ;)

    Hur långt gången är du? Om du möter henne eller någon annan knäppis på informationen så ring till hon som är avdelningsansvarig(huvudbarnmorskan?) och tala hellre med henne. Hon var toppen (:

  • Monsterpannkaka

    Jag tror inte man akn göra allt, än att plantera ett frö hos de man möter och hoppas att det emd tiden växer till sig?
    När man rpovocerar folk, oavsett på vilket sätt... så väcker man någonting som den personen inte riktigt hade kontroll eller tillgång till, och det är positivt för den personen, eftersom den får en chans att möta sig själv.
    Jag tycker det är toppen. Även om det är hemskt tröttsamt och ledsamt att inte få gensvar när man själv behöver det.

    Känn dig inte nedslagen Linda, du gör så mycket viktigt och bra för alla du möter och talar med(Planterar frön och planterar frön och planterar frön)
    och det växer (: På många håll!

  • Monsterpannkaka

    Meh.. diskuterar vi samma sak fast i två trådar? (:
    Så förvirrande.

    Men bra att alla är aktiva o svarar på båda ställena :D

    Spännande förövrigt om hypnotic birth, eller hur det nu stavades... jag hajjade inte så mycket eftersom jag lyssnade utan ljud, men visst var det affirmationer på hög nivå?

  • Monsterpannkaka

    Skappy: Du får såklart skriva i båda! Det var inte alls menat så, jag blev bara lite ivrig o förvirrad (:

    väntar å ser om du skriver något i den andra tråden innan ajg börjar svara i den här.

    Styrkekramar!

Svar på tråden Viktig info som MVC- och förlossningspersonal brukar hoppa över