• Mumu

    Vad ska ni äta i dag 25

    Vi skulle egentligen gjort fondue på entrecote och massa gott, bakad potatis och goda såser. Men vi ångrade oss och gör varma fyllda baguetter igen. Det var så löjligt gott häromdagen, så vi kör på det igen !


    Bäst just nu: Yasuragi
  • Mumu

    Jag lovade nån att jag skulle lägga in recept på squashplättar när jag väl gjorde dem. Här kommer det:

    http://www.alltommat.se/recept/Kolokithokeftedes-Squashburgare-med-feta-7494

    Det var ganska gott, inget speciellt sådär, men smakade väldigt mycket Grekland, vilket jag gillar . Vi åt dem med en enkel yoghurtsås med vitlök i och marinerade svarta bönor. Barnen hade dem i hamburgerbröd, den ena gillade det och den andra inte. Den som gillade det gillade det bara en stund , så halva biffen blev kvar. Det kanske inte blir nån paradrätt hos oss, med andra ord ... 


    Bäst just nu: Yasuragi
  • Mumu

    teriyakikyckling med asiatisk gurksallad.


    Bäst just nu: Yasuragi
  • Mumu

    Sambon hade gjort god lövbiffspanna med creme fraiche, rödvin och grönpeppar. Till det hade vi lite pasta och en stor sallad, jättegott var det!


    Bäst just nu: Yasuragi
  • Mumu

    Tröttast i världen ringde sambon som var på väg hem från vårdcentralen med dottern och tvingade honom att hämta kebab och pizza. Usch, vad onyttigt! Men skönt att slippa lyfta ett finger.


    Bäst just nu: Yasuragi
  • Mumu

    Trattkantarellsoppa med grön ärtkräm och fröbröd. Ugnspannkaka med sylt.


    Bäst just nu: Yasuragi
  • Mumu

    Rester från fredagens kalas, tacopaj, till lunch. Nu kommer det snart nya kalasgäster och när de har åkt ikväll så passar det nog bra med bakad potatis och crabsticksröra.


    Bäst just nu: Yasuragi
  • Mumu

    Fiskgratäng med kaviar.

    Till lunch fick jag falukorv och stuvad spenat, roligt med lite spenat i skolmatsalen, det är nog första gången det händer. 


    Bäst just nu: Yasuragi
  • Mumu
    SamsonS skrev 2011-02-17 12:56:46 följande:
    Mumu: hur gör du den fiskgratängen? :)

    Till lunch blir det köttfärssås sen igår, kvällsmat kassler
    Det är nån här i tråden som har tipsat om den, sen har jag adopterat den . Man kokar fisken klar, sen fräser man en hackad lök i smör. När det är klart så hackar man ner fisken med löken och ställer åt sidan. Gör ett gott mos och lägger runt kanten i en gratängform. Fisken och löken i mitten och så klämmer man massor av Kalles kaviar över. Sist häller man på en tjock bechamelsås över fisken och kaviaren och så in i ugnen.

    Innan jag började göra så här hade jag misslyckats med kaviarfisk ett antal gånger, det skar sig i ugnen och blev allmänt sunkigt. Men det här blir ruskigt bra! Mums!

    Idag äter vi kycklingpitor med guacamole, smaskens! 
    Bäst just nu: Yasuragi
Svar på tråden Vad ska ni äta i dag 25