• Mumu

    Vad ska ni äta i dag 25

    Het ingefärskyckling med ris, sen alla möjliga onyttigheter ikväll till mello.

  • Mumu

    Hemmagjord pizza med chorizosalami, lök, champinjoner och god ost.


    Bäst just nu: Yasuragi
  • Mumu

    Chili con carne på högrev, kokat riiiiiktigt länge. Till det har vi det bästa tillbehöret till chili - nachochips och gräddfil!


    Bäst just nu: Yasuragi
  • Mumu
    Ela skrev 2011-03-01 17:20:47 följande:
    Idag blir det lasagne. Köpt vilket inte hör till vanligheten men vi fick ett erbjudande om en bjässelasagne för 25 pix som jag inte kunde motstå. Det passade rätt bra idag när mina bihålor håller på att sprängas. Får se hur den smakar.
    Vi fick också ett sånt där supererbjudande för ett tag sen och köpte nån färdig lasagne. Och jag måste säga att den var riktigt okej, även om konsistensen lämnade lite övrigt att önska och det inte går att jämföra med en hamlagad lasagne.

    Vad äter vi idag då..? Hm, måste kolla listan och återkomma, tror jag ... Till lunch blir det i alla fall en enkel hamburgare i bröd, för vi har hamburgerbröd som måste ätas upp. 
    Bäst just nu: Yasuragi
  • Mumu
    Ela skrev 2011-03-02 12:30:27 följande:
    Kanske samma? Erbjudande från Vi - Familjen Dafgårds frysta? För den här var också ok (om än rätt smaklös), men nästan rinnande. Man skulle tro att det blev billigare för dem att stoppa i mer pasta. Vi fortsätter nog dock med vår hemgjorda men jag sparade formen för att göra dubbel sats nästa gång och frysa in.

    Idag äter vi fläskkotletter och en puré på palstenackor, rotselleri och potatis.
    Det här var ett bra tag sen, det var ett erbjudande från vårt lokala Ica Maxi. Men jag tror nog att det var samma sort faktiskt. Håller med om att det är lite slaskigt. Och hemmagjord lasagne som är så gott, liksom!

    Vi hade skrivit upp kasslergratäng idag. Får se hur det blir med det, jag har så himla ont i huvudet och nu tänkte jag baka en långpanna med morotsbröd. 
    Bäst just nu: Yasuragi
  • Mumu

    Ikväll ska vi ut och äta på ett hak med riktigt bra texmex- och amerikansk mat. Barnen har aldrig varit där, så det ska bli jättemysigt!


    Bäst just nu: Yasuragi
  • Mumu

    Köttfärsfylld baguette med vitlökssås och grönsaker. Mumma!


    Bäst just nu: Yasuragi
  • Mumu
    SötaSarah skrev 2011-03-04 10:05:22 följande:

    Kan man göra någon hyffsad rödvinssås på matlagningsvin eller nåt sånt? Tänkte eftersom jag är gravid vågar jag mig inte på vanligt rödvin och jag köper aldrig vin vanligtvis heller för svårt att göra av med när jag inte dricker rödvin t ex annars heller. Något bra tips??

    Till lunch idag blir det spenatsoppa som är rester från igår. Middagen blir wok! Vegetarisk med nudlar och kokosmjölk. Ska bli gott : )


    Absolut! Vi gör ofta vår goda rödvinssås på matlagningsvin. Smält ett par msk socker i en kastrull så det blir brunt. Häll på lite mindre balsamvinäger, passa för det sprätter! På med ett par dl matlagningsvin och lika mycket vatten, plus några matskedar kalvfond. (Jag har för mig att vi brukar köra 2 msk socker, 1½ msk balsamvinäger, 3 msk kalvfond till 2+2 dl vin och vatten, men jag är liiiite osäker.) Låt koka en kvart eller så. Hit kan du förbereda flera timmar innan. Innan serveringen så kokar du upp såsen ordentligt och reder av med ca 1 msk maizenastärkelse utrört i pyttelite vatten. När det kokat upp så rundar du av såsen med en rejäl klick smör. Den här såsen blir JÄTTEGOD, mustig och krafttig och passar bra till kött, men funkar också till kyckling enligt oss. 
    Bäst just nu: Yasuragi
  • Mumu
    Mumu skrev 2011-03-04 11:02:19 följande:
    Absolut! Vi gör ofta vår goda rödvinssås på matlagningsvin. Smält ett par msk socker i en kastrull så det blir brunt. Häll på lite mindre balsamvinäger, passa för det sprätter! På med ett par dl matlagningsvin och lika mycket vatten, plus några matskedar kalvfond. (Jag har för mig att vi brukar köra 2 msk socker, 1½ msk balsamvinäger, 3 msk kalvfond till 2+2 dl vin och vatten, men jag är liiiite osäker.) Låt koka en kvart eller så. Hit kan du förbereda flera timmar innan. Innan serveringen så kokar du upp såsen ordentligt och reder av med ca 1 msk maizenastärkelse utrört i pyttelite vatten. När det kokat upp så rundar du av såsen med en rejäl klick smör. Den här såsen blir JÄTTEGOD, mustig och krafttig och passar bra till kött, men funkar också till kyckling enligt oss. 
    Förresten, jag glömde att skriva att såsen självklart går att göra på vanligt rödvin också ... Men det kanske var självklart.
    Bäst just nu: Yasuragi
  • Mumu
    levandecharader skrev 2011-03-04 16:37:34 följande:
    Mmm, det låter gott, hur gör du det?
    Jo, den du ! Den har jag omsorgsfullt arbetat fram för att den ska likna en varm macka som serverades på ett fik här i stan för många år sen. Jag steker lök och köttfärs först, sen blandar jag ner en buljongtärning, tomatpuré och ketchup. Så har jag i lite creme fraiche (och gärna en skvätt grädde om det finns hemma). Köttfärsröran ska vara tjock och krämig och "tomatig". Sen tar jag stora baguetter och skär upp dem mitt på, som en skåra. Sätter in baguetterna i ugnen så de blir lite varma. Efter det så fyller jag baguetten med mycket färs, sticker ner gurkskivor och tomatskivor på sidorna. Över färsen ska det ligga majs och strimlad rödlök och så toppar man det hela med en kall vitlökssås. Den gör jag på gräddfil, matlagningsyoghurt, majonnäs, vitlökspulver och italiensk salladskrydda (sen måste den stå till sig några timmar, så såsen måste göras i förväg): Det går säkert bra med nån vitlökssås på flaska också om man inte vill göra egen.

    Det är ingen smalmat och den ska vara STOR med massor av fyllning, men den är jäkligt god!
    Bäst just nu: Yasuragi
Svar på tråden Vad ska ni äta i dag 25