• Sasha06

    Tråden för familjehem/jourfamiljer/ kontaktfamiljer

    Har en dotter som bor på ett familjehem och undrar hur mycket dom får för det? Hur mycket ska familjen ställa upp på min dotter? Hon bor i ett hem där hon i stort sätt få vara ensam väldigt ofta och mamman där orkar inte göra något med henne så i stort sätt hyr hon bara ett rum. Är det någon som vet hur mycket ett familjehem ska ställa upp ang. ordna upp vardagen för min dotter och hjälp till psykologer som hon behöver och andra möten som är viktiga?

  • Sasha06
    mostermaggan skrev 2012-04-12 10:52:45 följande:
    Familjehemmet borde väl ställa upp och hjälpa till med allt som rör det placerade barnets vardag, så gör iallafall vi.
    Vi har en 16årg pojke placerad hos oss sedan ett år tillbaka och vi hjälper honom med allt som vi skulle hjälpa våra biologiska barn med, tandläkartider, BUP-tider, Skolmöten etc.

    Om du känner att din dotter inte får den hjälp hon behöver så tycker jag absolut att du ska ta upp detta med socialsekreteraren som är ansvarig för placeringen.
    Min dotter går under LSS och blev placerad därifrån.Problemet har varit att jag inte fått lägga mig i min dotters situation pga hon är över 16 år. Varje gång jag påpekat något fel så får jag inget svar utan att hon är över 16 år och bestämmer själv vad hon vill göra.
Svar på tråden Tråden för familjehem/jourfamiljer/ kontaktfamiljer