Inlägg från: Mångmamman |Visa alla inlägg
  • Mångmamman

    Tråden för familjehem/jourfamiljer/ kontaktfamiljer

    Hej. Tänkte bara presentera mig lite snabbt. Hittade hit idag när jag googlade lite på familjehem. Jag är strax över 30 med tre biologiska barn och en placering som kommer varje helg. Är kontaktfamilj just nu men har många tankar om att bli familjehem framöver.

    Hoppas att ni är ett gott stöttande gäng som man kan få många kloka svar av....

  • Mångmamman
    Cindra skrev 2010-12-08 23:33:48 följande:
    Om du blir familjehem och behöver vara hemma på heltid med barnet så SKA du ha lönebortfallsersättning. Det gäller förstås bebisar, men även lite äldre barn behöver ju oftast tid att landa och knyta an i det nya hemmet och då behöver en vuxen finnas hemma på heltid till en början.
    Jourhem är ju inte alls samma sak som familjehem. Som jourhem är jag kontrakterad på heltid och kan inte ha något annat jobb. Jag har en fast arvodesdel som är lika hög oavsett om jag har barn placerat hos mig eller inte. Jag har också en låg omkostnadsersättning som löper på när jag är barnfri, men när jag får placering höjs den markant. Det finns säkert andra varianter av ersättning för jourhem men såhär funkar det för mig.
    Hej en liten fråga till dig Cindra som är jourhem. Har du flera tomma rum som står och väntar när du inte har några placeringar. Enkelrum?  Våningsäng ? Eller extrasäng i nått annat barns rum......  Funderar på hur mycket plats man måste ha för att vara jourhem.
Svar på tråden Tråden för familjehem/jourfamiljer/ kontaktfamiljer