Inlägg från: Myart |Visa alla inlägg
  • Myart

    Septemberbarn 2009 DEL 3

    Nice med ny tråd!

    Grattis Pamsa!
    Grattis Loke till tanden :D
    Här hemma har Olle råkat bita sig några gånger på tungan så det kommit lite blod. En vass rackare minsann dendära tanden. Tur att det inte har gjort ont för han allafall!

    Angående eget rum, så har Olle eget rum som vi håller på att inreda i djungeltema :D, men jag vet inte när vi har tänkt förflytta honom in dit. Vilken ålder känns bra för er? Jag har funderat kring 8 månader... Men det får vi se hur det känns :) för oss alla!

    Hej hej! :)

  • Myart

    Angående amning och sovdags;
    Ibland så vill Olle äta på bröstet först för att kunna sova sen. Sedan så har Olle under ett tag ammats på natten 3 gånger, fram tills igår då han först åt gröt kl.18.oo sedan 21.oo så åt han ca.80ml NAN sedan kl.22.oo så åt han på båda brösten och efter det sov han fram till kl. 04.oo. :D

    Vår amning/matstund börjar avta naturligt här borta känns det som. Han börjar äta mer och mer vanlig mat och mellanmål, med cirka 2-3 lätta amningar på dagarna och ca. 3 amningar efter kl.18.00...Så jag ser väl framför mig att det kanske bara blir 2 amningar snart per dag. En på morgonen och en på kvällen..
    Känns lite vemodigt på något sätt. Det är ju så jäkla mysigt.. Men det känns även bra:) Ni som kämpar på med amningen, det kan då vara jobbigt ibland, men jag måste säga, ni är duktiga som har tålamod!
    (Sedan är ni andra och även jag också duktiga som kör på med vanlig mat, det är för roligt att se dom kladda och grejja)

  • Myart
    Sephiroth skrev 2010-03-25 14:09:52 följande:
    Ja det är inte lite vassa de är! Men Lokes är som sagt inte uppe än. :P Den känns dock när han tuggar på mig. *s* Jag tycker att 8 månader är så tidigt... Är jag åmig kanske? Känns inte som om att jag vill ha honom så långt ifrån mig när jag sover. Mesmamma! =)

