Inlägg från: mostermaggan |Visa alla inlägg
  • mostermaggan

    Tråden för familjehem/jourfamiljer/ kontaktfamiljer

    Sasha06 skrev 2012-04-12 10:39:21 följande:
    Har en dotter som bor på ett familjehem och undrar hur mycket dom får för det? Hur mycket ska familjen ställa upp på min dotter? Hon bor i ett hem där hon i stort sätt få vara ensam väldigt ofta och mamman där orkar inte göra något med henne så i stort sätt hyr hon bara ett rum. Är det någon som vet hur mycket ett familjehem ska ställa upp ang. ordna upp vardagen för min dotter och hjälp till psykologer som hon behöver och andra möten som är viktiga?
    Familjehemmet borde väl ställa upp och hjälpa till med allt som rör det placerade barnets vardag, så gör iallafall vi.
    Vi har en 16årg pojke placerad hos oss sedan ett år tillbaka och vi hjälper honom med allt som vi skulle hjälpa våra biologiska barn med, tandläkartider, BUP-tider, Skolmöten etc.

    Om du känner att din dotter inte får den hjälp hon behöver så tycker jag absolut att du ska ta upp detta med socialsekreteraren som är ansvarig för placeringen.
  • mostermaggan

    Nu vet ju inte jag exakt vad som är problemet i ert fall.
    Men även om barnet i fråga är över 16 år så har hon ju rätt att få den omsorg som hon behöver.
    Sedan kanske inte familjehemmet kan tvinga henne att gå till en psykolog tex, även om man som vuxen klart kan se att hon skulle ha nytt av det..

    Hon är dessutom in myndigt även om hon är över 16 år och behöver självklart någon vuxen som hjälper henne med viktiga beslut i livet.

Svar på tråden Tråden för familjehem/jourfamiljer/ kontaktfamiljer