• Emma

    Septemberbarn 2009 DEL 3

    Då är vi inne på den tredje tråden och våra små söta barn har redan hunnit bli lite drygt 6 månader! Här fortsätter vi att diskutera vitt och brett, delar med oss av tips och erfarenheter.

    Tidigare Septemberbarn trådar:
    Septemberbarn 2009: www.familjeliv.se/Forum-11-303/m47488443.html 
    Septemberbarn 2009 del 2: www.familjeliv.se/Forum-11-303/m49584450.html

    Bildtråden: www.familjeliv.se/Forum-11-303/m49786328.html

    Basilikaté -tråden: www.familjeliv.se/Forum-2-13/m46828313.html

    Vi som hänger här är:
    Tridde: Fabian 090901
    Åsa1976: Saga 090908
    Balder77: Arvid 090909
    Bubba80: Emil 090910
    lupin84: Theo 090911
    Strimma: Miliam 090914
    Emma: Mattias 090916
    nadia bk: Tidus 090917
    Myart: Olle 090917
    Radeklev: Alexander 090918
    Sephiroth: Loke 090918
    annet 80: Melker 090918
    pamsa: Saga 090919
    Erkegris: Hamilton 090920


    Allt vad du vill att andra ska göra för dig, det ska du också göra för dom!
  • Svar på tråden Septemberbarn 2009 DEL 3
  • Emma

    Ååååh, jag blir knäpp. Försökt få M att somna hur länge som helst. Det ända som hjälper är att somna vid tuttarna när man ammar... Men vad gör man när han har ätit slut på allt då?

    Fick iallafall åka iväg på en välbehövlig massage igårkväll. Har varit helt paj i axlarna och haft sån värk som har gått ända upp i huvudet. Så min älskling unnade mig ett besök hoss massören och så hade han och Mattias grabbkväll"


    Allt vad du vill att andra ska göra för dig, det ska du också göra för dom!
  • Emma

    Myart: Ibland. Mest såhär datid när han har svårt att komma till ro och somna. Men till nätterna är dom uppladdade igen. men han fick flaska ida istället och somnade tillslut.

    Ja, det jag kände när det gick upp i huvudet var spänningshuvudvärk. Och det kändes som fan när hon masserade från axlarna och musklerna i nacken och uppåt. Det var ju inte direkt mysigt. Skulle tro att det är det som kanske spökar hos dig också. hon sa att jag inte är den första mamman som kommer med dessa problem. Man måste tänka på hållningen sa hon. "Brösta upp dig" och så kan man stretcha. Man lutar huvudet ner mot axeln, slappnar av, tittar snett när i golvet och lägger handen på huvudet och trycker försiktigt så ska det kännas i axlarna. Det får absolut inte göra ont, men det ska strama lite. Nu har jag gått och tänkt på hållningen hela dagen iallafall. När jag kommer på det Får försöka med det och samtidigt försöka komma iihåg knipövningarna. Är det många här som är duktiga med dom?


    Allt vad du vill att andra ska göra för dig, det ska du också göra för dom!
  • Emma

    Jag brukar lägga M under babygymmet, men han ålar sig och rullar sig snabbt därifrån. Får han sitta vid det så har han bättre ro.


    Allt vad du vill att andra ska göra för dig, det ska du också göra för dom!
  • Emma
    Bubba80: Schysst jobb som ger friskbårdsbidrag även fast du är mammaledig! Hoppas att jag hittar något sådant bra jobb sen! Vad är det du jobbar med förresten?

    Pamsa: Mattias är ganska hård i magen. Han bajsar iallafall varje dag nu, men han får verkligen ta i. Man märker på honom när det är dags för då börjar han stånka och klämma så de senaste tre veckorna så har vi hunnit in till skötbordet, tagit av kläder och blöja och sedan sätta honom på toan. Det är bra mkt trevligare än bajs i blöjan Men vi försöker ge lite katrinplommon efter frukost och middag. Så han får i sig ungefär en hel burk per dag. Har även försökt ge honom päron. Men det ratade han. Smakade kanske för sött och det är han ju inte van vid. Får prova om några dagar igen.

    Sephiroth: Natten har varit bra här. M vaknade vid två och villa ha mat, sedan vaknade han 6.22 och har varit vaken sedan dess. Han vaknar tidigare och tidigare för varje dag som går kan jag säga.

    Radeklev: Kräk av dig hur mycket du vill! Det är skönt att göra det ibland. Speciellt när man inte kan kräka av sig allt inför personen man lever med. Hos oss är det lite tvärt om. Det kan vara väldigt höga ljud på utan att det är någon som bryr sig. Som på TV:n. Det är verkligen jättehögt så jag nästan funderar om dom är hörselskadade. Nu kanske jag är lite väl överdriven, men jag tycker inte att det ska vara så höga ljud på i närheten av små barn. Det räcker väl med ljud så att man kan prata i vanlig samtalston!?

    Åsa1976: I helgen så har vi ett till födelsedagskalas. Så det blir väl att lägga på sig ett kilo eller två som man redan har gått ner . Ikväll så ska vi förmodligen till svärisarna. Sen så har vi inget mer planerat. Och det räcker gott det som vi redan har tycker jag!