    Tugga på mamma, det är grejer det, ha ha!
    Jag vet inte, jag är lite ambivalent i "sova i eget rum fallet".. Jag vill att han ska lära sig sova själv i sitt eget rum tids nog för både hans skull och vår skull, men när? det vet jag inte. Mesmamma? Ja gosmamma hihi. Detdära är ju såklart individuellt, men jag kan helt klart förstå dig när du säger att du inte vill ha han långt borta från dig ;)
  • Myart
    Emma skrev 2010-03-25 13:41:39 följande:
    Ååååh, jag blir knäpp. Försökt få M att somna hur länge som helst. Det ända som hjälper är att somna vid tuttarna när man ammar... Men vad gör man när han har ätit slut på allt då?Fick iallafall åka iväg på en välbehövlig massage igårkväll. Har varit helt paj i axlarna och haft sån värk som har gått ända upp i huvudet. Så min älskling unnade mig ett besök hoss massören och så hade han och Mattias grabbkväll"
    Brukar han äta "slut" på brösten ofta vid amningarna?
    Åh vad skönt med massage! Det är behövligt här med, ska se till att beställa tid.
    Du eller ni alla här inne, har ingen erfarenhet om att få spänningshuvudvärk? Jag har haft det i 1 månad nu. Jag tänkte på det när du skrev att du haft värk som går upp i huvudet, kanske är det axlar och rygg som spökar hos mig då, och inte synen. Hm det ska allafall kollas upp idag om jag har dålig syn.
  • Myart
    Knubbe12 skrev 2010-03-25 13:01:38 följande:
    Puh... Arvid är fortfarande febrig och nu har han blivit snorig oxå. Och dessutom ARG!  Jag försöker med allt möjligt, men det enda som passar är att bli buren... Som tur är ska äldsta sonen hämta sin lillasyster från förskolan i dag, så jag behöver i alla fall inte tänka på det. En sak mindre... Använder era små fortfarande sina babygym, eller föredrar de andra aktiviteter i stället? Arvid vill helst sitta upp och använda babygymmet som skivstång. Det gäller att börja bygga upp muskler i tid... Han tycks inte alls gilla att ligga ner längre. Gåstolen är en annan favorit, fast han orkar ju bara korta stunder i taget.
    Här används babygymmet knappt längre, han lägger sig hellre under den och gör en koja. Ha ha! :) Ja precis det gäller att bygga muskler i tid, helt rätt :p Och att ligga ned nej det är inte något favorit här heller. Han vill helst sitta och leka och banka och äta på saker, och stå upp och öva i hoppgungan lite. Men favorit sysslan är väl att hänga med runt och se alla nya saker (och tugga på något samtidigt)
  • Myart
    Emma skrev 2010-03-25 14:33:00 följande:
    Myart: Ibland. Mest såhär datid när han har svårt att komma till ro och somna. Men till nätterna är dom uppladdade igen. men han fick flaska ida istället och somnade tillslut.Ja, det jag kände när det gick upp i huvudet var spänningshuvudvärk. Och det kändes som fan när hon masserade från axlarna och musklerna i nacken och uppåt. Det var ju inte direkt mysigt. Skulle tro att det är det som kanske spökar hos dig också. hon sa att jag inte är den första mamman som kommer med dessa problem. Man måste tänka på hållningen sa hon. "Brösta upp dig" och så kan man stretcha. Man lutar huvudet ner mot axeln, slappnar av, tittar snett när i golvet och lägger handen på huvudet och trycker försiktigt så ska det kännas i axlarna. Det får absolut inte göra ont, men det ska strama lite. Nu har jag gått och tänkt på hållningen hela dagen iallafall. När jag kommer på det Får försöka med det och samtidigt försöka komma iihåg knipövningarna. Är det många här som är duktiga med dom?
    Okej det är bra att dom blir uppladdade igen :D
    Nu kände jag mig lättnad! Då ska jag se till att gå och bli masserad och inte bara bli masserad av karln här hemma, amatör ;p , och jag har stretcha mera. Det är alltid bra att stretcha musklerna och som du säger det ska inte göra ont. Ja sen jag läste ditt inlägg har jag tänkt mera på hållningen, sånt är ju jäkla viktigt, det gör så mycket. *bröstar upp mig* Jag gör knipövningar varje dag. Ibland mer och ibland mindre, vissa dagar kanske bara några sekunder. Men det är inte alltid så lätt att minnas det, men det kommer upp i tanken då jag tänker i "tränings,massage tankar" :)
  • Myart
    pamsa skrev 2010-03-25 22:39:22 följande:
    Jag måste fråga er, ni som har haft knoddar med hårda magar. Hur mycket messmör ska man ge? Blir det effekt direkt? Min tjej har sååå ont och måste nog ge det idag, hon har inte bajjat på ett par dagar nu :/
    Vårat fungerande recept för hårda magar är att ha lite katrinplommonpure i gröten på morgonen då och då, sedan även ex.solrosolja, sedan fungerar päronpure som sätter igång magen och såklart mycket smör :)  Lycka till och hoppas det släpper för henne snart
  • Myart
    Emma skrev 2010-03-26 16:16:37 följande:
    Usch jag måste få skriva av mig. Är så otroligt orolig. Min morfar fick idag sin andra stroke på tre dagar.... Fan va rädd jag är. Han fick komma hem från sjukhuset igår em. sen idag på fm så får han en propp i benet och ramlar. Bara att åka ambulans till västerås igen... Min lilla söta rara morfar. Usch va orolig jag är......... Det är så jävla jobbigt när alla börjar bli gamla samtidigt som man vet att dom inte kommer finnas med en hela livet. Men jag tycker inte att han är så himla gammal. Han blev 80 för en månad sen...
    Huvva ligen vad jobbigt. Nej 80 är ju ingen direkt ålder. Hoppas han kommer känna sig bättre snart. Jo här hålls med tummar
  • Myart

    Idag blir det ta det lungt och ha fredagsmys imorgon kommer Olles farmor och så ska vi hjälpa en vän att flytta och på söndag är det lunchdate. Har även gjort iordning lite påskmat idag...

Svar på tråden Septemberbarn 2009 DEL 3