• kasa01

    Mola/Druvbörd

    Hej Epellino,
    tack för svar. Mitt värde låg på 134 i tisdags, så det känns ganska osanorlikt att det ska ha sjunkit så mycket på några dagar... Har ingen mensvärk heller, men det kan vara ganska olika för mig. Tänker ändå hoppas på att det är mens, det har gått lite drygt 4 veckor så det sämmer ju.
    Hoppet är det sista som överger en ändå...

  • kasa01

    Tack rara, jag hoppar verkligen!
    Ska ta prov igen den 4'e maj, men har mitt inbokade återbesök redan på måndag. De kommer nog titta m ultraljud då.
    Tänkte på dig o de där extra 9 månaderna. Hoppas din läkare kan godkänna ett tidigare datum, så slipper du ta beslut själv. Låter verkligen onödigt långt.
    Kramar, o trevlig helg

  • kasa01

    Hej!
    Annledningen till att man får kateter vid en förlossning är att barnet ibland kan komma iväge för urinröret. Detta kan göra att urinblåsa blir väldigt full, och i sin tur hindrar barnet från att komma ut. Det är inte alls ovanligt att man "tömmer" mammor under förlostnings processen, eller sätter en kateter. Det kan också vara så att man spänner sig under förlostningen, vilket kan leda till samma problematik. Operationer i sig brukar inte kräva kateter.
    Hoppas detta kan ge en liten klarhet.
    kram o fortsatt trevlig helg.

  • kasa01

    Hej På Er!
    Kom just tillbaka från återbesöket, 4 veckor efter skrap, ni vet. Jag hade en blödning under helgen som betedde sig precis som en mens, över nu. Doktorn jag träffade kunde inte säga om det var en mens eller ej, men tyckte att det lät osanorlikt då mina värden omöjligen kan ligga på under 5. Tycker dock att jag fått mer info på här än av läkanra i vissa frågor. Jag hade i alla fall inga mola rester kvar, det såg bra ut på uljtraljud. Har någon haft liknande situation? Skulle verkligen uppskatta svar, det är extra viktigt för mig att veta om det var en mens då detta är avgörande för mig om jag ska planeras in i ordningen på Huddinge inför nästa IVF försök.
    Kramar o kraft åt alla som kämpar,

  • kasa01

    Hej!
    Det verkar som att det är många som inte fått tillbaka mens , alltså ingen ägglossning. Jag har en liten privat teori här, tänkte ändå dryfta den. Jag hade under 4 år ingen mens pga ohälsa (länge sen). Dock kom den igång ibland, och då ALLTID när jag var i en relation och var sexuellt aktiv. Jag förstår att detta kan låta konstigt, men jag är ganska säker på att sex stimulerar ägglossning.
    En anna "privat forskning" jag bedrivigt är att det vid andra hormon relaterade sjukdoma (bla endometrios, sköldkörtel rubbningar mm) rekomenderas träning. Hård fysisk träning. Detta är det enda man verkar vara säker på har en positiv påverkan på hormon värden som inte är normala. I o för sig andra hormoner, men ändå.
    Jag vet inte hur ni andra känner, men för mig har det varit otroligt frustrerande att inte kunna göra något, bara vänta och se. Jag har ju bara min egna erfarenheter bakom dess två teser, men ännu så länge verkar det ha funkat för mig i alla fall. Fick en blödning efter drygt 4 veckor, kommer inte veta om det var mens förrän nästa kommer. Tror att kroppen är ganska finurlig, den hittar vägar att fungera även om den inte borde.
    Andra som har några "husmors tips"?

    Lycka till alla ni som blivit gravida!