    Tridde: Det är väl klart att du ska stå med på listan när du också hänger här!
    Allt vad du vill att andra ska göra för dig, det ska du också göra för dom!
  • Emma

    Förresten, måste bara tillägga en sak: vi var till badhuset igår och tittade när Mattias kusin hade simavslutning. Sen så ville hon att vi skulle bada efteråt med henne. Så jag, mattias, svägerskan, svågern och svärfar sitter på bänkar ute i stora bassängen och tittar när dom simmar förbi. Mattias börjar verkligen tokskratta när han ser dom simma förbi. Det var hur kul som helst! Kanske inte låter så roligt när jag beskriver det, men det var så mysigt att höra det. Vi har bestämt oss för att börja åka och bada lite oftare med mattias för han tycker att det är så mysigt. Och det är han ju verkligen inte ensam om. Är det någon här som går på babysim?


    Allt vad du vill att andra ska göra för dig, det ska du också göra för dom!
  • Emma

    Usch jag måste få skriva av mig. Är så otroligt orolig. Min morfar fick idag sin andra stroke på tre dagar.... Fan va rädd jag är. Han fick komma hem från sjukhuset igår em. sen idag på fm så får han en propp i benet och ramlar. Bara att åka ambulans till västerås igen... Min lilla söta rara morfar. Usch va orolig jag är......... Det är så jävla jobbigt när alla börjar bli gamla samtidigt som man vet att dom inte kommer finnas med en hela livet. Men jag tycker inte att han är så himla gammal. Han blev 80 för en månad sen...


    Allt vad du vill att andra ska göra för dig, det ska du också göra för dom!
  • Emma

    Tack hörni för erat stöd. Blir rörd så jag blrjar grina.. Igen.. Vi ska iallafall åka och hälsa på honom idag. Han verkar iallafall må hyfsat sa mamma när hon ringde. Så idag får M och J en grabbdag. Vill nämligen inte ta med M till sjukan. Läser och skriver mer sen.


    Allt vad du vill att andra ska göra för dig, det ska du också göra för dom!
  • Emma

    hej på er! nu kanske inte jag svarar på dom frågor som brukar ställas om mat och så. hoppas ni har överseende med det. Var så himla skönt att träffa morfar igår iallafall. Han var glad, men har problem med ena benet som han inte kan röra riktigt ordentligt, likadant med ena handen. men han var glad för att han lever iallafall och det är jag också!

    Samtidigt så var ju johan och Mattias hos svärisarna. Han sov ca 40 minuter innan vi kom dit. jag åkte därifrån ca 13.15. Sen kom jag tillbaka dit 17.45. Jag hade alltså varit borta 4½ timme. M hade inte somnat igen någonting, det hade bytts 4 blöjor på honom, han hade inte ätit så mkt mat mitt på dagen.... kan tillägga att vi brukar byta blöja ca ar 4 timme. men så fort svägerskan är där så blir det väldigt ofta för hon går och känner ofta som fan. Sen byter hon när hon tycker.

    När jag kommer in så äar han först jätteglad, men sedan så börjar han surna till. Det är klart för han är ju såååå trött. Ammar honom till sömns, han sover ca 30 minuter. Sen är det klippt. Vi stannar ett tag och käkar pizza sen börjar ju M ledsan ur totalt såklart.

    Jag kunde ju bara gissa hur natten skulle bli. och den blev värre än jag trodde. jag trodde han skulle vakna typ tre gånger, men det räckte ju inte. Om jag säger såhär: Jag har inte sovit en timme i sträck inatt... Vid tre tog jag honom till våran säng, men han bökar ju och måste ha tag i tutten så fort han tappar den, med tanke på det så har ju mina bröstvårtor blivit ganska ömma så man har ju legat och haft ont. Tillslut så orkade jag inteha honom i vårran säng och lade honom i hans säng och muttrade till johan att han får fan se till att M sover dagtid nästa gång. m börjar skrika direkt igen. Då tänkte jag att jag skulle fan inte gå upp. Så tillslut så gör johan det. Klockan är nu 5, nej, 6 sommartid kom jag på ,-9 Nu kom dom tillbaka från promenaden. skriver mer sen.


    Allt vad du vill att andra ska göra för dig, det ska du också göra för dom!
  • Emma

    nej, exakt. Johans föräldrar gör likadant och är där och pratar när han äter välling å så. Han måste verkligen ha lugn och ro. Johan är iallafall helt på det klara med att det är hans fel, det var han själv som sa det Och gick därför på en promenad nu imorse och M sover fortfarande ute i vagtnen. Johan har städat köket och jag har betalat räkningar. Så på ett sätt så var det en nyttig erfarenhet för Johan. Och skönt för Mattias som nu snart har sovit två timmar i sträck iallafall. Hoppas han sover någon timme till.

    Det med trötthet så är det likadant med Johans föräldrar att dom lixom "nejmen, inte är du trött nu heller" Dom fattar fan inte vilken trevlig natt det blir när det är såhär... Men ringer dom idag eller så så ska jag minsann tala om hur trevlig natten blir när han inte får sova. Även om han inte skriker och är trött så ser man ju på ögonen och då är det dags...

    Fan va jobbigt det är när alla ska lägga sig i jämt. Kan man inte få köra sin buisness lixom?

    Hur ofta brukar ni byta blöja förresten?


    Allt vad du vill att andra ska göra för dig, det ska du också göra för dom!
Svar på tråden Septemberbarn 2009 DEL 3