  • kasa01

    Hej Alla!
    Ang detta med längden på grav förbudet, blir verkligen förvånad att det är så olika från läkare till läkare! Jag har varit o lämnad mitt 8 veckors prov idag, och sitter nu sjukt nervös inför beskedet. Dock är jag tämligen säker på att jag inte kommer att ligga på "0", alltså 5 eller under. Jag har inte fått signaler från mina läkare att man kommer att karantänisera mig ett år för det, men det känns som att de lite undviker att tala klarspråk. Jag började på 300 000, och de har varit jätte nöjda med mina värden. De har sjunkigt som följer, med 2 veckors mellanrum: 300 000, 97 000, 2 000, 134, 43. Eftersom det segar på slutet kommer det inte ha gått under 5 idag. Om man börjar så högt som jag känns det ganska omöjligt att sjunka så fort, men jag visar inga teckan på att det skulle öka heller. Det måste ju rimligtvis finnas något mellanting.

    Jag har också förstått att själva sjunkandet är väldigt individuellt. Eftersom man inte har några noteringar på sjunkande värden hos vanliga missfall vet man inte exakt vad som är normalt. Väldigt mycket av det vi får karantär för i dessa lägen verkar vara av "för säkerhets skull" principen. Jag kommer i alla fall att protestera om man förlänger mitt förbut till ett helt år, om man inte stöter på ytterligare komplikationer vill säga.

    kramar,

  • kasa01

    Hej!
    ang detta m preventivmedel, jag har bett om att få kopparspiral insatt igen. De vill inte sätta den riktigt ännu, värdet låg på 26 igår 8 veckor efter skrap. Kasnke nästa mätning... Det är helt hormonfritt, och borde inte vara problem att sätta eftersom alla varit gravida, även om det varit en avbruten graviditet. Ibland kan det vara lite "trångt" att sätta en spiral på någon som inte varit gravid. Man kan blöda lite mer än vanligt, men det har det varit värt för mig alla fall. Har aldrig gillat att äta hormoner, o tänker absolut inte börjar nu efter detta.
    Kramar,

  • kasa01

    Hej Mini!

    Stackars dig, hoppas det inte är en mola du fått. Jag ifrågasätter starkt din läkare, tycker som anonym ovan att du ska kontakta din läkrare o får svar. Innan du ringer kan du läsa på om molan:
    http://www.lakartidningen.se/engine.php?articleId=895
    Jag tycker den artickeln är ganska tydlig. Det finns fler sidor att läsa, om du följer denna tråden bakåt kommer du hitta en hel del länkar om mola.

    I vecka 7 är det svårt att se på ultraljud om det är druvbörd eller ej. På mig såg man inte det alls i v 7, medans det i v 9 var väldigt tydligt. Att det mäter hcg är bra, men det är inget som kan avgöra mola eller ej. Jag tycker att det låter otroligt oansvarigt om ditt provsvar skulle dröja 5 veckor, är det mola bör du vara under ganska många provtagningar under den tiden. Jag fick mitt svar efter 6 dagar.

    Läs några av de sidor som rekomederas här, och ställ sedan krav på din läkare att ge dig svar. Detta låter verkligen mycket märkligt!

    Hormonprov lämnas varanna vecka tills det är på minus, 5 eller mindre, vid alla typer av Molor.

    Lycka till!

  • kasa01

    Jag fick mens idag! Hade aldrig trott att jag skulle bli så lycklig över detta annars så ovälkommna tillstånd! Hade en blödning för drygt en månad sendan och hade just gett upp hoppet på att det skulle ha varit mensen som var tillbaka, men det var det alltså!!! Jippi! Jag låg på HCG 137 när den kom, på 26 förra veckan, så det måste ju vara min kropps sätt att vilja bli frisk även om värdet inte vill sjunka tillräckligt fort.
    Fridens liljor, och hopp till alla!

  • kasa01

    plattfall...
    Fick nyss veta att mitt förbud förlängts till ett år. Mina värden vill inte sjunka, ligger nu på 21, för två veckor sedan var det 26. Antar att jag ska vara glad så länge det inte stiger, men jag hatar verkligen det här. I Mars kan jag alltså påbörja nästa ivf behandling, har jag tur kanske jag kan vara gravid om 1-2 år, kanske aldrig... Känns bara så nattsvart allting.
    Önskar att jag satt o var nervös över ett ultraljud som ni andra.

Svar på tråden Mola/Druvbörd